שכירי חרב אמריקנים הורשעו בהרג עיראקים
בית משפט פדרלי בוושינגטון הרשיע ארבעה מאבטחים לשעבר בחברת "בלקווטר" בהרג 17 אזרחים חפים מפשע בכיכר הומה בבגדד ב-2007
עוד חדשות בעולם :
דרמה בקנדה: חייל נהרג, יריות בפרלמנט
זייף שנתיים תרדמת כדי להתחמק ממשפט
"צייצה" נגד סוחרי הסמים - הם "צייצו" גופתה
שלושה מאבטחים - פול סלוף, דסטין הארד ואיוון ליברטי - הורשעו בהריגה ללא כוונה תחילה, בניסיון להריגה ובאישומים אחרים שקשורים לשימוש לא חוקי בנשק. מאבטח נוסף - ניקולס סלאטן - הורשע ברצח מדרגה ראשונה. השופט הפדרלי הורה לשלוח אותם מיידית לכלא.
פרשת הירי ב-16 בספטמבר 2007 באזרחים העיראקים החפים מפשע עוררה זעם רב במדינה הערבית ובכלל אווירה אנטי-אמריקנית ברחבי העולם.
המאבטחים טענו: "היינו בסכנת חיים"
סך הכול הורשעו כל הארבעה, חיילים לשעבר בצבא ארצות הברית, בכמעט כל הסעיפים שבהם הואשמו, בהם הריגת אזרחים לא חמושים ושימוש אסור בכלי הנשק שהיו ברשותם. ממשלת עיראק טענה בזמנו שהמאבטחים הרגו 17 אזרחים במכוון, מבלי שנעשתה כל פרובוקציה שהצדיקה את הירי, ואילו חברת "בלקווטר" טענה כי חמושים תקפו שיירה דיפלומטית ופתחו באש לצורך הגנה עצמית. במהלך המשפט טען התובע שלא נורתה אש כלשהי לעבר המאבטחים, ושהם ביצעו ירי מבלי שבכלל היו מאוימים. עוד נטען שהמאבטחים הפגינו שנאה כלפי האזרחים העיראקים ולא חשו כל רגשות כלפי האנשים שהרגו ופצעו.
מאבוחים אחרים של "בלקווטר" שהעידו במשפט סיפרו כי בגלל ניסיונם בעיראק, הם לא סמכו על המקומיים שהובילו אותם לתוך מארבים וסיכנו את חייהם.
באחד האירועים בבגדד, טענה התביעה, ירה סלאטן ברובה הצלפים שלו והרג את אחמד אל-רוביעי, נהג מכונית פרטית, אף שהנהג עצר את רכבו בהתאם להוראות. סלאטן ועמיתיו טענו שהנהג איים על חייהם, ועדי ראייה סיפרו שהם פתחו באש לעבר הנהג מכל עבר.
העונש המקסימלי על רצח מדרגה ראשונה הוא מאסר עולם, העונש המינימלי לאישומים של שימוש אסור בנשק הם 30 שנה, והעונש המקסימלי על הריגה לא בכוונה תחילה הוא שבע שנים.
חברת "בלקווטר" הייתה החברה הפרטית העיקרית שסיפקה שירותי אבטחה לשגרירות ארה"ב בבגדד, אך היא הפסיקה לפעול בשנת 2010 לאחר שהממשלה העיראקית החליטה שלא לחדש את רישיונה. החברה פעלת משנת 2001 בעיראק ובאפגניסטן גם בפעילות מסווגת מטעם סוכנות הביון המרכזית האמריקנית, ה-CIA, לחיסול מנהיגים של ארגוני הטרור אל-קאעידה וטליבאן.
במגרת עבודתה הפעילה החברה ארבעה כלי רכב משורינים ומצוידים היטב ללחימה עירונית בתקופה שבה הופעלו הרבה מטעני צד נגד אנשיה.
החברה הרוויחה מיליוני דולרים בשל חוזי אבטחה שקיבלה מממשלו של ג'ורג' בוש הבן על רקע המלחמה בעיראק, והקשר ההדוק של מייסדה אריק פרינס עם וושינגטון ועם בוש והשימוש המופרז בכוח הם שהפנו תשומת לב שלילית ל"בלקווטר". החברה הואשמה בשימוש בכוח רב מדי לא רק בכיכר בבגדד אלא במקרים נוספים.