שתף קטע נבחר

 

תרגיל בנתב"ג: חולה אבולה מגיע לישראל

בנמל התעופה דימו נחיתת נוסע חולה מטורקיה שהתקבל על ידי אנשי מרפאה שלבושים בחלוקים עם פנים מכוסות והוכנס לאלונקה עם כיסוי מבודד. צפו

צוותי הרפואה והביטחון של נמל התעופה בן גוריון תרגלו הבוקר (ו') כניסת אדם נגוע באבולה לתחומי הנמל. נוסעי הטיסה ה"חשודה" התבקשו להצהיר על מקומות במערב אפריקה שבהן ביקרו ולדווח על מצב בריאותם. "בתי החולים שיבא ורמב"ם כבר ערוכים לקליטת חולי אבולה בישראל", אמר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק.

  

התרגיל בנתב"ג    (צילום:מוטי קמחי ועידו ארז)

התרגיל בנתב"ג    (צילום:מוטי קמחי ועידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על פי ההוראות החדשות ייערך תשאול לפני הגעת טיסות מ-15 יעדים שונים ממערב אפריקה, ובהם ליבריה, סיירה לאונה וגיניאה. עם ירידת הנוסעים מהמטוס יחולקו להם שאלונים המפרטים את תסמיני המחלה והם יתבקשו להצהיר על מצבם.

 

התרגיל בנת"ג. יכולים גם לאכוף סמכות במקרה של התנגדות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
התרגיל בנת"ג. יכולים גם לאכוף סמכות במקרה של התנגדות(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

"אם אנחנו מזהים אדם שהיה במערב אפריקה עם חום מעל 38 מעלות או כזה עם תסמינים כגון שיעול, הקאות ושלשולים, בקר לוקח אותו למרפאה בשדה ומחליט בתיאום עם משרד הבריאות האם לשחררו או לאשפזו בבית החולים", אמר רמי ניר, ראש אגף מבצעי קרקע בנתב"ג. "מבחינת התקנות אנחנו רשאים להפעיל את סמכותנו גם אם אדם מסרב לשתף פעולה, כדי שלא שהמחלה לא תתפרץ בשטח מדינת ישראל".

 

אלונקת הבידוד. בשיבא ערוכים (צילום: ירון קלנר) (צילום: ירון קלנר)
אלונקת הבידוד. בשיבא ערוכים(צילום: ירון קלנר)

פינוי ה"חולה" בנתב"ג (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פינוי ה"חולה" בנתב"ג(צילום: מוטי קמחי)
 

בתרגיל עצמו בודד נוסע שהגיע מטורקיה. הוא הועבר למרפאה בדחיפות שם התקבל על ידי אנשי המרפאה לבושים בחלוקים ומסכות. לאחר שהוחלט על פינויו של המטופל לבית החולים תל השומר הוא נלקח על ידי צוות של מד"א כשהוא נישא על אלונקה עם כיסוי המבודד מהסביבה בכדי למנוע את התפשטות הנגיף.

 

ה"אשפוז" בשיבא (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
ה"אשפוז" בשיבא(צילום: עידו ארז)
 

"התרגיל הוא עליית מדרגה במוכנות שלנו", הסביר מנכ"ל משרד הבריאות. "אבולה היא וירוס קטלני מאוד, שעדיין אין לה תרופה, אבל הדבר החיובי הוא שהיא פחות מדבקת משפעת. בתקופה האחרונה יש חולים רבים ממערב אפריקה, ולכן פרסמנו יחד עם משרד החוץ אזהרת מסע ליעדים שבהם יש חשש מהתפרצות המחלה".

 

מנמל התעופה בן גוריון הובהל החולה המדומה על ידי מד"א למרכז הרפואי שיבא.

 הוא הועבר באלונקה מבודדת אל האזור הייעודי של בית החולים לטיפול בחולי אבולה. "יותר חשוב מבחינתנו הוא לא מתווה התרגיל אלא מתווה של חולה שמגיע מהרחוב ואנחנו צריכים לזהות אותו על ידי תשאול של הפקידה בכניסה למיון. כבר תרגלנו זאת פעמיים", אמר פרופסור ארי שמיס, מנהל בית החולים הכללי בשיבא. "אדם שיוכרז כחולה באבולה לא יאושפז במגדל האשפוז המרכזי כדי שהציבור לא יהיה בחרדה אלא במקום שהוא חיצוני למבנה".

 

נוסף על התרגיל בנתב"ג, ייערכו בקרוב תרגילים בשיבא, תרגיל ברמב"ם וכל בתי החולים בישראל אמורים לתרגל קליטת חולה במיון מחשש למקרה שבו אדם אקראי ייכנס למוסד הרפואי כשהוא חולה.

 

גם מד"א נערך לטיפול באבולה, וצוותים של הארגון השתתפו בתרגיל שהתרחש היום בנתב"ג ובשיבא. מנכ"ל מד"א, אלי בין, הורה לאנשיו לפעול בתיאום עם שאר הגורמים לפי הנחיות משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות. היום הפרמדיקים לבשו גם הם ציוד מגן והעבירו את החולה המדומה באלונקה מבודדת לבית החולים. בנוסף, בשירותי הדם של מד"א הורו למתרימים לתשאל את התורמים לגבי שהייה במדינות בהן נגיף האבולה משתולל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
התרגיל בנתב"ג. על כל צרה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים