שתף קטע נבחר

 

הומלסים בארלוזורוב עתרו נגד הפינוי: "זורקים אותנו מהרחוב לרחוב"

עיריית ת"א מרחיבה את העבודות להקמת תחנה לרכבת הקלה, ומסרה לחסרי הבית שתעביר אותם לחלקו הצפוני של הגן. דוידה מהמאהל: "אנחנו שקופים, נזכרים בנו רק כשרוצים לפנות אותנו". העירייה: המטרה - לשמור על ביטחונם

11 חסרי דיור שמתגוררים במאהל שהוקם בגן ליד תחנת הרכבת ארלוזורוב בתל אביב, עתרו אמש לבית המשפט לעניינים מנהליים בעיר. העותרים דורשים שבית המשפט יורה לעיריית תל אביב לבטל או לעכב את פינוים משטח הגן, עד למציאת פתרון חלופי. בית המשפט הוציא צו זמני המקפיא את המצב הקיים עד להגשת תגובת העירייה וקיום דיון בנושא.

 

אחד מחסרי הבית במאהל בארלוזורוב    (צילום: ירון שרון)

אחד מחסרי הבית במאהל בארלוזורוב    (צילום: ירון שרון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפני כחודש הודיעה העירייה לחסרי הבית שמתגוררים בגן כי הם נדרשים להתפנות לחלקו הצפון-מערבי של הגן, בשל עבודות להקמת תחנה תת-קרקעית של הרכבת הקלה. בהודעת העירייה נאמר כי מטרת הפינוי היא "לשמור על ביטחון דרי המאהל ולאפשר את התקדמות העבודות".

 

בעוד יומיים יפוג פרק הזמן שנתנה העירייה לדרי המאהל להתפנות. "כל השנה לא שומעים עלינו, לא בגשם ולא בקור רק כשרוצים לפנות אותנו נזכרים בנו - בשאר הזמן אנחנו שקופים, מתעמרים בנו ועכשיו שוב זורקים אותנו מהרחוב לרחוב", טוענת דוידה לוי, חסרת בית שנמנית על מגישי העתירה. "בסופו של יום מחובתה ובאחריותן של המדינה והעירייה לתת פתרונות לאנשים כמונו. הרחוב הוא הבית שלנו ואם כבר ברחוב - אז שיהיה בטוח".

מתכוננים לפינוי. מאהל ארלוזורוב, במרכז תל אביב (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
מתכוננים לפינוי. מאהל ארלוזורוב, במרכז תל אביב(צילום: מוטי קמחי )

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

זה כשנתיים משמש המתחם של גן ארלוזורוב כאחד האתרים המרכזיים שבהם מתגוררים דרי רחוב באזור תל אביב- יפו, באישור העירייה. במאהל התגוררו במהלך השנים עשרות חסרי בית, וכיום לטענת דייריו מתגוררים בו בין 90-50 דרי רחוב, בהם גם כאלה שעובדים אך משכורתם אינה מספקת כדי לשכור דירה.

 

בעתירתם מבקשים חסרי הדיור כי בית המשפט יורה על ביטול הפינוי עד למציאת פתרונות מחיה הולמים עבורם. העותרים מבקשים כי למעוניינים בכך תוצא אפשרות ממשית להשתלב בדיור ציבורי, או לממש את זכאותם לסיוע בשכר דירה. לדרי רחוב אשר פתרונות אלה אינם רלבנטיים עבורם, יוקצה שטח קבוע למגורים ארעיים שתהיה בו נגישות למים, חשמל וצרכים בסיסיים נוספים.

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )
 

לדברי עורך הדין חגי קלעי שמייצג את העותרים, פעולותיה של העירייה אינן מוסריות: "רצונה של העירייה הוא לצמצם את שטח המחייה של דרי הרחוב השוהים בגן, ובפועל לדחוק אותם חזרה לרחובות העיר ללא כל מחסה ראוי. בימים אלה שבהם יושב העם בישראל בסוכות, מתבקשים דווקא דרי הרחוב לפרק את

אוהליהם מבלי שיינתן להם כל פתרון, ולו המינימלי ביותר". קלעי הביע תקווה ש"בית המשפט יעמוד על הפגם שבהתנהלות העירייה ויחייבה למצוא לדרי הרחוב פתרון הולם, טרם פינוים מהגן".

 

"כל המתקנים יועתקו למתחם החדש"

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "העירייה ערה למצוקת הדיור של שוהי המאהל, אך למרבה הצער אין בסמכותה לסייע במציאת שיכון קבע, הסמכות מצויה בידי משרד השיכון בלבד. לכל השוהים הוצע סיוע סוציאלי ותיווך מול משרדי השיכון והרווחה, המוסד לביטוח לאומי והרשות המקומית לה הם שייכים, כדי למצות את זכויותיהם. עיריית תל אביב-יפו היא העירייה היחידה שהקצתה מקום לאוהלי המחאה, סיפקה חשמל, שירותים ומים לדרים שמגיעים מכל קצוות הארץ.

 

"עבודות הרכבת הקלה שמבוצעות בסמוך לגן צפויות להתרחב לאחר החגים ולהשתרע על שטחים ניכרים. ההתרחבות מחייבת לנקוט במשנה בטיחות ולצמצם את שטח האוהלים. העירייה תסייע בפירוק האוהלים והעתקתם, לשוהים שירצו בכך. למתחם יועתקו כלל המתקנים שמספקת העירייה, שירותים, נקודת חשמל, מים וכו'".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מאהל ארלוזורוב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים