שתף קטע נבחר

באן קי מון בעזה: אם לא יהיה מו"מ האלימות עשויה לשוב

מזכ"ל האו"ם המבקר ברצועה הביע שביעות רצון מכך שהקהילה הבינלאומית תרמה 5.4 מיליארד דולר לשיקום. "אתם בונים פלסטין אחת וזה חשוב", אמר בהתייחסו לממשלת האחדות. היום תחל הכנסת חומרי בנייה מישראל לרצועה במסגרת ההבנות שהושגו בתום מבצע צוק איתן

מזכ"ל האו"ם באן קי מון קיים בצהריים (יום ג') מסיבת עיתונאים ברצועת עזה ובה קרא לישראל ולפלסטינים לשוב לשולחן המשא ומתן. "התפקיד של הממשלה הפלסטינית בשיקום הרצועה הוא חשוב מאוד", אמר באן. "אני מבקש מישראל ומהפלסטינים לשוב לדבר ולשאת ולתת כי אם לא - האלימות עשויה לשוב".

 

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מזכ"ל האו"ם היום בעזה. "מסר חשוב לשיקום הרצועה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מזכ"ל האו"ם היום בעזה. "מסר חשוב לשיקום הרצועה"(צילום: AFP)

 

הביקור של המזכ"ל באן קי מון נעשה בעקבות הוועידה של המדינות התורמות לשיקום עזה שהתקיימה השבוע בקהיר, ובה התחייבה הקהילה הבינלאומית לגייס יותר מחמישה מיליארד דולר לשיקום הרצועה. הרשות הפלסטינית העריכה לפני כחודש כי שיקום עזה יעלה 7.8 מיליארד דולר, כולל בניית שדה תעופה ונמל ימי.

 

בדבריו היום התייחס מזכ"ל האו"ם לגיוס התרומות הנרחב למען שיקום הרצועה. "הקהילה הבינלאומית שלחה מסר חשוב לשיקום עזה על ידי תרומת 5.4 מיליארד דולר לשיקומה", אמר. "אתם בונים פלסטין אחת וזה חשוב מאוד".

 

מזכ"ל האו"ם הוסיף ואמר: "הייתה לי פגישה מצוינת עם אבו מאזן בקהיר וגם עם ראש הממשלה חמדאללה ברמאללה. האו"ם היה הראשון לברך את ממשלת האחדות הפלסטינית. אנחנו עומדים לצדכם ולצד ממשלתכם כדי להשיב את היציבות לרצועת עזה תחת הנהגה פלסטינית אחת". בשעות אחר הצהריים צפוי באן קי מון לשוב לישראל, ולהיפגש עם תושבים מעוטף עזה.

 

בתוך כך, הגורמים הפלסטינים הממונים על הנושא הודיעו כי הבוקר תחל הכנסת חומרי בנייה מישראל דרך מעבר כרם שלום לרצועת עזה במסגרת ההבנות שהושגו עם ישראל. הציוד שייכנס, כולל מלט וברזל, מיועד לשיקום הרצועה בעקבות מבצע צוק איתן. הציוד מוכנס בתיאום עם האו"ם ויימסר למגזר

הפרטי ברצועה במנגנון חלוקה מסודר.

 

אחרי מבצע צוק איתן חששה ישראל כי כספים שיוזרמו לעזה לצורך שיקומה ישמשו לחידוש מלאי הרקטות של חמאס ובניית המנהרות שנהרסו. בישראל דרשו כי יהיה פיקוח בינלאומי על הזרמת הכספים והסחורות שמועברות לרצועה.

 

לפני ביקורו היום בעזה הגיע מזכ"ל האו"ם לישראל ונפגש עם נשיא המדינה ראובן ריבלין, שאמר לו במהלך פגישתם כי "אין ניגוד בין הבטחת הביטחון של ישראל לשיפור החיים בעזה. הסרת הסגר יכולה לקרות רק אחרי שהמנהיגות הפלסטינית והקהילה הבינלאומית ימצאו דרך לנטרל את יכולות הטרור של חמאס".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש אף הוא עם מזכ"ל האו"ם. "שורש הבעיה בעזה הוא לא הכיבוש, ישראל עזבה את עזה עד הסנטימטר האחרון", אמר נתניהו. "שורש הבעיה הוא חמאס והרקטות שלו על ערים ישראליות. צעדים חד-צדדיים לא יובילו לשלום אלא להפך. זה משהו שאף אחד מאיתנו לא רוצה". מזכ"ל האו"ם ענה לנתניהו כי "שלום ישראלי-פלסטיני הוא הכרחי ודחוף. זו הדרך היחידה להבטיח את זכויות הפלסטינים ואת ביטחון ישראל".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
באן קי מון בעזה, היום
צילום: AFP
מומלצים