שתף קטע נבחר

 

בנט: הבחירות - ניצחון הציונות הדתית

בציונות הדתית חוגגים, אבל לא בארגונים הליבראליים: בעמותת חדו"ש קבלו נגד "התפקיד המיותר", ואילו התנועה הרפורמית בחרה להפנות את החיצים דווקא כלפי הרב שמואל אליהו שלא נבחר

זמן קצר לאחר בחירת הרבנים הראשיים לירושלים – והמערכת הפוליטית מברכת על סיומה של סאגה בת 11 שנים. יו"ר "הבית היהודי" והשר לשרותי דת, נפתלי בנט, שהיה אחד השושבינים המרכזיים בבחירתם של הרב שלמה עמאר והרב אריה שטרן (לצד ראש עיריית ירושלים, ניר ברקת) – אומר הערב כי ״משהו חדש התחיל גם בירושלים".

 

<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו  >>

 

בנט שקבע עם סגנו, אלי בן-דהן, תקנות המגדילות את כוחם באסיפה הבוחרת את רבני הערים, סלל בכך את הדרך לבחירתם של רבנים המקובלים על "הבית היהודי" ועל ראש העיר - מבלי שיזדקקו לקולות החרדים. "זהו ניצחון חשוב של הציונות הדתית בירושלים", אמר הערב (ג').

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

גם סגנו, הרב אלי בן דהן, שלח את ברכותיו: "הבטחנו וקיימנו. לעיר ירושלים נבחר רב ציוני שמאמין בעם ישראל ובמדינת ישראל", אמר. "עם היבחרי הבטחתי כי הגיעה העת שגם רבנים ציונים דתיים יתמנו לתפקידי מפתח במערכת הדת בישראל, והנה הגיע היום.

 

"אנו מאמינים שתהיה לכך השלכה משמעותית על תדמיתה של הדת במדינה. היום אנחנו יכולים לבשר לעיר ירושלים על שני רבנים חדשים התואמים את אופיה של העיר המורכבת".

 

ברקת: אעבוד עם הרבנים לבנות גשר בין המגזרים

ראש העיר ירושלים סיפר לאחר היוודע התוצאות, כי לפני 9 שנים יצא "לשליחות", כהגדרתו, לבקשת הרב מרדכי אליהו, "כדי להבטיח שלירושלים - עיר שבה שני שליש מהיהודים אינם חרדים - יהיה רב ראשי ציוני, לצד רב חרדי המייצגים את כלל האוכלוסיה באופן ראוי והוגן. היום, עם סיום השנה הראשונה לקדנציה זו, אני שמח להכריז שהצלחנו במשימה החשובה, על אף כל הקשיים וניסיונות ההכשלה של המהלך".

 

הוא הצהיר כי יעבוד עם הרבנים במשותף, "בראש ובראשונה כדי להעמיק את האחדות בירושלים, ולבנות גשרים בין המגזרים בעיר שאליה נשואות עיניי כל העולם. הרבנים שטרן ועמאר משקפים באישיותם דרך של קירוב לבבות, מתינות, ופתיחות כלפי כלל הציבורים, ואני בטוח כי ימשיכו בדרכם ובמנהיגותם המאחדת בתפקידים כרבני העיר".

 

יו״ר תנועת ש״ס, אריה דרעי, שאחיו (רבה של באר שבע, יהודה דרעי) התמודד על תפקיד רב העיר הספרדי, שלח אף הוא ברכות לרבנים הנבחרים, "שיזכו להוביל את העיר ביד רמה ולקדש שם שמים". זאת לאחר שלפני כשבוע עמד מאחורי "סולחת השנה" בין רבה הנבחר של ירושלים, שלמה עמאר – לראשון לציון הרב יצחק יוסף.

 

הנשיא לשעבר, שמעון פרס, התקשר לברך באופן אישי את ידידו הרב שלמה עמאר, ואמר כי הוא סמוך ובטוח "כי תנווט את בירתנו בדרכך הנבונה, ותמשיך את צביונה המיוחד".

 

בארגון רבני "צהר" - שהרב שטרן נמנה על חבריו - אומרים כי בחירתו "הייתה הכרחית לעיר הטרוגנית, גדולה ומלאה בקונפליקטים דתיים כמו ירושלים". הם הוסיפו כי הם "בטוחים שהרב אריה שטרן יידע לנווט בין כל הזרמים הדתיים שיש בירושלים, שכן כבר בעבר הוכיח כי ידיו פתוחות לקבל - ובעיקר להקשיב - לאחר. ביחד עם הרב שלמה עמאר, ירכיבו השניים מוסד מכובד שיגרום לתושבי ירושלים לשוב ולהאמין ברבנות".

 

הרפורמים: בחירות מיותרות

בתנועה הרפורמית התלהבו קצת פחות ממה שכינו "הבחירות המיותרות", ויצאו במתקפה חריפה כלפי רב העיר צפת: "התוצאה החיובית היחידה שלהן, היא כישלונו של הרב הגזען והקנאי שמואל אליהו, המעיד על כך שהחברה הישראלית מתחילה להצמיד תג מחיר ציבורי, ראוי ומוצדק להסתה גזענית ולמפיציה".

 

הרב גלעד קריב, מנכ"ל התנועה הרפורמית, הוסיף כי "עם כישלונו של הרב אליהו, אנו מקווים שרשויות החוק תמשכנה לפעול גם לסיום כהונתו כרב העיר צפת וכחבר מועצת הרבנות הראשית; שהרי מי שנמצא כלא ראוי לכהן כרב העיר ירושלים, ראוי שלא יכהן בתפקידים דומים ומקבילים בערים אחרות".

 

הבחירות לרבנות - "מאבק פוליטי"

גם עמותת חדו"ש (לחופש דת ושוויון) היצרה על מה שכינתה "תפקיד לרבנים-מטעם". "כבר הרבה זמן לא נאבקו אנשים רבים כל כך, בעוצמה ומניפולציות רבות כל כך, על תפקיד מיותר כל כך", מסר מנכ"ל חדו"ש, הרב עו"ד אורי רגב. "לאור עמדותיהם השמרניות של הרבנים החדשים, ולאור העובדה שהם מייצגים כפייה דתית, קשה לצפות מהם שיועילו משהו בתפקידם".

 

הוא תקף במיוחד את בחירתו של הרב עמאר, שאותה כינה כ"חמורה במיוחד", לאחר "שהתבטא בעבר בחריפות נגד מדינת ישראל, שלטון החוק והזרמים המתקדמים ביהדות", כדבריו. "לא נותר אלא לאחל לרבנים החדשים שלא יזיקו ולא ישניאו עוד יותר את היהדות על תושבי העיר... יש לאפשר לכל עדה, תנועה וזרם ביהדות לחגוג את פניה המגוונים של היהדות בלי התערבות מלמעלה של המדינה".

 

ב"תנועת נאמני תורה ועבודה" איחלו לשני הנבחרים הצלחה, אך היצרו על מה שכינו "עוד מאבק פוליטי בין כוחות שונים בפוליטיקה הישראלית, שלא לקחו מספיק בחשבון את רצון תושבי ירושלים ואת טובת העיר", לדבריהם.

 

"ירושלים היא עיר מגוונת ומשופעת בקהילות מסוגים שונים, ואין אף רב שבכוחו להורות ולהדריך באופן אמיתי כמות כה גדולה של תושבים. הדרך היחידה שבה תשוב הרבנות להיות מנהיגות דתית, היא לאמץ את המודל הקהילתי-דמוקרטי שמציעה התנועה, המאפשר לשכונות וליישובים לבחור בעצמן את רבניהם בצורה דמוקרטית, מתוך התחשבות באופיה וייחודיותה של כל קהילה".

 

יו"ר "תג מאיר", גדי גבריהו, שהפגין לאורך ההצבעה עם פעילי הארגון נגד מועמדות הרב שמואל אליהו לתפקיד, הודה לחברי הגוף הבוחר "שמנעו חילול שם שמים", כדבירו, ואיחל הצלחה לרבנים החדשים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
השר נפתלי בנט
צילום: עידו ארז
צילום: גיל יוחנן
הרבנים הנבחרים
צילום: גיל יוחנן
צילום: בני דויטש
סגן השר אלי בן דהן
צילום: בני דויטש
מומלצים