שתף קטע נבחר

מיליארד שקל יושקעו בתיירות בנהר הירדן

הסכום יושקע לאורך העשור הקרוב, במסגרת פרויקט שיקום החלק הדרומי של הנהר. הפרויקט ממומן בשיתוף בין ישראל, ירדן והאו"ם

קרוב למיליארד שקל יושקעו בעשור הקרוב בשיקום נהר הירדן הדרומי (בקטע שמתחיל ביציאת הנהר מהכינרת), במטרה להפכו למרכז תיירות, חקלאות ותעשייה משמעותי. את הפרויקט מממנים ישראל, ירדן והאו"ם.

 

כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה

 

כנס ההכרזה על המיזם נערך היום בקיבוץ ניר דוד, בשיתוף רשות ניקוז ירדן דרומי (היוזמת), המועצה האזורית עמק המעיינות (עמק בית שאן), עיריית בית שאן,המשרד לפיתוח הנגב והגליל, המשרד להגנת הסביבה, רשות המים, קק"ל, רשות הטבע והגנים ומשרד התיירות. בכנס השתתפה גם משלחת מירדן, השותפה למיזם, בראשה עמד סעד אבו חאמור, מזכ"ל רשות עמק הירדן.

 

בכנס הוצגה תוכנית האב המלאה לשיקום נהר הירדן ופיתוח האזור, הכוללת שמירה על ערכי טבע ונוף, פיתוח נופי, הקמת מיזמי חקלאות ומיזמי תיירות כמנוף כלכלי לתושבי האזור.

 

במסגרת הפרויקט מבוצע 'טיוב' של המים בירדן הדרומי, וכבר כיום מוזרמים מידי יום עשרות אלפי מ"ק של מים נקיים מהכנרת אל הנהר. במקביל, יש תוכנית לפינוי עשרות אלפי מוקשים מאזורים הסמוכים לגדות הנחל.

 

שר התשתיות הלאומיות, האנרגיה,המים ופיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, שהוא גם השר לשיתוף פעולה אזורי, אמר כי חשוב לשמר את נהר הירדן ולשקם אותו, "זאת בכדי שהאזור יקבל את המגיע לו, מבחינה היסטורית, תרבותית ותיירותית".

 

מרכז תעשייתי משותף ליזמים ישראלים וירדנים

הפרויקט יכלול הקמת מרכזי תיירות משני צדי הגבול, במטרה ליצור שיתוף פעולה שיעלה את מספר התיירים לשני הצדדים. בין המרכזים גם אתר "גשר" ואי-השלום בנהריים, ומרכז תעשייתי-מסחרי משותף, "שער-הירדן", שבו יפעלו יזמים ישראלים וירדנים. "שדרוג והעצמת מעבר גשר שיח' חוסיין, שישמש כנקודת מעבר, שתשרת באופן פעיל את התיירים המבקרים באזור", אמר שלום.

 

השר להגנת הסביבה עמיר פרץ אמר, כי לצד מלחמה בארגוני הטרור ובקיצונים, יש להניח "תשתית לגשר של שלום עם האיסלם המתון, עם מדינות ערב המתונות, עם העולם המתון ועם הפלסטינים המתונים. זה בסיס קיומנו וביטחוננו במזרח התיכון שמתעצב מחדש.

 

"נושאי סביבה יכולים לשמש כיסודות להסדרים, שיתופי פעולה אזורים וצמצום פערים", הוסיף השר פרץ. "הירדן חוצה גבולות והוא דוגמא מצוינת לשיתוף פעולה. עלינו לשלוח את התיירים הבאים לחזות בפלא עליו קראו בתנ"ך, בקוראן ובברית החדשה, לחלקי הירדן שיכולים לשאת בעול המבקרים. עלינו להגן על הירדן מפני מזהמים. עלינו להקצות את המשאבים הנדרשים לשמירה על אופיו, גם לנוכח צרכים ושימושים מפתים, שאינם מוכוונים פני עתיד".

 

מנכ"ל הרשות, רמון בן ארי: "אני שמח שישראל וירדן, לצד מדינות נוספות השכילו לאמץ את התוכנית הלאומית לשיקום הנהר. אני מקווה כי בקרוב נוכל לראות בשינוי שיהפוך את האזור המיוחד הזה למקום שוקק. הפעילות שלנו הופכת את השטח נגיש ובעל פוטנציאל לחקלאות ותיירות. בעוד מספר שנים נעמוד כאן ונוכל להביט בגאווה בנהר שוצף,שוקק חיים המגשים את חזון שני העמים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים