אוקטוברפסט בעיר הלבנה
שותים בתל אביב בירה כמו במינכן. רועי ירושלמי וליבי שפרלינג עם קווים לדמותו של פסטיבל הבירה הגדול בעולם שהפך לאירוע בינלאומי וחובק עולם, שמגיע גם לתל אביב. 8 המלצות וגם בירות מיוחדות של "פאולנר" והמבשלות המסורתיות של בוואריה
ערב רב של אורות ניאון משלהבים שבוהקים מכל עבר, גלגלי ענק שנעים לצלילי להיטים של "מודרן טוקינג" משנות השמונים, ביתנים היסטוריים של מבשלות בנות מאות שנים, גדושים בילידים - גברים במכנסי עור קצרים, נשים במחוכים - זוללים עופות צלויים שמסודרים בשורות עד האופק, נקניקיות בוואריות עסיסיות וכמובן - שותים עוד ועוד מים של בירה זהובה, שמוגשת בכוסות של ליטר על ידי מלצריות מיומנות, שאוחזות לכל הפחות 5-6 כוסות בכל רגע נתון. אין ספק - האוקטוברפסט שמתקיים מדי שנה כבר מאות שנים במינכן הוא חוויה חד פעמית ללגמנים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- בראוניז, פנקייק ומה שביניהם: 8 קינוחים של מיכל וקסמן
- אומרים לנו שיש יין אחר: חנות היין של "ג'יאקונדה"
- טבעוניות נהנות יותר גם בקנדה: מונטריאול על המזלג
האוקטוברפסט, שנולד הודות לחתונה מלכותית ושרוב רובו מתקיים בכלל בספטמבר, הוא הפסטיבל הגדול בעולם. מיליוני מבקרים באים לחוות את הלילות רוויי השיכר והיצרניות המסורתיות של הבירה במינכן - פאולנר, הופברוי ועוד - מייצרות לרגל האירוע בירות מיוחדות שעד לפני כמה שנים היה אפשר לשתות רק כאן.
עם הזמן, הפכה החגיגה של אוקטברפסט לאירוע חובק עולם. זה התחיל בפסטיבל המפורסם של יוצאי גרמניה בעיר קיצ'נר שבמדינת אונטריו בקנדה (כמתבקש מבירת חבל שנקראה עד למלחמת העולם הראשונה "ברלין") והגיע עד לוויאטנם ותאילנד - גם שם מציינים כיום את חגיגות הבירה הבוואריות.
את האירוע במינכן כבר פספסתם השנה. אבל החדשות הטובות הן שאפשר לחגוג את כל הנקניקיות והעופות והבירה במהדורה המוגבלת הזו גם בישראל. לרגל הפסטיבלים השונים שמתקיימות בשבועיים הקרובים ברוח האוקטוברפסט, העלינו לפניכם 8 המלצות של מקומות שחוגגים בהם את האירוע עם הרבה בירה וקריאות "פרוסט". לחיים!
1. ביר גארדן פאולנר | מתחם שרונה, תל אביב
נדמה שאין מקום הולם יותר לנטוע בו את גינת השיכר היפהפיה הזאת, מאשר בלב המושבה הטמפלרית המשוחזרת שרונה. על חורבותיו של גינת בירה גרמנית אמיתית ששכנה באותו המקום ממש. עיצוב הפנים מקסים ויש אפילו לוקרים קטנטנים לנעילת הכוסות שלכם, כמו בבוואריה.
בחוץ ספסלים ארוכים ואוכל משובח שהולם את הבירה: מולים ברוטב בירה וויסקי, פלטת דגים מלוחים, פרעצל, נקניקיות מעולות שמוגשות עם קולקציית של חרדלים חריפים, לחמניית קצבים ועוד. אל תוותרו על קינוח קייזרשמארן מסורתי שמוגש – קרעי חביתיות עם קצפת ואבקת סוכר וכן על מגש טעימות הבירה שיחשוף בפניכם את עולמה המופלא של פאולנר עם פאולנר אוקטוברפסט עונתית, פאולנר סלבאטור החזקה והמתובלת, פאולנר מארצן שכולה עננות וטופי והאהובה עלינו, בירה הף וייסביר דונקל – בירת חיטה כהה ומלאת גוף. יש גם האפי האוור מראשון עד חמישי בין השעות 17:00-19:00.
אלברט מנדלר 3 (שרונה) תל אביב.
2. פורטר אנד סאנס
עד סוף אוקטובר יוגשו בהיכל הבירה הזה מנות מהמטבח הבווארי ולצידן מבחר גדול של בירות גרמניות ולא פחות חשוב מזה - בירות בוטיק ישראליות בסגנון בווארי.
בין הספיישלים שמציע התפריט: שוק חזירון מעושן עם אפונת גינה וכרוב כבוש, שפצלה פטריות וחמאת מרווה, נקניקיות, תבשיל כרוב בבירה ותפוחי אדמה ועוד.
בין הבירות המיוחדות: פאולנר אוקטוברפסט, פאולנר סלבטור, בישוף אורוייס, בישוף דאבלבוק, ויינשטפן ויטוס ועוד. נסו את התוויות הפחות מוכרות ואת אלה שנחתו פה רק לזמן מוגבל.
הארבעה 14, תל אביב. 03-6244355.
3. ביר גארדן | תל אביב
בצל פיקוסים בכיכר דיזנגוף, הוקמה גינת הבירה הכיפית הזו, עם ספסלי עץ ארוכים, ברזים וחביות יעשו לכם להרגיש פה אירופה במשך כל השנה. בתפריט: נקניקיות איכותיות, בשרים בשלל רטבים, כרוב חם מבושל, פרעצל ועוד כל מיני דברים טובים.
במקום מקרינים שידורי ספורט על מסכי ענק ומבטיחים גם הופעות מוסיקליות חיות ומתחלפות. אל תחמיצו את ויינשטפן פסטביר ואת ויינשטפן ויטוס שמוגשות כאן, האחרונה בירת חיטה לא מסוננת בצבע בהיר שניחנה במתיקות אלכוהולית עשירה, ניחוח פירות טרופיים וסיומת מאוזנת של שמרים ומאלט. עם 7.7% אלכוהול וגוף מתובל מאוד, היא הכי בירת אוכל.
ריינס 2, תל אביב.
4. פסטיבל אוקטוברפסט של מבשלת פאולנר
במתחם התחנה בתל אביב יתקיים בתאריכים 29-30.10 (בין השעות 23:00-19:00) פסטיבל אוקטוברפסט. במסגרתו יתקיימו הופעות חיות, יימכר עוף צלוי ומטוגן, פרעצלים ונקניקיות ותימזג "פאולנר אוקטוברפסט" - הבירה העונתית שמבושלת בכל שנה במיוחד עבור הפסטיבל.
הבירה תוגש בכוסות מיוחדות אותן ניתן יהיה לקחת כמזכרת הביתה המלצריות תולבש בתלבושת המסורתית ובקיצור - יהיה דיסקו.
פסטיבל אוקטוברפסט של פאולנר. מתחם התחנה, יפו
5. דיקסי | תל אביב
פסטיבל הבירות של המסעדה הוותיקה חוגג עשור ושואב השראה הפעם מהאוקטוברפסט. מהיום (23/10) ועד שבת (25/10) יחכו לכם ברחבת הכניסה למסעדה דוכנים שיציעו בירות ממבשלות הבוטיק המקומיות אלכסנדר, דאנסינג קאמל, מלכה, נגב ועוד, לצד מבשלות בינלאומיות.
בתפריט הספיישלים תוכלו להתלבט בין נקניקיות למיקס פירות ים בבירה וצ'ילי, גלידת בירה שחורה ועוד. במהלך החגיגות יוצעו לקהל סדנאות בירה, הרצאות קצרות ועוד. שווה להתעדכן באתר ובדף הפייסבוק.
דיקסי. יגאל אלון 120 פינת תוצרת הארץ 3. 03-6966123.
6. קוסטיצה
בית המרזח החדש בנמל יפו עוצב כמאורת בירה מזרח אירופאית והוא מציע ישיבה על ספסלי עץ ארוכים ומנות נדיבות לחלוקה. לכבוד החגיגה יוגשו שם שניצל חזיר ענק, פרעצל ונקניקיות לצד פרימטור וייצן – בירת חיטה בהירה בסגנון בווארי.
במקום יערכו שעשועונים נושאי פרסים ותחרויות שתייה בעמידה על הספסל, כמיטב מסורת השטות הבווארית. צ'ייסרים חינם, מזכרות ופרסים לזוכים, יחולקו עד סוף החודש.
קוסטיצה. רציף העלייה השנייה 48, יפו. 03-5413636.
7. טמפל בר אייריש פאב
ברשת הפאבים האירית שעושה לנו להרגיש חוץ לארץ, קורצים עכשיו גם לבוואריה עם תפריט ספיישלים עדכני ושתי בירות עונתיות חדשות מהחבית, שיצטרפו לכל שאר 19 הברזים הקיימים בסניפים.
אל תפספסו טעימה של ארדינגר – בירת חיטה מקסימה שעשויה 51% לתת חיטה (לצד לתת שעורה) ועוברת תסיסה שנייה בחבית או בבקבוק, ממש בהשראת מתוד שמפנואז. יש פה גם וויינשטפן פסטביר שמבושלת רק פעם בשנה, לקראת האוקטוברפסט- בירת לאגר זהובה כהה, מסוננת אמנם אבל בעלת גוף מלא ועשיר בטעמים.
בכל סניפי טמפל בר, ברחבי הארץ.
8. טאפאס אחד העם
שבוע אוקטוברפסט יתקיים ב-"טאפאס אחד העם" בין התאריכים 26.10-1.11. תהיה שם חגיגת בירות מיוחדות מגרמניה ומבחר מנות ספיישל מיוחדות שיוגשו לצד מגוון הבירות ובנוסף לתפריט הקיים של המסעדה.
בין הבירות ניתן יהיה למצוא את הארדינגר אוקטוברפסט לצד בירות ישראליות ובאוכל - נקניקיות בקר עם תבשיל שוקרוט וחרדל (36 שקלים). בין 18:30-20:00 יהיה מבצע 1+1 על הבירות.
טאפאס אחד העם. אחד העם 27, תל אביב