תל אביב: מיעדי הקולינריה הטובים בעולם
ישראל על מפת האוכל: מגזין האוכל והמתכונים האמריקאי "סייבור" שמדרג מדי שנה את יעדי התיירות הקולינריים הטובים בעולם, הכתיר את תל אביב כיעד המצטיין של השנה הודות למסעדות ולשווקים. עוד בזוכים: שוק מחנה יהודה ותפריט היין של "אל על"
קטנה אבל ממזרה: עוד צל"ש לאוכל של העיר הלבנה - קוראי וכותבי מגזין האוכל והמתכונים הנחשב מארצות הברית סייבור (Saveur) בחרו בתל אביב כיעד קולינרי "יוצא מן הכלל" בקטגוריית ערים בינלאומיות לא-מטרופוליניות לשנת 2014.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- קרמבו בבית, טראפלס וגם באונטי טבעוני! 3 מתכוני קינוחים
- בצק פסטה: המדריך המלא להכנת ספגטי, רביולי וגם ניוקי
- לראשונה: בר ישראלי ברשימת הברים הטובים בעולם
כדי לסבר את האוזן: במקום הראשון בקטגוריה שלה הגיעה קופנהגן בירת דנמרק, על שפע מסעדות המישלן המעוטרות שלה. אחת מהן, "נומה" של השף רנה רדזפי, מוכתרת שוב ושוב על ידי המדריך הנחשב "סן פלגרינו 50" כטובה בעולם. בפרס חביבת הקוראים זכתה סן סבסטיאן שבספרד, העיר עם שיעור המסעדות המכוכבות הגבוה ביותר בעולם לאדם ומייד אחריה – תל אביב, שחולקת את המקום השני יחד עם בירות הקולינריה הוותיקות ליון ופירנצה, שניים ממוקדי העלייה לרגל האהובים באירופה לפודי'ז.
בתל אביב יש כמעט כ-4,500 בתי עסק בתחום האוכל – מעל למסעדה עבור כל 1,000 איש, מספר חסר תקדים בקנה מידה מערבי. מלבד החומוסיות, מסעדות השקשוקה, דוכני הסביח וברי האוכל של העיר, בין המסעדות המצטיינות של תל אביב שזיכו אותה בפרס ניתן למנות את "רפאל" של רפי כהן, "יפו תל אביב" של חיים כהן, "פרונטו", "כתית", "הרברט סמואל", "מסה" וכמובן – "מול ים" הוותיקה, כולן כבר זכו במגוון מסחרר של פרסים בשלל מגזיני אוכל ברחבי העולם בשנים האחרונות.
מגזין "סייבור" הוא אחד ממגזיני הבישול והקולינריה החשובים בעולם. לגרסה האמריקאית שלו מנויים מאות אלפי קוראים ברחבי העולם, והם אלו שבוחרים מדי שנה, במקביל לצוות הכותבים של המגזין, את הזוכים בפרסי התיירות הקולינריים והמצטיינים של השנה.
עוד בזוכים: את המקום הראשון בקטגוריית העיר המטרופולינית קטפו הונג קונג (בחירת הכותבים) ואיך לא - פריז (בחירת הקוראים) ואחריהן מככבות מלבורן, סאו פאולו וברצלונה. האחרונה חולקת קטגוריה עם תל אביב, ששווקיה– ובראשם שוק הכרמל – זיכו אותה גם בפרס היעד המצטיין בקטגוריית חנויות ושווקי האוכל, מייד אחרי טוקיו ובנשימה אחת עם פריז ובירת קטלוניה על שוק הבוקריה המפורסם שלה.
גם ירושלים לא נשכחה מליבם של הכותבים והקוראים של סייבור ושוק מחנה יהודה נמצא בסקציית המומלצים של קטגוריה זו, יחד עם השווקים העתיקים של איסטנבול ושווקי הלילה של בנגקוק. זוכה מפתיעה נוספת, בקטגוריית תפריט היין במטוסיה, היא חברת "אל על" הישראלית, שאת תפריטה בנה יאיר היידו והוא מתבסס על היינות המצטיינים של יקבי הארץ - "רמת הגולן", "רקנאטי", "קסטל", "יתיר" ועוד.
הפרס היוקרתי הוא אחד מבין שורת ציונים לשבח שבהם זכתה תל אביב בשנים האחרונות. רק לפני שבועיים נבחר הבר "אימפריאל" כאחד הברים הטובים בעולם ובמקום הראשון ביבשת ומסעדת טופולופומפו זכתה בפרס המסעדה המעוצבת ביותר במזרח התיכון בתחרות "Restaurant & Bar Design Awards". מוקדם יותר השנה, העיתון "ניו יורק טיימס" - אולי המשפיע בעולם - דירג אותה כעיר המגניבה במזרח התיכון, מגזין "נשיונל ג'אוגרפיק" הכתיר אותה כאחת מעשר ערי החוף הטובות בעולם וכל מגזין, עיתון ואתר שפונה לקהל להט"בי דירג את בירת הגאווה הישראלית כאחת מהיעדים המובילים בגלובוס לאוכלוסייה גאה.