שתף קטע נבחר

 

אלפים הפגינו בברצלונה: "לא רוצים עצמאות"

רבבות קטלונים יצאו ביום חגה הלאומי של ספרד למחות נגד כוונת ממשלתם האזורית להתעקש על קיום הצבעה על עצמאותם. כמה מהם שרפו דגלים ודרשו מהנשיא המקומי להתפטר. סקר חדש תומך בעמדתם: רק 23% תומכים במשאל

כ-40 אלף איש צעדו אתמול (יום א') ברחובות ברצלונה במחאה על הדרישה של ממשלת קטלוניה לעצמאות מספרד. בעוד פחות מחודש היא מתכננת לקיים משאל עם בשאלה זו, אף כי בית המשפט החוקתי קרא לדחות אותו כדי לתת לשופטים שהות לדון בחוקיות המהלך. "אני רוצה את החופש להיות גם ספרדי וגם קטלוני, אסור שייקחו את זה ממני", הסביר אחד המפגינים.

 

מפגן המחאה ההמוני נערך ביום הלאומי של ספרד, בתאריך שבו גילה קולומבוס את יבשת אמריקה, תחת הכותרת "ספרד לכולם". המשתתפים קראו לנשיא קטלוניה ארתור מאס להתפטר, בעודם מניפים דגלים ספרדיים וקטלוניים. כמה מהם אף שרפו סמלים המזוהים עם מחנה העצמאות הקטלוני.

 (צילום: Getty Images ) (צילום: Getty Images )
(צילום: Getty Images )

 (צילום: Getty Images ) (צילום: Getty Images )
(צילום: Getty Images )

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

הממשלה הספרדית מתנגדת למשאל עם בטענה כי לפי החוקה, משאלי עם חייבים לכלול את כל הספרדים. בית המשפט ביקש, כאמור, לשמוע טיעונים בעד הנושא ונגדו - אולם זה יכול להימשך חודשים ואפילו שנים, למורת רוחם של הקטלונים ששאבו עידוד ממשאל העם בסקוטלנד. מאס וממשלתו הודיעו כי יחליטו עד יום רביעי אם להמשיך לקדם את משאל העם, שנקבע ל-9 בנובמבר.

 

"מה שאנחנו רוצים זה סוף למחלוקת", הצהיר אחד ממארגני ההפגנה, ראמון בוש. לדבריו, אם קטלוניה תהפוך למדינה עצמאית - המשמעות היא ש-7.5 מיליון תושביה יהפכו בן רגע לעניים יותר ולחסרי משמעות. לתושבי קטלוניה, חבל משגשג בצפון-מזרח המדינה שמהווה חמישית מכלכלת ספרד, יש שפה ותרבות משלהם והיסטוריה ארוכה של מאבק לעצמאות. אולם המתנגדים ליוזמה האחרונה אינם בהכרח מיעוט: לצד המפגינים הרבים שהביעו אתמול את אותם החששות, סקר חדש שפורסם באחרונה מעיד כי תושבי קטלוניה לא בהכרח חולקים את שאיפת הרשויות לעצמאות אזורית.

 

לפי סקר שנערך בשבוע שעבר, רק 23% מהקטלונים תומכים בקיום משאל העם, בעוד 45% היו מעדיפים שהרשויות המקומיות ייענו לדרישת בית המשפט החוקתי. לצד זאת, ראש ממשלת ספרד מריאנו ראחוי ניצל את יום החג הלאומי כדי לפנות ישירות לקטלונים ולהזכיר להם את ההיסטוריה המשותפת בינם לבין הספרדים. במאמר שפרסם במהדורת העיתון "אל פאיס" בשפה הקטלונית, הבהיר ראש הממשלה השמרן כי ממשלתו מוכנה "לבנות גשרים" במסגרת המשא ומתן שלה עם הממשלה הקטלונית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
"גם ספרדי, גם קטלוני". ההפגנה אתמול
צילום: רויטרס
מומלצים