שתף קטע נבחר

זיו: תושב קיבוץ במצב קשה לאחר שהוכש ע"י צפע

הגבר, תושב קיבוץ בגליל, הוכש על ידי נחש צפע במהלך ריצת לילה ופונה במצב קשה ליחידה לטיפול נמרץ שם טופל בנסיוב נוגד חלבוני ארס. הבוקר התייצב מצבו. מומחה: "הנחשים מפרשים ריצה כאיום לעברם ותוקפים"

שוב הכשה במהלך ריצה: תושב אחד הקיבוצים בגליל, בשנות הארבעים לחייו, אושפז במצב קשה ביחידה לטיפול נמרץ של המרכז הרפואי זיו בצפת, לאחר שהוכש על ידי נחש צפע. לאחר הטיפול שקיבל במהלך הלילה, מצבו התייצב.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו 

 

האירוע התרחש במהלך ריצת לילה (רביעי) בקיבוצו: התושב הותקף על ידי נחש צפע והוכש בכף רגלו. הוא הזעיק את צוות מגן דוד אדום שהגיע למקום פינה אותו לחדר המיון במצב קשה. הוא הועבר ליחידה לטיפול נמרץ והחל לקבל טיפול באנטי סרום – נוזל המכיל נוגדנים כנגד חלבוני הארס של הנחש. לאחר מספר שעות טיפול, החל מצבו להתייצב. הוא עדיין מאושפז בבית החולים להשגחה, וכרגע לא נשקפת סכנה לחייו.

 

עוד חדשות בריאות

כוננות אבולה בארה"ב: סריקות בנמל התעופה

איכילוב: בן 50 במצב קשה - בגלל אלרגיה ליוד

תקציב 2015: יוטל מס על בתי החולים הפרטיים

 

"האיש סיפר שהוא נתקל בנחשים כל הזמן במהלך ריצת הלילה שלו" אומר ל-ynet ד"ר חוסיין עמאר, מנהל חדר המיון ב"זיו" בצפת, "וזו לא תופעה חריגה. הנחשים יוצאים בלילה לאחר שהסתתרו מהחום בבוקר. הנחש אינו חיה תוקפנית, אלא כאשר הוא חש בסכנה, כשעצם מתקרב אליו. הוא חש בחום הגוף שלנו או ברעשים מתקרבים לכיוונו ומכיש כהגנה".

 

זו הכשה שנייה השבוע במהלך ריצה. לפני יומיים הוכש בלילה, שוב על ידי נחש צפע, גבר בן 52 תושב קיבוץ בית זרע שבעמק הירדן, בעת שרץ בשדה באיזור. הוא טופל בבית החולים פוריה בטבריה באנטי סרום, ומצבו השתפר.

 

איך להתגונן מפני ההכשה?

ד"ר עמאר מסביר:ממליץ לרוץ בשטחים פתוחים עם נעלי ספורט גבוהות. במקרה של הכשה, אין לנסות לתפוס את הנחש כמו שרואים בסרטי מערבונים, כיוון שהנחש יכיש שוב. יש להזעיק מיד עזרה כיוון שהטיפול היחיד נעשה בבית החולים.

 

"אסור לחתוך את האיזור, לא למצוץ את הארס, לא לשים קרח או חסר עורקים כיוון שהם יגרמו לארס להצטבר במקום ולגרום לנמק. יש לקבע את הגפה, לא לזוז כדי להפחית את זרימת הדם מאיזור ההכשה, לקבע את הגפה הפגועה ולהתפנות לחדר מיון".

 

הטיפול: מנוחה מוחלטת עד חדר המיון

הנחשים הארסיים בארץ הם צפע ארץ ישראל, אפעה, שפיפון הנגב, עכן גדול, עכן קטן, צפע עין גדי, צפע החרמון, והפתן השחור. ברוב זמנם מסתתרים הנחשים מתחת סלעים או מאחורי סלעים.

 

רוב פעילותם הינה באביב בשעות הערב המוקדמות. הם לרוב אינם תוקפים בני אדם, אלא מתגוננים. טרם התקיפה, עשויים הנחשים להשמיע קולות איום כדוגמת לחישה, חיכוך גופם או תנועות מאיימות.

 

הנחש מכיש באמצעות נשיכה: ארס הנחש חבוי בבלוטות ומוזרק לנפגע דרך שיניהם החלולות. רוב הנפגעים נבהלים, מחווירים, וסובלים מהזעה מרובה ואף עשויים להגיע למצב של איבוד הכרה.

 

מה עושים לאחר הכשת נחש?

יש להרגיע את הנפגע ולהשכיבו במנוחה מוחלטת כדי להקטין ככל האפשר את התפשטות הארס בגוף. אם אפשר – קבעו את גופו כדי להפחית למינימום כל תזוזה.

 

הזעיקו בדחיפות צוות מד"א אשר יפנה את הנפגע לבית החולים. אם אפשר הביאו את הנחש לבית החולים כדי לקבוע את סוג הארס ואת הטיפול הנכון.

 

אין למצוץ את הארס, אין להניח חוסם עורקים על האזור המוכש. אין לקרר את איזור ההכשה שכן הקירור אינו מועיל ועלול להחמיר את הנזק. יש להימנע ממתן משקה אלכוהולי לנפגע: האלכוהול מגביר את זרימת הדם ועלול להחיש את התפשטות הארס בגוף.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
הנחשים רואים ברצים תוקפים
צילום: מיכאל קרמר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים