הדגים מונעים מחלות לב?4 מיתוסים
אם אתם מתלבטים האם דגים בריאים עבורכם, אנחנו עושים סדר בשמועות ובמיתוסים הכי נפוצים בנוגע לאכילת דגים
מאכלי דגים הם מהמאכלים הנפוצים בעולם. אבל מיתוסים רבים מלווים את אכילתם וצריכתם. מה נכון ומה לא כל כך.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
עוד כתבות במדור משפחה בריאה
מסביב לעולם: השיטה הבריאה להכנת דגים
צלייה, אידוי ובישול: שיטות בריאות להכנת דגים
מה הקשר בין אכילת דגים לבריאות הלב?
1. צריכת דגים טובה למניעת מחלות לב
נכון
מחקרים שנעשו בשנים האחרונות הראו כי צריכה גבוה של דגים, יותר מ-300 גרם בשבוע, הביאה להפחתה בהפרעות קצב. ואצל אנשים שצרכו פחות מ-100 גרם של דגים בשבוע, נראתה עליה של 20% בסיכון למחלות לב.
2. כמקור טוב לחלבון עדיף לבחור בבקר או עוף, כי בדגים יש פחות חלבון
לא נכון
דגים יכולים להיות מקור מצוין לחלבון, במנה של פילה דג או בקופסת טונה יש למעלה מ-25 גרם חלבון, שזאת כמות מצוינת לארוחה מרכזית. זהו חלבון קל לעיכול ויחסית דל בשומן. אבל חשוב שהדג לא יהיה מטוגן או מרוח בהרבה חמאה אחרת כמות השומן עולה משמעותית.
3. בדגים ישנה כמות מאד גבוהה של כולסטרול
נכון חלקית
ברוב הדגים אחוז השומן והכולסטרול יחסית נמוכים. למעט קרפיון ונסיכת הנילוס שהם מעט יותר שמנים ומכילים מעט יותר כולסטרול, עדיין הכמות יחסית נמוכה.
4. אסור לאכול דגים בהריון בגלל הכספית
לא נכון
ישנם דגים שממש לא מומלץ לאכול בהריון כמו: דג חרב, טיילפיש, קינג מקרל וכריש. אבל את שאר הדגים וגם טונה מקופסה מותר לאכול, בעיקר טונה בהירה שכמות הכספית בה נמוכה באופן משמעותי מאשר בטונה לבנה כמו זאת הנפוצה בארה"ב.
הכותבת היא מומחית לתזונה ודיאטה
מקורות
הערכים התזונתיים של דגים באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל
הנחיות של המינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) והסוכנות להגנת הסביבה (EPA)