זה לא שוקולד. אלפים טעמו קינוחי חרקים
בעלי קיבה רגישה, ראו הוזהרתם: בסעודה השנתית של מוזיאון החרקים בניו אורלינס, מה שנראה ממבט ראשון כעוגיות של אימא ופאדג' שוקולד מכיל בעצם תולעים וצרצרים
הנה תפריט שלא מיועד לכל אחד. צרצרים טבולים במזרקת שוקולד, טופי מרגלי חרקים ופאדג' בתוספת תולעים ומרשמלו - אלו רק חלק מהמנות שהוגשו בסעודה השנתית שנערכה שלשום (שבת) במוזיאון החרקים בניו אורלינס תחת הכותרת "באג אפטיט".
"אנחנו מקבלים כל מיני תגובות: יש אנשים שמגיעים וכבר מכירים את ה'באג אפטיט', והם באים בכוונה כדי לטעום את החרקים. אחרים מגיבים בחשדנות ואף בחרדה. הם פשוט לא מוכנים לנסות את זה", העיד אחד המארגנים, זאק לימן.
הארוחה החגיגית מהווה מוקד משיכה לאלפי מבקרים שבאים לטעום מגוון מטעמים שעשויים מיצורים הולכים על שש. לטובת אורחים הפחות הרפתקנים פועל במקום גם "קפה טרמיט", שבניגוד לשמו - לא מגישים טרמיטים או חרקים ממין אחר.
"אנחנו מקבלים כל מיני תגובות: יש אנשים שמגיעים וכבר מכירים את ה'באג אפטיט', והם באים בכוונה כדי לטעום את החרקים. אחרים מגיבים בחשדנות ואף בחרדה. הם פשוט לא מוכנים לנסות את זה", העיד אחד המארגנים, זאק לימן.
"אילו רק הייתי יכולה לגרום לה לאכול ירקות כמו שהיא אוכלת חרקים", אמרה בחיוך ואל ראסל, שהגיעה לאירוע
עם בתה פורטר בת ה-8. בניגוד למבוגרים שחששו להתנסות, היא נגסה ללא היסוס בחתיכת פאדג' צרצרים, וקינחה עם שלוש תולעים טבולות בשוקולד חם.
המנות המיוחדות, דוגמת הפונדו חרקים, אמנם מוגשות רק פעם בשנה אולם המבקרים במוזיאון בימים אחרים יכולים ליהנות בכל זאת מעוגיות שוקולד צ'יפ קצת אחרות - במקום פצפוצי שוקולד, בצק העוגיות מנוקד בתולעים מסוכרות ובצרצרים מתובלים.
עובד המוזיאון לימן הזכיר כי לפי הנחיות מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA), 100 גרם של שוקולד מכל סוג שהוא יכול להכיל 60 או יותר חלקיקי חרקים מיקרוסקופיים - כך שהמרחק בין צריכת ממתקים "רגילים" לבין אכילת חרק שלם טבול בשוקולד אינו כה גדול.
זה שוקולד? זה צימוק? לא, זה צרצר
צילום: AP
מומלצים