שבדיה רודפת אחרי צוללת מסתורית זרה
הצבא קיבל מידע מהימן על "פעילות תת-ימית זרה" באזור הארכיפלג של סטוקהולם. ספינות, מסוקים ויותר מ-200 חיילים יצאו למבצע ימי שלא נראה מאז המלחמה הקרה. ברקע: המתיחות עם רוסיה סביב המשבר באוקראינה
עוד חדשות בעולם :
טנזניה: שתי נשים שנחשדו כ"מכשפות" נרצחו
סיסי, עם ישראל אתך. מכתב פתוח לראיס
נדחתה קבלת ההומואים מצד הוותיקן
כבשים זללו מריחואנה וקיבלו מאנצ'יס
החיפוש במי הים הבלטי, במרחק של כ-50 קילומטרים מהבירה השבדית, החל שלשום והעלה זיכרונות משנותיה האחרונות של המלחמה הקרה, אז ניהלה שבדיה מרדפים אחר צוללות סובייטיות חשודות שהסתובבו במים הטריטוריאליים של המדינה.
המבצע הצבאי נערך על רקע העלייה במתיחות בין רוסיה לבין המדינות הנורדיות והמדינות הבלטיות סביב המשבר באוקראינה. בשבוע שעבר האשימה פינלנד את הצי הרוסי בהפרעה לעבודתה של אוניית מחקר פינית בנושא סביבה במים הבינלאומיים.
קלטו שידור רדיו ברוסית בתדר החירום
צבא שבדיה מסר כי מקור מהימן העביר לו מידע על הפעילות התת-ימית הזרה במים הטריטוריאליים של המדינה, ולא פירט מעבר לכך שיותר מ-200 חיילים מעורבים בסריקות במי הים הבלטי.
היומון השבדי "סוונסקה דאגבלאדט", שציטט מקורות מהימנים יודעי דבר, סיפר שהמבצע הצבאי נפתח לאחר קליטת שידור רדיו בשפה הרוסית בתדר החירום. העיתון הוסיף כי שדר רדיו מוצפן נוסף יורט ביום שישי באזור הארכיפלג של סטוקהולם והמובלעת הרוסית קלינינגרד לאחר תחילת המבצע הצבאי.
החיפושים באזור אחר כלי השיט המסתורי נערכים כאמור על ידי חיילים, מסוקים וספינות מהיחידה האמפיבית של הצבא וממשמר החופים השבדי. בין כלי השיט שמשתתפים בסריקות - ספינת הקרב HMS Visby שמחזיקה בטכנולוגיית חמקנות ובציוד לחימה נגד צוללות.
1981: צוללת סובייטית במי שבדיה
בשנת 1981 נחשפה צוללת סובייטית במים הטריטוריאליים של שבדיה וגרמה למתיחות דיפלומטית גדולה בין שתי המדינות שבסופה הותר לצוללת לשוב לברית המועצות.צבא שבדיה מסר בסוף השבוע כי לא הייתה חדירה של כלי צבאי זר לשטח המדינה, וסירב למסור מי עשוי להיות אחראי לפעילות התת-ימית החשודה ואם מדובר בצוללת זרה.
אם תימצא הוכחה לפעילות צבאית זרה במי שבדיה, הרי שיהיה זה המבחן הגדול הראשון של ממשלת המרכז-שמאל החדשה בראשות סטפן לופבן, שבועות ספורים לאחר הקמתה.
בחודש שעבר הודיעה שבדיה כי שני מטוסי קרב רוסיים חדרו לשטחה, אמרה כי מדובר ב"הפרה חמורה" של ריבונותה, והביעה את מחאתה בפני השגריר הרוסי במדינה.
חששן של המדינות ששוכנות לחוף הים הבלטי משאיפותיה הצבאיות של רוסיה הלך וגבר מאז שמוסקבה סיפחה את חצי האי קרים לשטחה בחודש מרס, והתערבה במשבר במזרח אוקראינה.