שיא עולם: מקפריסין לישראל בשחייה
שישה שחיינים ישראלים השלימו משחה שליחים של 380 קילומטר שיכניס אותם ככל הנראה לספר השיאים של גינס. המטרה: קריאה לציבור לשמור על ים נקי וצלול. אפילו הדולפינים הצטרפו. "השרירים כואבים, והלב מלא גאווה"
ששת השחיינים הישראלים ששברו את שיא העולם במשחה שליחים בים הפתוח הגיעו אמש (ש') לחוף ראשון לציון והבוקר הגיעו לטקס חגיגי בנקודת הסיום בחוף הצוק. "עשינו את זה, השרירים כואבים, והלב מלא גאווה", אמר מאמן הקבוצה אורי סלע.
את המשחה החלה הקבוצה בקפריסין לפני שישה ימים במהלכו צלחו 380 ק"מ בים הפתוח. את השיא הקדישו למען שמירה על הים ובמאבק נגד זיהום המים. הם קראו לציבור, יחד עם עמותת צלול, לפעול באופן אקטיבי לשמור על ים נקי וצלול. ספר השיאים של גינס צפוי להכיר בשיא לאחר בדיקתו, וארגון העולמי לשחיה במים פתוחים כי הודיע לשחיינים כי הם מועמדים לתואר "משחה השנה העולמי של הארגון".
השישה, עודד רהב, אורי סלע, אודי אראל, בן אנוש, דורון עמוסי ולוק שטבון, יצאו ביום ראשון בצהריים מנמל פאפוס בקפריסין. כל שחיין שחה במשך שעה אחת ארבע פעמים ביום, מרחק של שניים עד ארבעה ק"מ בממוצע, עד שהוחלף על ידי השחיין הבא. על פי תקנון המשחה, בכל זמן נתון צריך להיות שחיין במים, ביום ובלילה.
"עכשיו השרירים מתחילים להשתחרר והגוף מלא אדרנלין", סיפר השחיין אורי סלע שאימן את הקבוצה בשנה האחרונה. "תרגלנו את כל מצבי הקיצון האפשריים כולל שחייה במים קרים, שחייה ללא שינה והתמודדות עם נחילי מדוזות. רק אחרי שחייה כל כך ארוכה ומחשלת אתה לומד להעריך את הים המדהים והעצמתי". ביומו השני של המשחה שחו השחיינים בליווי להקת דולפינים שהצטרפה אליהם. "בהתחללה חששנו והם גם הפריעו לנו כי יצרו זרמים נגדיים, אבל זו חוויה מדהימה", אמר סלע.
בן אנוש, ננשך במהלך שחייתו בלילה על ידי דג, אך המשיך לשחות. "זה היה מפחיד ובפעם השלישית שהרגשתי נשיכות ברגליים התחלתי לצעוק כדי להעיר את כולם בסירה", הוא משחזר. "לרגע לא חשבתי להפסיק לשחות, גם אם זה היה כריש".
בקבלת פנים שנערכה לשחיינים הבוקר אמר השר להגנת הסביבה עמיר פרץ: "אני מברך את השחיינים על היוזמה והנחישות ואת עמותת צלול ששאבה אותי לשמירה על הים. האתגרים העומדים בפנינו מתרחבים עם הפיכת המים הטריטוריאליים של ישראל למים כלכליים, והעובדה שתוך כדי שחייה השחיינים זיהו מיד באיזה שלב בדיוק הם נכנסו למים של ישראל, מחייבת אותנו להמשיך ולעבוד קשה כדי להיאבק בזיהום ובמים העכורים".
מאיה יעקובס, מנכ"ל עמותת צלול, אמרה: "לא בכל יום מקבלים הזדמנות להשתתף בשבירת שיא עולם ושיא גינס. ששת המופלאים הקדישו את ההישג החשוב כל כך למען שמירה על הים, סייעו להעלות את המודעות לקבוצת מגיני הים ובזכותם הצטרפו אלפי אנשים נוספים שמבינים כי חייבים לפעול כדי לשמור על הים".