שתף קטע נבחר

 

סוף עונת הנשירה: איך להבריא את השיער?

נזקי החום בקיץ ונזקי עונת המעבר שעדיין איתנו השאירו את חותמם על השיער. לקראת החורף ומזג האוויר הקר שצפוי להגיע, כדאי לתת לשיער זריקת בריאות ולעצור את הנשירה. איך עושים זאת?

נזקי הקיץ ועונת המעבר שאנחנו בעיצומה עושים שמות בשיער. השיער יבש, מפוצל ובעיקר נושר בהמוניו. ד"ר קלרה קרבלניק, מומחית לרפואת עור, אומרת שנשירת שערות מוגברת בעונות המעבר היא תופעה נורמאלית: "השערה הבריאה צומחת במשך 4-6 שנים בממוצע, לאחר מכן היא נושרת ובמקומה צומחת שערה חדשה".

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

  

היא מוסיפה ומסבירה כי "כל יום נושרות בין 100- 150 שערות ובינתיים צומחות שערות חדשות. צמיחת השער בקרקפת היא כ 10-12 מ"מ לחודש, בערך 12 ס"מ לשנה, ולגדל שער באורך עד לכתפיים יכול לקחת שנתיים-שלוש. צמיחת השער חזקה יותר באביב ובקיץ ואיטית יותר בסתיו ובחורף".

 

עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט

קנדידה: למה היא מזיקה ומה הטיפול היעיל?

מאזן לחץ דם ומונע עצירות: למה מגנזיום בריא לנו?

צינון, אלרגיה ועור יבש: להתגבר על עונת המעבר

 

לדבריה לא ברור למה השיער נושר יותר בעונות המעבר, אך ההנחה היא שהדבר נובע משינויי מזג האוויר ובגלל מעברים קיצוניים ותכופים יותר בין חום לקור ולהיפך.

 

גם גיל, מצב הבריאות, מצב הורמונאלי (הריון) וגנטיקה-משפיעים מאוד על מחזור הצמיחה. "במידה והנשירה מוגזמת חשוב מאוד לבדוק שהיא לא נגרמת מסיבות אחרות כגון דיאטה לא מאוזנת, שינויים הורמונאליים, לחץ נפשי או מחלה".

 

לחץ או תזונה לא מאוזנת עלולים לגרום לנשירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לחץ או תזונה לא מאוזנת עלולים לגרום לנשירה(צילום: shutterstock)

 

 

איך לעצור את הנשירה?

תזונה מתאימה. נשירת השיער מושפעת מאוד מהתזונה שלנו. המרכיב העיקרי בשיער הוא סוג של חלבון הנקרא קרטין. כדי לייצר את החלבון הזה יש לצרוך חומצות אמינו שונות מהמזון, הנמצאות בחלבונים מן החי ובשילוב של דגנים וקטניות.

 

תוספת ויטמינים ומינרלים. חוסרים בויטמינים ומינרלים כמו אבץ, מגנזיום, ברזל, ויטמין A וB12 – עשויים להיות הגורם לנשירה ולכן חשוב לערוך בדיקת דם במקרה של נשירה רצינית ולהשלים את החוסרים.

 

קרוליין עוף, רוקחת סופר-פארם, מוסיפה כי מומלץ בתקופה זו ליטול ויטמינים מיוחדים לשיקום השיער המכילים ויטמינים מקבוצת הבי קומפלקס ואבץ, כגון: רוטסHR של "אלטמן" , HR, HAIRBOOST ונוספים.

 

בנוסף, ניתן לקבל את הוויטמינים המינרלים מהמזון. למשל, מקורות לאבץ הם אגוזים, שקדים וביצים. ברזל נמצא בבשר, ירקות ירוקים וקטניות ו- B12 מצוי במזונות מהחי.

 

תכשירים תרופתיים: במצב של החמרה במצב הגרד והנשירה של השיער, ישנם שמפו רפואיים כמו: אגיספור שמפו, מינוקסי 2, אלפוסיל או שמפו אקסרה ופילקסיל, המכיל תמצית דקל ננסי, עם תוספת אבץ וויטמינים. בכל מקרה רצוי להתייעץ עם הרוקח לפני השימוש.

  

תכשירים טבעיים

פיטוציאן - פיטו פריז: מכיל זרעי ענבים, גינקובילובה, שמן קוקוס, תמצית עץ כינין, הממריצים את הקרקפת , מחזקים את השיער, מסייעים ביצירת תאים חדשים.

 

Frizz Ease של מותג טיפוח השיער "ג'ון פרידה": קרם לעיצוב השיער המשאיר את השיער רך ומלא ברק.

 

סטרונג הייר של לייף: מכיל סירפד ורוזמרין: יעיל לחיזוק שורשי השיער.

 

HAIR הסדרה הטבעית לשיער מבית מורז צמחי מרפא: שמפו לשיער יבש, על בסיס צמחי רוזמרין וער אציל, להזנה, חיזוק השערה, הגנה על הקרקפת ושיקום השיער.

 

"קצף סופלה" של פנטן: בעל נוסחה הנועלת את הלחות ומותירה שיער משיי ורך למשך עד 48 שעות.

 

קמילוטרקט: עשיר בתמציות מפרחי קמומיל ועלי מרווה לחיזוק סיב השערה, לשמירה על קרקפת בריאה.

 

קמדיס: בסדרה שמפו וקרם לחות לעור הקרקפת, שהשילוב ביניהם מאפשר הקלה מיידית ואף מונע הופעתם של קשקשים נוספים כל משך השימוש בהם.

 

קמילוטרקט Free: מתאים לשיער דליל ויבש , אינו מכיל Sls, מכיל ריכוז גבוהה מעלי סרפד ורוזמרין , מזין שורשי השיער , מעשיר מטפח, פועל להגנה ולשיקום .

 

עוף מוסיפה ואומרת כי ישנם תכשירים נוספים המועילים לשיקום השיער כמו: לייף, פיטו פריז ומוצרים מחברת שביט המבוססים על אובלפיכה.




לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איך לעצור את הנשירה?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים