שתף קטע נבחר

 

מחאה בצפון: הטיפול במורדים בסוריה - על חשבוננו

עמותה חברתית שפועלת בגליל טוענת שבשנים האחרונות נסגרו מרפאות וחדר מיון קדמי, ותושבים נאלצים לנסוע עד לבית החולים בצפת. בקמפיין חדש הם מציגים אדם ש"הצטרף" למורדים הסורים כדי לקבל טיפול טוב יותר

"אמנם העזרה עצמה למורדים בסוריה היא מעשה ראוי, אך מה עם אזרחי המדינה?", כך שואלים חברי עמותת "שינוי כיוון" מהצפון, שדורשים לשפר את שירותי הבריאות שמקבלים התושבים בצפון הגליל וברמת הגולן. לטענתם, שירותי הבריאות שקיבלו בשנים האחרונות נפגעו בגלל סגירתו של חדר מיון קדמי ומרפאות מקצועיות נוספות שפעלו בגליל, ופעילותם הופסקה עקב קיצוצים.

 

התמונה של "המורד". חדר המיון הקדמי נסגר בגלל קיצוץ של 2.5 מיליון שקל ()
התמונה של "המורד". חדר המיון הקדמי נסגר בגלל קיצוץ של 2.5 מיליון שקל
 

בקמפיין שהעלתה העמותה החברתית, הפועלת לקידום אינטרסים משותפים ועשייה אזרחית למען אצבע הגליל, נטען כי כדי לקבל שירותי בריאות עדיף להיות מורד סורי. מארגני הקמפיין הפיצו היום את תמונתו של "מורד סורי" שמניף דגל של ארגון "ג'ובהאת א-נוסרה" על רקע העיר קריית שמונה. בטקסט המצורף מספר ה"מורד" כי הצטרף לשורות המורדים כדי לקבל שירות רפואי "כי להיות תושב מדינת ישראל - משלם מיסים, משרת מילואים וציוני - כבר לא מספיק. אתה עוד מספר בסטטיסטיקות של משרדי האוצר והבריאות".

 

בשנים האחרונות צומצמו בצורה משמעותית השירותים הבריאותיים הדחופים לקרוב ל-70 אלף תושבים באצבע הגליל ובצפון רמת הגולן. בעשור האחרון נסגרו מכון דיאליזה, מכון רנגטן ובתחילת השנה נסגר חדר המיון הקדמי בקריית שמונה, שהופעל משנות ה-80 על ידי בית חולים רבקה זיו בצפת. המקום היה מאויש ברופאים ובאחיות, שטיפלו במקרי חירום רפואיים, הן של אוכלוסייה האזרחית והן של חיילים. כעת, כל מי שזקוק לטיפול רפואי דחוף מחוץ לשעות הפעילות של קופות החולים, חייב להגיע לבית החולים בצפת.

 

חברי עמותת "שינוי כיוון", אומרים כי חדר המיון הקדמי נסגר בשל קיצוץ של 2.5 מיליון שקל, בעוד שעלות הטיפול במורדים ובאזרחים הסורים בישראל מגיעה ל-32 מיליון שקל. בפוסט שהעלו בפייסבוק נכתב בין השאר: "בקריית שמונה גוססים להם שירותי הבריאות כתוצאה מהמדיניות הממשלתית נדרשים תושבי אצבע הגליל

 ורמת הגולן להדרים עד לחדר המיון בבית חולים זיו בצפת, מרחק נסיעה של 70 עד 150 דקות בתחבורה ציבורית. בשעות הלילה נדרשים המטופלים להשתמש בשירות מוניות שעלותו עלולה להגיע עד ל-330 שקל לכיוון אחד".

 

אחד ממארגני המחאה, ניסן זאבי, סיפר כי לעמותה זרמו השבוע מאות סיפורים על מקרים שבהם נאלצו תושבים לנדוד באמצע הלילה לבית החולים בצפת, בגלל בעיות שבעבר היו נפתרות בקלות במיון הקדמי. "במקרה אחד לא היה במד"א מדחום מתאים לתינוקת, ובמקרה אחר פינו במסוק לבית חולים איכילוב אישה שסבלה מכוויות. מד"א הוא לא תחליף לחדר מיון קדמי", הבהירו יוזמי המחאה.

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי המשרד משקיע כמיליארד שקל בצמצום אי השוויון בבריאות בין המרכז לפריפריה, והנושא מהווה יעד אסטרטגי של המשרד. בעניין חדר המיון הקדמי בקריית שמונה, אמרו במשרד: "נמצא כי תפיסת ההפעלה הקיימת אינה נכונה מקצועית. על כן, הנהלת משרד הבריאות החליטה להסב אותו למוקד רפואה ראשונית דחופה, אשר יבטיח טיפול רפואי טוב יותר לתושבים על ידי ספק חיצוני או מד"א. החלופה ההולמת ביותר שנבחרה היא מד"א".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים