שתף קטע נבחר

 

העבריין הנמלט מיכאל מור נעצר בנתב"ג

שלוש שנים שהה ראש ארגון הפשע בין היתר בדרום אמריקה ובדרום אפריקה עד שהחליט לשוב ארצה. בנתב"ג המתין לו צו מעצר. סנגורו: "גם הפעם הוא ישוחרר בלא כלום". בצהריים הוא יובא לבית המשפט להארכת מעצרו

העבריין מיכאל מור חזר לישראל אחרי תקופה ארוכה בחו"ל ונעצר הלילה (יום ג') בנמל התעופה בן גוריון. מור שהה בשלוש השנים האחרונות בין היתר בדרום אפריקה ובתאילנד, אף שהיה דרוש לחקירה בישראל. בשעת הצהריים הוא יובא לדיון בהארכת מעצרו בבית משפט השלום בראשון לציון.

 

מור נחת חזרה בישראל מרומניה הלילה סביבות השעה 1:00, ובנתב"ג המתין לו צו מעצר שהיה תלוי נגדו. מיד עם הגיעו, התכנסו במקום בלשי יחידת להב 433 והיחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל), ועצרו אותו. אחד מסנגוריו, עו"ד יהלי שפרלינג, אמר היום כי הוא לא תיאם עמו את שיבתו ארצה. "לא ידוע לי שהוא היה דרוש לחקירה, ולא הוגשה נגדו בקשת הסגרה מחו"ל", טען. "כמו שהיה בעבר אני מאמין שגם הפעם הוא ישוחרר בלא כלום".

 

לאחר שמור יצא מהארץ , התנהלה חקירה נגדו ונגד אנשיו בגין עבירות של סחיטה באיומים. חלק מאנשיו נעצרו מאז, וכמה אף נשפטו. בשל מעמדו של מור כראש ארגון פשע, הוחלט במשטרה כי מי שיטפל בו תהיה יחידת היאחב"ל. גם כשהיה בחו"ל דאגו במשטרה לעקוב אחר תנועותיו ולאסוף מידע מודיעיני על האנשים שאיתם התרועע בחו"ל. הם גם הקפידו כל הזמן לחדש את צו המעצר שלו לרגע שינחת בישראל.

 

מור עמד לפני כשש שנים במרכזה של פרשה שכונתה "השוטרים הנוקמים". לאחר מספר ניסיונות לפגוע בבלשים ושוטרים בנהריה, הטמינו כמה מהם מטעני חבלה ברכבו, ובבית שבו התגורר אחיינו. הם נעצרו ונדונו לשנת מאסר, אך בסופו של דבר עונשם קוצר. מאז היו שני ניסיונות להתנקש בחייו של אחד מהם, הבלש אלדד חדד, והוא נפצע באורח קשה.

 

מור עזב את הארץ לפני כשלוש שנים, בנובמבר 2011, לאחר מספר רב של פעמים שבהן נעצר על מגוון עבירות. עם שחרורו בפעם האחרונה מהכלא, ב-2009, הוא נאלץ להתגורר ביקנעם, רחוק מעיר מגוריו "ופעלו" נהריה, ונחקר פעם אחר פעם בין השאר על ניסיונות רצח, סחיטה באיומים, החזקת סם (שהתגלה כמלבין קפה) ואף הדחת קטינה לשימוש באלכוהול.

 

בדצמבר 2011 ערכה ימ"ר צפון מבצע רחב היקף להפללה ומעצר

של עבריינים מהצפון, בעבירות של סחר בנשק וסמים. בין העצורים היו אחיו של מור, בדרי (שנרצח ביולי האחרון) ורבים מ"חייליו", אך אז התברר כי מור עצמו אינו בארץ. בשנים מאז, הוא עבר בדרום אמריקה, בדרום אפריקה - שם התגורר תקופה ממושכת - וברומניה, משם חזר בעת שנעצר.

 

ה"ארגון" שאותו הותיר אחריו מור בשנת 2001 השתנה מאז ללא היכר. בהיעדר מנהיג ברור, ניסו כמה מחייליו של מור להשתלט על המצב. הבולט שבהם הוא שמואל הרוש, העצור כיום עד תום ההליכים בתיק שבו הוא מואשם כי השתתף בהטמנת מטען חבלה ברכבו של איש עסקים באזור נהריה. במסגרת המאבקים על השליטה בארגון, נרצח בקיץ האחרון אחיו של מור, בדרי. הוא נורה מטווח קצר בנהריה ומת מפצעיו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל אליהו
מיכאל מור
צילום: גיל אליהו
מומלצים