שתף קטע נבחר

 

פירון: 1 מכל 3 יתקבל לאוניברסיטה בלי פסיכומטרי

הבחינה הפסיכומטרית לא בוטלה, אך איבדה מחשיבותה. שר החינוך הציג את תנאי הסף החדשים לקבלה לאוניברסיטה ולמכללה: "נתנו לכל צעיר בישראל שנה מהחיים במתנה", אמר לאולפן ynet

שר החינוך שי פירון הודיע הבוקר (יום ג') על שינוי מעמד הבחינה הפסיכומטרית בתנאי הקבלה למוסדות להשכלה גבוהה. "אחד מכל שלושה סטודנטים יתקבל לאוניברסיטה בלי פסיכומטרי", הוא הבטיח במסיבת עיתונאים באוניברסיטה העברית בירושלים. "השינוי ייכנס לתוקף כבר בשנת הלימודים הקרובה. הציונים הנדרשים ייקבעו בכל שנה לפי רמת הביקוש ויפורסמו בדצמבר".

 

פירון בראיון לאולפן ynet. צפו    (צלמים:אורי דוידוביץ', ניצן דרור)

פירון בראיון לאולפן ynet. צפו    (צלמים:אורי דוידוביץ', ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

על פי הודעת משרד החינוך, בוגרי מערכת החינוך יוכלו להתקבל לאוניברסיטאות ולמכללות על סמך תעודת בגרות בלבד כבר בשנת הלימודים הבאה, תשע"ו. הקבלה ללימודים אקדמיים ללא פסיכומטרי תתאפשר גם לאלו שסיימו לימודיהם לפני כניסת התוכנית לתוקף.

 

במשרד החינוך גם מתכוונים לאפשר לחמשת התלמידים הראשונים ברשימת המצטיינים בבתי ספר שמוגדרים כשייכים לפריפריה חברתית וגיאוגרפית להירשם למכללות, ללא צורך לגשת כלל לבחינה הפסיכומטרית. השר פירון הסביר בראיון לאולפן ynet אחרי מסיבת העיתונאים כי המטרה היא "לבנות להם את הגשר כדי לשבור את תקרת הזכוכית. זה יעד חברתי-תרבותי. אנחנו מצמצמים את הפערים ומחזירים משאב יקר".

 

פירון: 1 מכל 3 באוניברסיטה - ללא פסיכומטרי    (צילום: אלי מנדלבאום)

פירון: 1 מכל 3 באוניברסיטה - ללא פסיכומטרי    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"היום צעיר בישראל קיבל שנה אחת מהחיים במתנה", הצהיר פירון בראיון. "התלמיד הישראלי, שתרם לפחות שלוש שנים לצבא ולמד 12 שנים בתיכון - אנחנו חוסכים לו שנה ואומרים לו 'עשית מספיק בשביל המדינה'. לתלמיד תיכון אנחנו אומרים: 'תבחר במסלולים המיוחדים, תתאים את עצמך למסלול אקדמי ותוכל להמשיך באוניברסיטה'".

 

לטענת פירון, "המציאות מוכיחה שבפקולטה לרפואה למשל, ציוני הבגרות במתמטיקה ובפיזיקה מנבאים את ההצלחה יותר מהפסיכומטרי. אנחנו חושבים שתעודת בגרות מתוקפת והוגנת היא כלי ניבוי הוגן יותר וטוב יותר מכלים אחרים".

 

במסיבת העיתונאים ציין עוד פירון כי "עד היום מסגרת החיים בישראל גרמה לכך שצעירים רבים יכלו להתחיל את לימודיהם רק אחרי שהשלימו תעודת בגרות, שירות צבאי ובחינה פסיכומטרית, שתלויה בהוצאות גבוהות ובדחייה של הלימודים. מהיום כרטיס הכניסה להשכלה הגבוהה יהיה תלוי בלמידה". 

 

לדבריו, "לבחינה הפסיכומטרית אין מעמד משפטי. היא פרצה לחיינו ללא דיון ציבורי מעמיק. התוכנית החדשה תחזק את המצוינות ותהווה בשורה חברתית המרחיבה את מספרם של הבאים בשערי ההשכלה הגבוהה. בחרנו שלא לבטל לגמרי את הבחינה. זוהי תוכנית מהפכנית על בסיס מסר חברתי יוצא דופן, שתכליתה להנגיש את עולם ההשכלה הגבוהה לתלמידי ישראל".

 

מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן הוסיפה כי "השארנו את הפסיכומטרי כחלופה. אין לנו עניין לבטלו לחלוטין, אלא שיהיה הזדמנות למי שבשנות התיכון לא הספיק, לא יכול היה, לא רצה, לא התבגר, ומבקש לשפר את הלימודים והיכולות שלו, ולכן השארנו את הבחינה כהזדמנות נוספת".

 

בתחילת השנה הודיע פירון על שינוי במבנה הבגרויות ובמערכת יחסי הגומלין שלהן עם הבחינה הפסיכומטרית. הצהרותיו הובילו להערכה כי תלמידים יוכלו להתקבל בעתיד לאוניברסיטאות על סמך בחינות הבגרות בלבד, וללא הצורך לעבור בחינה פסיכומטרית. "בחינות הבגרות הן הסמן התרבותי לחינוך בישראל, אך הן הפכו לעגל הזהב", אמר אז פירון. "צמצום מספר הבחינות ימקד את הלמידה ויגדיל את המצוינות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים