ארוחת ערב - בכמה דקות: מאפינס מקרוני גבינה
נשארו לכם בבית שאריות של פסטה מארוחת הערב? אולי כמה גבינות שתוקפן עומד לפוג? למה שלא תנצלו אותן לארוחת ערב טעימה ומזינה - שהילדים יטרפו. השף עידו רוטמן עם המתכון
מאפינס מקרוני גבינה
המצרכים:
2 כוסות פסטה לא מבושלת בצורת צינורות קטנים או קערת פסטה מבושלת שנשארה במקרר1 כף חמאה
1 ביצה טרופה
1 כוס חלב
1.5 כוסות גבינה צהובה/ גבינת צדר
1.5 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
1/2 כוס פרורי לחם
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
בקערה נפרדת מערבבים את פרורי הלחם עם שמן הזית והמלח, עד לקבל פירוריםבעזרת ספריי שמן משמנים תבנית מאפינס
מבשלים את הפסטה במים רותחים וכשהיא מוכנה מסננים מהמים. אם משתמשים בפסטה מבושלת פשוט ממשיכים בקריאת המתכון
מרתיחים בסיר את החלב והחמאה, מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת הגבינות ומערבבים.
מוסיפים את הביצה הטרופה אל התערובת ומסירים מהאש
מתבלים במעט מלח
מעבירים את התערובת לתבנית המאפינס
מפזרים מעל את תערובת פרורי הלחם
אופים כ-30 דקות, בחום 180 מעלות, עד שהמאפים יפים ושחומים
מצננים את המאפינס וכשהם מתקררים מעט מגישים
השף עידו רוטמן מתמחה בפיתוח עיסקי וקולינרי של עסקי מזון. מאז הפך לאבא, פיתח עידו גישה לחיבור ילדים ובישול ע"י שילוב של הומור, מתכונים קלילים ובעזרתה של בובת השף לואיג'י. הגישה מאפשרת יצירת זמן איכות בין הורה לילד וערכים לתזונה נכונה