בשורה לבליינים ביפן: מותר לרקוד אחרי חצות
חוק בן 66 שנה אוסר על ריקודים במקומות ציבוריים ביפן בשעות הלילה. אך התיירות הצפויה לקראת האולימפיאדה ב-2020 עשויה לשנות את החקיקה
בשורות משמחות לחיות המסיבות ביפן: הקבינט ביפן
אישר אתמול (יום ו') שינויים לחוק בן 66 שנים, שאוסר ריקודים בשעות הלילה במועדונים במדינה. ההחלטה נועדה לסייע לעסקים להרוויח על חשבון זרם התיירים הגדול שצפוי להגיע ליפן לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו
ב-2020.
החלטת הקבינט צריכה להיות מאושררת על ידי הפרלמנט, אבל קוסאקה אמר שלא צפויה להיות בעיה, שכן למפלגתו יש רוב בשני בתי הפרלמנט של יפן.
עוד חדשות בעולם :
- "האח הגדול", גרסת המסע למאדים
ג'יהאדיסט בכיר לדאעש: "חוסו על השבוי"
איראן: רצחה גבר שתקף אותה והוצאה להורג
ריקוד במקומות ציבוריים אינו חוקי ביפן ומותר רק עד השעה חצות תחת רישיון מיוחד, בהמשך לחוק משנת 1948 שנועד להילחם בתופעה של זנות במועדוני ריקודים. המשטרה הקשיחה את אכיפתה של החוק לפני כארבע שנים לאחר שסטודנט נרצח במהלך קטטה בעיר אוסקה. במקביל, גדלה הדאגה ברחבי המדינה בנוגע לסכנה הנשקפת לצעירים על רקע שערוריות סמים של אנשים מפורסמים.
"מבקרים מארצות אחרות מגיעים לכאן, ליפן, ותוהים מדוע הם לא יכולים לרקוד, למרות שאפשר לרקוד בלילה בכל מקום אחר בעולם", אמר קנג'י קוסאקה, חבר במפלגה הליברל-דמוקרטית במדינה וראש השדולה למען תרבות מחול. "הדבר הגדול ביותר שישתנה בחוק הוא שעכשיו יהיה ניתן לרקוד בשעות הלילה".
החלטת הקבינט צריכה להיות מאושררת על ידי הפרלמנט, אבל קוסאקה אמר שלא צפויה להיות בעיה, שכן למפלגתו יש רוב בשני בתי הפרלמנט של יפן.
השינויים שאושרו אתמול מפנים את הדרך לשורה חדשה של מועדונים שבהם יוכלו הבליינים לרקוד במשך כל הלילה - אך הוסיפו דרישות לתאורה פנימית טובה יותר. על התאורה במועדונים ביפן כעת להיות בהירה יותר מ-10 לוקס (יחידת מידה למדידת שטף אור), או מידת תאורה הדומה לכזו שבאולם קולנוע לפני תחילת סרט. זאת כדי להרתיע פשיעה והתנהגות רעה.
"לפני כן דיברו רק על ריקודים. כעת מדברים על רמת התאורה", אמר טקאהירו סאיטו, עורך דין מטוקיו שמוביל תנועה בשם "בואו נרקוד".
ההקלות בכללים צפויות לעזור לבעלי ברים כמו שויה אוקינו, שנאלץ להיפטר מרחבת הריקודים לפני כשנתיים, לאחר שהמשטרה הגבירה את הפשיטה על עסקי חיי הלילה של יפן. "הכול מצוי באזור אפור", אמר אוקינו. "שום דבר לא חוקי, אבל יש מועדונים שכן פועלים".
סרטוני טלוויזיה של פשיטות המשטרה על מועדונים מראים אנשים שנגררים אל מחוץ למקומות הבילוי בזמן שהם מוחים כי הם לא עשו דבר רע, ובעלי המועדונים הואשמו בעבירות של גרימת ריקודים על ידי אנשים.
המשטרה השתמשה לעתים קרובות בחוק הקיים כתירוץ לחקור בעיות במקומות בילוי כמו רעש מופרז, סמים בלתי חוקיים או מעורבות של כנופיות, כך ששינוי הכללים לא בהכרח ישים סוף לפלישות המשטרה לעולם המועדונים.
יחגגו גם אחרי חצות? אילוסטרציה
צילום: gettyimages
מומלצים