גיבוי לממונה על ההגבלים מצד בכיר באוצר
ראש אגף התקציבים באוצר, אמיר לוי: "לצד המאבק של משרד האוצר לקדם תחרות בשוק, על הצרכנים להפגין את כוחם ולהשוות מחירים, לצרכן יש כוח אדיר שיכול להשפיע". אתמול קראו התעשיינים לפטר את הממונה על ההגבלים, דיויד גילה, שאמר: "נדרש גם חרם עצמאי של צרכנים"
קריאותיו של הממונה על ההגבלים העסקיים לחרם צרכנים להורדת יוקר המחיה, זוכות לתמיכה מצידו של אחד הפקידים הבכירים ביותר בשירות המדינה - ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, אמיר לוי.
כתבות נוספות בנושא
- אלף פרצופים: חברות המזון ששולטות בסופר
- המוצרים בפיקוח התייקרו ב-73% בעשור
- רוצים את מחירי ברלין? שנו את הרגלי הקניות
- גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הכירו את הערוץ שלכם לעולם שוק ההון
לוי דיבר היום (ג') בכנס של פירמת רואי החשבון PWC ואמר כי בישראל יש כוחות שפועלים נגד המאבק ביוקר המחיה. "בכל פעם שאנחנו מבקשים לפתוח תחום מונופולי לתחרות, אנחנו מיד שומעים שהמהלך 'לא בשל', 'לא מתאים לחוק ההסדרים' וש'לא נעשתה עבודה מעמיקה'. במקרים אחרים צצות טענות ש'אנחנו לא נגד תחרות אך אל תפגעו בעובדים', וזאת למרות שהזכויות של יתר עובדי ישראל נרמסות על-ידי אותם ועדים חזקים".
לוי הדגיש כי לצד המאבק של משרד האוצר לקדם תחרות בשוק, על הצרכנים להפגין את כוחם ולהשוות מחירים. "התפקיד שלנו באגף התקציבים הוא לייצר את התנאים להגברת התחרות בכל התחומים שמשפיעים על יוקר המחיה. אנחנו יכולים למלא רק צד אחד של המשוואה, בצד השני נמצא הצרכן שבלעדיו, לא ניתן להצליח.
"תפקידנו כצרכנים הוא לקנות בצורה חכמה, להשוות מחירים, ולחפש את האלטרנטיבות המשתלמות ביותר. לצרכנים מודעים שמשווים מחירים, שבודקים התאמה בין הסימון על המוצר לחשבון בקופה, שבודקים את החשבון, ומסוגלים לוותר על מה שמכונה בסופר 'מותג' - יש כוח אדיר שיכול להשפיע על רמת התחרות ובהתאם על רמת המחירים. כשאני הולך לסופר, במקרה שלי לצרכנייה, אני יכול לבחור בין מוצר מהמעדנייה לבין אותו המוצר בדיוק שארוז קצת יותר יפה ולשלם 30% יותר".
דבריו של ראש אגף התקציבים נאמרו יממה לאחר שהממונה על ההגבלים העסקיים, פרופ' דייוויד גילה, עורר סערה כאשר אמר בוועדת הכספים של הכנסת ש"נדרש גם חרם עצמאי של צרכנים שלא יסתפקו בחרם מאורגן אחת לכמה שנים, שגם הוא תופעה מבורכת כשלעצמה, אבל בעיקר שיגלו רגישות גבוהה למחירים שהם משלמים, שיתרגלו להשוות מחירים בין המדפים ויתנו צ'אנס למותגים חדשים".
בתגובה לדבריו שיגר נשיא התאחדות התעשיינים, צבי אורן, מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה לפטר את גילה. "די אם נדמיין, אדוני ראש הממשלה, איך היינו מגיבים לקריאה להחרמת התוצרת הישראלית על ידי מי מהמדינות אליהן אנו מייצאים אותה", כתב נשיא התאחדות התעשיינים לנתניהו. "לצערי איבדנו את האמון כי הממונה הנוכחי יכול לשנות את דרכיו ולפיכך, אני פונה אליך, אדוני ראש הממשלה, ומבקש כי הממשלה תשחרר את פרופ' גילה מתפקידו".