שתף קטע נבחר

 

אימת אבולה: סירבו להתקרב לנוסעים מאפריקה ופוטרו

תשעה עובדי קבלן של רשות התעופה טענו כי לא מוגנו כראוי להתמודדות עם נגיף האבולה - וסירבו להעביר מידע לנוסעי חברת "אייר אתיופיה". בתגובה לכך הם פוטרו. תגובת רשות שדות התעופה: "מדובר במקרה נקודתי שייבדק"

עובדי קבלן של רשות שדות התעופה פוטרו מעבודתם לאחר שסירבו לבוא במגע עם נוסעים שהגיעו לארץ מאפריקה. שלשום (יום ג') נדרשו העובדים בטרמינל 1 להעביר מידע על נגיף האבולה לנוסעים שהגיעו לארץ בטיסה של חברת "אייר אתיופיה", אולם הם חששו לעשות זאת מאחר שלטענתם לא מוגנו כראוי. בסופו של דבר ביצעו את המלאכה שוטרים שמוצבים בשדה.

 

אימת אבולה: סירבו להתקרב לנוסעים מאפריקה

אימת אבולה: סירבו להתקרב לנוסעים מאפריקה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תשעת עובדי הקבלן התבקש להעביר לנוסעי הטיסה שהגיעה מאתיופיה עלונים שבהם מפורטים הסכנות של הנגיף הקטלני ואפשרויות התפשטותו. עובדי הקבלן סירבו כאמור לבצע את המשימה שהוטלה עליהם. "אף אחד לא חשב שצריך למגן אותנו", אמרה ספיר שרמן - אחת מהעובדות ששימשה כדיילת שירות לנוסע. "הכי קל לקחת אותנו עובדי הקבלן המוחלשים אחרי שעובדי רשות שדות התעופה הקבועים סירבו לעשות את זה".

 

לטענת שרמן, מיד לאחר שהודיעו על סירובם לבצע את השירות שבמסגרתו היו אמורים גם להפנות את הנוסעים לעבר עמדות בידוק החום, אסף מהם מנהל המשמרת את תגי המעבר לשטח האווירי והודיע להם שהם מפוטרים. לדבריה, "איימו עלינו שלא נוכל יותר לעבוד במסגרת כלשהי בשדה התעופה, לא כדיילות ולא בביטחון. יש הרבה טיוח וכולם עוצמים עיניים".

 

עו"ד רועי ביטון, המייצג את אחת העובדים, אמר בתגובה כי "הליך 'הפיטורין' אשר ננקט כלפי מרשתי הוא בלתי-חוקי בעליל כאשר נעשה ללא שימוע כדין ותוך ניסיון לכפות עליה בדיקה ופרוצדורות רפואיות בניגוד לרצונה. בכוונת מרשתי להילחם בכל האמצעים העומדים לרשותה על מנת למנוע ולבטל צעד שרירותי וחד-צדדי זה".

 

מרשות שדות התעופה נמסר בתגובה כי "הליך בדיקת הנוסעים בנתב"ג פועל כסדרו כאשר מדי יום מאות מעובדי רש"ת, מנהליה ושותפי הפעילות מטפלים באלפי נוסעים. העובדים, המנהלים ושותפי הפעילות תודרכו על ידי הרופא המחוזי של משרד הבריאות ופועלים באחריות בהתאם לנהלים וההליכים אשר הוכתבו על ידי משרד הבריאות. מדובר במקרה נקודתי של עובדים שהחליטו 'אד הוק' במהלך משמרת לא לבצע את עבודת הסדרנות השגרתית. סוגיית התנהלות העובדים נבדקת וההנחיות לעובדים ירועננו".

 

בסוף השבוע שעבר תרגלו צוותי הרפואה והביטחון של נמל התעופה בן גוריון כניסת אדם נגוע באבולה לתחומי הנמל. נוסעי הטיסה ה"חשודה" התבקשו להצהיר על מקומות במערב אפריקה

שבהן ביקרו ולדווח על מצב בריאותם. "בתי החולים שיבא ורמב"ם כבר ערוכים לקליטת חולי אבולה בישראל", אמר אז מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק.

 

לפי ההוראות החדשות ייערך תשאול לפני הגעת טיסות מ-15 יעדים שונים ממערב אפריקה, ובהם ליבריה, סיירה לאונה וגיניאה. אם אנחנו מזהים אדם שהיה במערב אפריקה עם חום מעל 38 מעלות או כזה עם תסמינים כגון שיעול, הקאות ושלשולים, בקר לוקח אותו למרפאה בשדה ומחליט בתיאום עם משרד הבריאות האם לשחררו או לאשפזו בבית החולים", אמר רמי ניר, ראש אגף מבצעי קרקע בנתב"ג.


פורסם לראשונה 21/10/2014 23:01

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים