שתף קטע נבחר

 

השריפה בגולן: שטח בגודל גבעתיים עלה באש, מטוסי כיבוי תמרנו בין נשרים

כוחות הכיבוי פעלו כ-12 שעות עד שהשתלטו על האש בשמורת גמלא שפרצה בעקבות פגיעת ברק. בשמורה הזו נמצאת מושבת הנשרים הגדולה בישראל: "תצפיתן כיוון טייסים כדי שלא תהיה התנגשות באוויר"

השריפה ברמת הגולן שכובתה אתמול (שבת) בצהריים כעבור כ-12 שעות כילתה יותר מ-3,000 דונמים - כשטחה של העיר גבעתיים. "היו רגעים שבאוויר היו 40-35 נשרים, להקות של דָיוֹת וארבעה או שישה מטוסי כיבוי, וצריך היה לדאוג שאף אחד לא יתנגש בשני", שחזר מנהל שמורת הטבע גמלא שבגולן, אלדד איתן, את פעולות הכיבוי שהסתיימו בלא נפגעים.

 

השריפה הגדולה ברמת הגולן    (צילום: דוברות כיבוי אש צפון)

השריפה הגדולה ברמת הגולן    (צילום: דוברות כיבוי אש צפון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

השריפה פרצה שלשום סמוך לשעה 22:00 מפגיעת ברק. "הגעתי לאזור בערך בחצות, וראיתי שאם לא נפעל לתחום ולבלום את האש - זו תהפוך לשריפת ענק", סיפר איתן, המתגורר במושב כנף הסמוך. "פעלנו כל הלילה לתחום את האש וגם לייצר 'שריפות נגד', כדי שבבוקר, כאשר כיוון הרוח ישתנה, לא יהיה לאש חומר בעירה והיא לא תתפשט. אם לא היינו עובדים כל הלילה, השריפה הזו הייתה מכלה 30 אלף דונם, לא 4,000-3,000 דונם כמו שקרה בפועל". הפעולות המאומצות נשאו פרי, ועם בוקר, כאשר מטוסי הכיבוי שבו לפעול, האש הייתה רק בוואדיות שאליהם לא הייתה גישה.

 (צילום: שמוליק כהן, רשות הטבע והגנים הלאומיים) (צילום: שמוליק כהן, רשות הטבע והגנים הלאומיים)
(צילום: שמוליק כהן, רשות הטבע והגנים הלאומיים)

 (צילום: דוברות כיבוי אש צפון) (צילום: דוברות כיבוי אש צפון)
(צילום: דוברות כיבוי אש צפון)
 

בשמורת גמלא נמצאת מושבת הנשרים הגדולה בארץ. לדברי מנהל השמורה, הבעיה המרכזית הייתה שמירה על נתיבי האוויר העמוסים. "לא חששנו מפגיעה בנשרים עצמם, שכן במצב כזה הם עפים. גם עונת הקינון הסתיימה אז אין בעיה. הבעיה הייתה הצפיפות באוויר, שחס וחלילה לא תהיה התנגשות בין נשר למטוס. עמד תצפיתן שלנו והודיע לטייסים איפה בדיוק הנשרים". בשריפה נפגעו זוחלים, אבל אוכלוסיית הנשרים לא נפגעה.

 

לדברי איתן, רוב השריפה הייתה באזורים של חורש טבעי המשתקם בעצמו, אך נשרפו גם כמה עשרות עצי אלון ואקליפטוס. "רק באחרונה נטענו 60 עצי אלון, כחלק משיקום נזקי שריפת הענק שהייתה פה ב-2010", אמר. "אנחנו עומדים כעת בפתחו של החורף, אז שאר השטח יהיה שוב ירוק בתוך ארבעה חודשים".

 

הברקים גרמו אתמול בלילה לשתי שריפות נוספות בגולן. מפקד הכיבוי באזור, טפסר יאיר אלקיים, סיפר כי ברק שפגע סמוך למושב כנף גרם לשריפה קטנה יחסית. ברק נוסף גרם לשריפה סמוך לבסיס צבאי באזור מושב יונתן והיה חשש להתפשטות האש לבסיס. "שלוש השריפות פרצו בערך באותה השעה בסביבות 22:00. השריפה בגמלא הייתה הקשה מהשלוש. היא התרכזה באזור נחל דליות, ולא עברה לכיוון נחל גמלא. היא כובתה לאחר קרוב ל-12 שעות".


פורסם לראשונה 11/10/2014 21:52

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמוליק כהן, רשות הטבע והגנים הלאומיים
שריפת הענק בגולן
צילום: שמוליק כהן, רשות הטבע והגנים הלאומיים
מומלצים