שתף קטע נבחר

חצי מיליון שקל למופע חנוכה, אז "לא מעניין אותם מה הם שרים"

הם נחשבים לנחותים ולפעמים אפילו יכולים לפגוע בקריירה - אבל הכוכבים נוהרים למופעי החג, משתפים פעולה עם תכנים שנויים במחלוקת כמו "שיר הסלפי" ומקבלים על זה כסף. הרבה מאוד כסף. "בארץ תמיד צריך לחשוב על פרנסה", אומרים גורמים בתעשייה, "כולם עושים הכל וזה לא בושה"

- "הציעו לי עכשיו לעשות את הפסטיבל בחנוכה, אוקי? שזה כאילו בתחום שלי הדבר הכי נחות שיש. נגיד במלצרות זה כאילו תעבדי עכשיו בדוכן פלאפל, בסדר? אבל זה חודשיים עבודה ומשלמים טוב".

- "מה זה טוב?"

- "מה זה טוב? טוב. חמש שנים של משכורת ממוצעת"

- "חמש שנים?"

- "כן אבל של משכורת ממוצעת"

- "מה זה לדעתך משכורת ממוצעת?"

- "עשרים? שלושים?"

 

(מתוך "איש חשוב מאוד", פרק 3)

 

ספק רב אם בעולם האמיתי, שחקן בסדר הגודל של יהודה לוי היה מוכן להתייחס למופעי החנוכה באותו גילוי לב שמפגין "יהודה לוי" בדיאלוג מתוך מהסדרה שיצרה שירלי מושיוף. הסדרה - כפי שלא פעם הצופים נאלצים להזכיר לעצמם - אינה תיעודית. ובחישוב זריז, המספרים באמת נשמעים אסטרונומיים ביחס לתעשייה המקומית.

 

אבל משיחות עם גורמים שונים בענף הבידור מתברר שגם אם לא מדובר בחמש שנים של משכורת "ממוצעת" - שחקנים, זמרים, כוכבי ילדים ואפילו דוגמניות על כמו בר רפאלי ואסתי גינזבורג, מקבלים סכומים מכובדים מאוד עבור השתתפותם בהפקות החג השונות. סכומים שיכולים להסביר למה לא תמיד מפריע להם תוכן שנוי במחלוקת, כמו זה של "שיר הסלפי".

 

כוכבי הפסטיגל. לא זולים (צילום: רפי דלויה) (צילום: רפי דלויה)
כוכבי הפסטיגל. לא זולים(צילום: רפי דלויה)

גורמים בכירים בתעשיית הבידור מספרים ל-ynet שבמקרה של כוכבי ענק, המשכורות יכולות להגיע לחצי מיליון שקלים - וזאת עבור כ-45 ימי עבודה נטו. כוכבים צעירים יקבלו סכומים שנעים בין 70 ל-100 אלף שקלים - הרבה פחות, אך שכר לא רע בכלל לחודש וחצי של עבודה אינטנסיבית. 

 

וכמו שאומר יהודה לוי הבדיוני, המופעים הללו סובלים לא פעם מתדמית נחותה - כפי שהדגישה מחאת ההורים והקריאות לחרם שהתעוררו סביב "שיר הסלפי" של הפסטיגל. כוכבי עבר של המופע טענו ש"המסר אבד והכסף ניצח". ומה עם הכוכבים הנוכחיים? הם שותקים. בדרך כלל אין להם יותר מדי נגיעה לתכנים, וסוכני שחקנים וגורמים נוספים בתחום טוענים שלרוב - הם גם לא ממש מתעניינים בזה. "אם לך היו משלמים חצי מיליון שקל על חודש וחצי של עבודה", אומר בכיר בתעשיית הבידור, "גם אותך לא היה מעניין מה אתה שר".

 

שחקן בכיר שביקש להישאר בעילום שם והופיע בפסטיגל בעבר, חשף בפני ynet את הלבטים שמלווים השתתפות במופע מהסוג הזה, המציג השנה 105 מופעים. "יש שחקנים שבאים נטו בשביל הפרנסה - אותם התכנים פחות מעניינים", הוא אומר, "ויש כוכבי ילדים שרוצים להישאר בנישה הזאת, והמסר שהם מעבירים לילדים חשוב להם".

 

"שיר הסלפי". הצית דיון מחודש בנושא

  

עד כמה השחקנים רשאים להתערב בטקסטים ובתכנים?

 

"אפשר להתערב, אבל בסופו של דבר חייבים להתיישר עם מה שהמפיקים רוצים. לפעמים המפיקים מקשיבים לשחקנים, ולפעמים לא. לא לכל אחד זה מפריע מה שרים ומה לא".

 

מה לגבי שיר הסלפי, אתה חושב שהשחקנים הביעו דעתם?

 

"אני חושב שאם השחקנים והזמרים היו יודעים שזה יעשה בלגן כזה - לא בטוח שהם היו מוכנים לשיר אותו. יותר מזה, לא בטוח שהפסטיגל היה רוצה להוציא שיר כזה".

 

"יש במאים שלא עובדים עם שחקנים שעשו פסטיגל"

"בניגוד לסרט קולנוע או סדרת טלוויזיה, שאנשים זוכרים והתפקיד מלווה את השחקן הלאה, הפסטיגל ושאר מופעי החנוכה נשכחים תוך זמן קצר", משתפת גורמת שעבדה בעבר מול הפקת הפסטיגל. "אף אחד לא באמת זוכר מה שרת ומה לא שרת. אז אפשר להבין למה מבחינת הקריירה שלהם, השחקנים לא שמים דגש על התכנים. או אם להיות בוטה יותר - לא מעניין אותם מה הם שרים. הרי בכל מקרה את מופעי החנוכה עושים רק בשביל הכסף".

 

אבל גם אם השירים נשכחים, האם ההשתתפות עצמה ב"מוצר נחות" שכזה יכולה להשפיע על קריירה של שחקן? "פעם זה באמת היה פוגע בקריירה", אומר מנהל אישי שעבד עם עשרות שחקנים שהשתתפו במופעי חנוכה. "אבל היום זה כבר לא ככה. כולם עושים הכל, וזה לא בושה. אף אחד לא יסתכל עליך אחרת בגלל שעשית פסטיגל".

 

סוכנת שחקנים אחרת טוענת כי "יש במאים שלא מוכנים לעבוד עם שחקנים שעשו פסטיגל - ולכן הטיימינג בקריירה, לפחות בכל הנוגע למופעי חנוכה, הוא מהותי. יש כוכבים שהקריירה שלהם נמצאת בשלב ראשוני, בבנייה, ולא יהיה נכון להם להיות מזוהים ככוכבי ילדים. להם לא הייתי ממליצה. מצד שני, אם יש כוכב שכבר בנוי ויודעים מה הוא שווה - אז למה לא להשתתף במופע כזה, שמכניס המון כסף? וכמובן, ישנם אלה שהם כבר כוכבי ילדים, ועבורם זה נכון ובריא להשתתף".

 

בסופו של דבר, מסכם גורם בתחום, הכסף משחק כאן תפקיד משמעותי. "בישראל קשה לצמוח לגובה, יש תקרת זכוכית", הוא אומר. "נגיד שחקן ששיחק עכשיו בסרט שמאוד מצליח - אין שום ערובה לכך שהוא יקבל חוזה של חצי מיליון דולר. הוא צריך כל הזמן לחשוב על הפרנסה. לכן כאן עובדים לרוחב - עושים קצת תיאטרון, קצת קולנוע, קצת טלוויזיה, וכן - קצת מופעי חנוכה. אין בזה שום דבר רע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי דלויה
הפסטיגל. יהודה לוי צדק?
צילום: רפי דלויה
לאתר ההטבות
מומלצים