שתף קטע נבחר

 

ההמתה והמחאה: כלב יכול לחלות באבולה?

300 אלף חתמו על עצומה, פעילים הפגינו במדריד והתעמתו עם שוטרים - אבל אקסקליבר, כלבה של הספרדייה שנדבקה באבולה, הומת והועבר למשרפה. החולה שמצבה החמיר סיפרה: "התבשרתי דרך האינטרנט שנדבקתי באבולה"

אלפים מתו בחודשים האחרונים ממחלת האבולה, אבל רק מותו של כלב הוציא את ההמונים לרחובות. פעילים למען זכויות בעלי חיים הפגינו אתמול (יום ד') בבירת ספרד בעקבות כוונת הרשויות להמית את אקסקליבר, כלבה של טרזה רומרו שנדבקה בנגיף האבולה לאחר שטיפלה בכומר שנדבק בעצמו ומת.

 

מגפת האבולה - כתבות נוספות:

אבולה: מפני הגופות בשביתה בשל הלנת שכר

כוננות אבולה בארה"ב: סריקות בנמל התעופה

נאבקים באבולה: ישראל שולחת סיוע לאפריקה

 

המפגינים ניסו למנוע את העברתו של הכלב מביתה של רומרו וקראו קריאות "רוצחים" לעבר נציגי משרד הבריאות הספרדי שבאו לקחת את בעל החיים. עימותים אלימים אירעו בין המפגינים לשוטרים שהתפרסו במקום. כל זאת לא סייע לכלב שהומת לבסוף בדירת בני הזוג רומרו והועבר משם למשרפה.

 

"לא הייתה ברירה", אמר דובר משרד הבריאות שפרסם הודעה מיד לאחר שאקסקליבר הורדם. "אי אפשר לשלול את האפשרות שהכלב יעביר את הנגיף הלאה". בעיתון הבריטי "גרדיאן" דווח כי מעולם לא תועד מקרה שבו נגיף האבולה עבר מכלבים לבני אדם. עם זאת, מחקר מקיף שבוצע גילה כי כלבים יכולים לשאת את הנגיף מבלי שניתן יהיה לראות תסמינים.

 

ההפגנה שלא צלחה: מנסים למנוע המתת כלב?    (צילום: רויטרס)

ההפגנה שלא צלחה: מנסים למנוע המתת כלב?    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המהומות במדריד, אתמול (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
המהומות במדריד, אתמול(צילום: רויטרס)

 (צילום: getty image ) (צילום: getty image )
(צילום: getty image )

אקסקליבר עם האחות טרזה רומרו (צילום: AP) (צילום: AP)
אקסקליבר עם האחות טרזה רומרו(צילום: AP)

עם יציאת הצוותים לעבר המשרפה, כמה מפגינים השליכו את עצמם לפני הרכב שהגיע לאסוף אותם בניסיון לעצור אותם. עוד לפני ההמתה, 300 אלף בני אדם חתמו על עצומה שדרשה לחוס על הכלב, אך ללא הצלחה. משרד הבריאות הספרדי השיג צו מבית משפט כדי להמית את הכלב.

 

הבעל חאבייר רומרו, שנמצא בבידוד מאז שהתברר כי רעייתו נדבק בנגיף הקטלני, גייס וטרינר שמנחה תוכנית רדיו פופולרית בניסיון להציל את כלבו האהוב. "אני בבית החולים ואני מפציר בפני כל מי ששומע אותי להציל את הכלב שלנו. הם פשוט רוצים להרוג אותו", ביקש ללא הועיל. גם קמפיין ברשת החברתית טוויטר, שבמסגרתו צילמו בעליהם של כלבים, חתולים וציפורים את בעלי החיים שלהם כשלצידם שלט ובו נכתב "בואו נציל את אקסקליבר", לא סייע. 

מפגן תמיכה למען הכלב שהומת. "הצילו את אקסקליבר" ()
מפגן תמיכה למען הכלב שהומת. "הצילו את אקסקליבר"

גם החתולים הצטרפו ליוזמה ()
גם החתולים הצטרפו ליוזמה

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)


 (צילום: getty image ) (צילום: getty image )
(צילום: getty image )

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בינתיים בבית החולים, מצבה של טרזה רומרו החמיר והיא בסכנת חיים. רומרו, במקצועה אחות, נדבקה בעת שטיפלה בכומר מנואל גרסיה וייחו שנדבק באבולה במהלך שהותו בסיירה לאון. ב-25 בספטמבר הלך הכומר לעולמו. ביום שני הודיעה שרת הבריאות הספרדית אנה מאטו כי רומרו נדבקה בנגיף והושמה בבידוד. מאטו סיפרה כי האחות הגיעה לבית החולים אלקורקון בפרברי מדריד כשהיא סובלת מחום גבוה. לאחר שעברה שתי בדיקות היא אובחנה כחולה באבולה.

 

האחות טוענת לרשלנות מצד הרשויות בספרד

החקירה סביב נסיבות הידבקותה של רומרו בנגיף כבר החלה. האחות כבר הספיקה להודות שנגעה בפניה לאחר שהסירה את הכפפות שהיו עליה בעת הטיפול בכומר. עם זאת, בספרד ישנן קריאות לפטר את שרת הבריאות מאטו, לאחר שהתברר כי רומרו התלוננה שהיא חשה ברע שישה ימים לפני שהתאשפזה. בראיון לתחנת רדיו מקומית סיפרה רומרו כי היא מרגישה טוב יותר, אבל בינתיים מצבה החמיר.

דרישה לפיטוריה. שרת הבריאות הספרדית אנה מאטו (צילום: AP) (צילום: AP)
דרישה לפיטוריה. שרת הבריאות הספרדית אנה מאטו(צילום: AP)

 לדבריה, בתחילה לא הבינה למה הייתה סביבה המולה כה רבה בבית החולים. "הרופאים והאחיות נכנסו לחדר שלי כל שעה ואז לפתע הם הפסיקו להיכנס. נכנסתי לאינטרנט דרך הטלפון וקראתי באתר האינטרנט של העיתון 'אל-פאיס' שנדבקתי באבולה. אף אחד לא אמר לי אישית שזה מה שקרה", טענה רומרו ואף סיפרה כי בסך הכול ניתנו לה 20 דקות של תרגול איך לשים ואיך להוריד את חליפת ההגנה בזמן שטיפלה בכמרים שהגיעו מאפריקה.

 

מאז התפרצה המגפה במערב אפריקה בחודש פברואר, הנגיף המסוכן גבה את חייהם של יותר מ-3,400 בני אדם. עיקר התחלואה היא במדינות סיירה לאון, ליבריה וגיניאה. המקרה של רומרו היה הראשון שבו ישנו חולה שנדבק מחוץ לאפריקה. אתמול נרשם מקרה מוות ראשון בארה"ב. המטופל הראשון שאובחן כחולה אבולה במדינה מת אתמול בבית חולים בדאלאס. האיש, תומס אריק דנקן, מת בשעה 7:51 בבוקר לפי שעון טקסס. 

 

דנקן הליברי פונה לבית החולים ב-28 בספטמבר ונשמר בבידוד. ביום שבת האחרון חלה החמרה משמעותית במצבו, והוא הוגדר אנוש. דנקן נשא איתו את נגיף האבולה מביקורו בליבריה, אף שהוא לא הראה שום סימנים של המחלה כשיצא לארה"ב. הוא הגיע לדאלאס ב-20 בספטמבר וחלה כמה ימים אחר כך.

 

מנהל המרכז האמריקני לטיפול במחלות ולמניעתן, ד"ר טום פרידן, אמר כי התפרצות מחלת האבולה במערב אפריקה לא נראתה מאז התפרצות נגיף ה-HIV בתחילת שנות ה-80. "אני עובד ברפואה הציבורית 40 שנה. הדבר היחידי שאפשר להשוות את האבולה אליו הוא האיידס. זה יהיה מאבק ארוך", אמר פרידן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
אקסקליבר עם רומרו
צילום: AP
מומלצים