שתף קטע נבחר

 

עוד דאגה לישראל: מזכ"ל או"ם חדש מקטאר?

הנסיכות הקטנה והעשירה שמסייעת לחמאס ותוקפת את ישראל רוצה לזכות בתפקיד בבחירות ב-2016. אחרי שכבר קנתה מונדיאל, אסור לזלזל בסיכוייה

היוזמה הזו עדיין בחיתוליה, אבל אם היא תבשיל - זו עלולה להיות בעיה דיפלומטית גדולה מאוד לישראל. מקורות במפרץ הפרסי טוענים כי אמיר קטאר הצעיר והנמרץ, שייח תמים בן חמד אל-ת'אני, מנסה בימים אלה לקדם את מועמדותו של ראש ממשלת קטאר לשעבר, חמד בן ג'אסם, לתפקיד מזכ"ל האו"ם. המזכ"ל הנוכחי, באן קי מון, יסיים את תפקידו בשנת 2016.

 

עוד חדשות בעולם :

 

העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" דיווח אתמול כי אמיר קטאר הציע לחמד בן ג'אסם, שליווה את אביו כשהיה האמיר והתפטר בשנה שעברה, לתמוך בו בריצה לתפקיד מזכ"ל האו"ם כמעין "פיצוי פוליטי". ב"טלגרף" ציינו כי קטאר מילאה תפקיד מרכזי בבחירתו של באן קי מון בשנת 2006, כשהוא כיהן כשר החוץ של דרום קוריאה.

משעל, שחי בשנים האחרונות בקטאר, נפגש בדוחא עם אבו מאזן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
משעל, שחי בשנים האחרונות בקטאר, נפגש בדוחא עם אבו מאזן(צילום: רויטרס)
קטאר היא אולי מדינה קטנטנה של פחות משני מיליון תושבים, רובם המוחץ אפילו אינם אזרחים, אבל מאגרי הנפט והגז האדירים שלה

ועושרה המופלג נותנים לה השפעה פוליטית וכלכלית אדירה ברחבי העולם. כך למשל היא זכתה כנגד כל הציפיות באירוח מונדיאל 2022 (לפי דיווחים - בעזרת כספי שוחד) ובאירוח שלל כנסים ואירועים בינלאומיים גדולים המוסיפים ליוקרתה.

 

אם קטאר תשיג את מטרתה גם הפעם ומזכ"ל האו"ם יבוא ממנה, הדבר עלול לפגוע עוד יותר במעמדה של ישראל בעולם. קטאר, שאותה מאשימה ישראל במימון חמאס וארגוני טרור אחרים, היא מבקרת חריפה של ישראל אף שבין המדינות התנהלו לאורך שנים קשרים כלכליים בהיקף משתנה. דבריו של מזכ"ל האו"ם זוכים לסיקור נרחב בעולם, ואם קטארי יזכה בתפקיד הזה - יהיה לנסיכות קל יותר להשחיר את שמה של ישראל. המדינות החברות באו"ם הן שבוחרות את המזכ"ל, וקטאר כבר הוכיחה בעבר את יכולתה להשפיע על המושכים בחוטים בעזרת לחץ דיפלומטי וכלכלי.

אמיר קטאר מקבל מנשיא פיפ"א את הגביע העולמי. קטאר, מרכז אירועים עולמי (צילום: EPA) (צילום: EPA)
אמיר קטאר מקבל מנשיא פיפ"א את הגביע העולמי. קטאר, מרכז אירועים עולמי(צילום: EPA)

הבירה הקטארית דוחא (צלום: רויטרס) (צלום: רויטרס)
הבירה הקטארית דוחא(צלום: רויטרס)

עם זאת, בחירה של השייח הקטארי בעת הזו עשויה לגרור ביקורת לא רק מישראל אלא גם ממדינות אחרות בעולם על רקע הדיווחים והחשדות שקטאר מסייעת לארגוני טרור נוספים מלבד חמאס. התנועה מחזיקה בין השאר בקשרים ענפים עם "ג'בהת א-נוסרה" (השלוחה של

אל-קאעידה בסוריה) ועם פלגים איסלאמיסטיים נוספים הנלחמים נגד המשטר הסורי.

 

השייח חמד בן ג'אסם נחשב לאחת הדמויות הפוליטיות החזקות ביותר בקטאר. הוא כיהן בו זמנית כראש הממשלה וכשר החוץ של הנסיכות משנת 2007 עד 2013. כשר חוץ כיהן מאז שנת 1992. בנוסף להשפעתו הפוליטית יש לו גם דריסת רגל כלכלית בנסיכות הקטנטנה אך רבת העוצמה - הוא כיהן כמנכ"ל רשות ההשקעות הקטארית, המהווה את קרן ההון השלטונית שמשקיעה מיליארדי דולרים ברחבי העולם. הוא גם מילא בעבר כמה משרות בכירות בבנקים ובמוסדות חשובים בקטאר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמד בן ג'אסם, שאותו מייעדת קטאר לתפקיד המזכ"ל
מומלצים