שתף קטע נבחר

 

XBOX One: עסקה מעולה לילדים

היא קולטת את הקול והחיוך שלכם, מעולה למשחקי ריקודים וספורט, אבל צריך לשלם דמי מנוי כדי באמת להינות ממנה. XBOX ONE תרשים כל אורח שתכניסו הביתה, אבל האם היא שווה לכם כ-2,900 שקל? בדקנו את קונסולת המשחקים של מיקרוסופט מקרוב

על פי הערכות, מיקרוסופט מכרה 7.5 מיליון יחידות מקונסולת XBOX ONE שיצאה לשוק לפני כמעט שנה. זה אולי הרבה, אבל במיקרוסופט לא ממש מרוצים: יחד איתה יצאה גם PS4 של סוני שבינתיים מנצחת בקרב עם 10.5 מיליון יחידות שנמכרו. אצלנו, בישראל הפער יהיה גדול יותר מאחר שהפלייסטיישן הגיעה לכאן כבר במרס. בנוסף, לקונסולה הקודמת של מיקרוסופט לקח 7 שנים לעלות לארץ  - מה שיצר קהל מקומי אוהד לפלייסטיישן. 

 

צילום: אסי כהן עריכה: ערן רחמני

צילום: אסי כהן עריכה: ערן רחמני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

אבל היא כאן עכשיו. אחרי חודש איתה אני יכול להגיד כי סוני לא מגיעה למקום הראשון בגלל היכולות והמשחקים - הייעוד העיקרי של הקונסולות הללו. שני המוצרים מצויינים. אם דוחקים אותי לפינה, אני יכול לומר שניכר שאקס בוקס וואן היא יותר משפחתית מ-PS4. היא רוצה להיות במרכז הסלון שלכם. ילדים יאהבו לזוז עם הקינקט 2 וגם אתם תוכלו להרשים אורחים באמצעות פיצ'רים כגון הדלקת והפעלת המערכת באמצעות פקודות קוליות ותנועות ידיים. למרות זאת, כאשר תצטרכו להחליט איזו קונסולה לקנות לכו עם מה שהמחיר, רוב החברים שלכם או הלב אומרים.

 

מה בקופסה?

קונסולת אקסבוקס וואן מגיעה בשתי תצורות עיקריות ובשתי רמות מחיר: מ-2,400 שקל לערכה בסיסית ועד 2,900 לערכה עם קינקט 2 בייבוא רשמי כולל אחריות לשנה.

אנחנו מקבלים שלט וסוללות, כבל HDMI ואוזניית מיקרופון (בסדר - מדונה). 

 

XBOX עם קינקט. (צילום: אביב מזרחי) (צילום: אביב מזרחי)
XBOX עם קינקט.(צילום: אביב מזרחי)

 

עם הערכה תקבלו משחק או שניים להורדה דיגיטלית - תלוי במלאי. תוכלו למצוא צירופים שונים של פיפא 15 ומשחק המירוצים פורצה 5. לערכה עם הקינקט יש את משחק הריקודים דאנס סנטרל ויש ערכות עם המשחק הילדותי והיפה Max: The Curse of Brotherhood, והמשחק הנורא LocoCycle. ככל הנראה יגיעו גם ערכות עם להיטים כמו אססינס קריד וקול אוף דיוטי.

באנדל עם סאנסט אוברדרייב ()
באנדל עם סאנסט אוברדרייב

 

אנחנו נצטרך באופן עקרוני להוסיף: חיבור אינטרנט רציף וטוב, לקנות עוד משחקים, ואולי עוד שלט למשחקי ספורט (כ-300 שקל), סוללות-AA, או נטענות, או ערכת הטענה של מיקרוסופט שעולה כמה עשרות שקלים ומאפשרת להטעין את השלט בכבל USB.

 

נזדקק גם למנוי לשירותי לייב גולד של מיקרוסופט. זה 40 שקל בחודש או 19 שקל לחודש ברכישת מנוי שנתי ב-239 שקל.

 

אז מה מקבלים בעצם?

בסופו של דבר הקונסולות הן מחשבים חזקים למשחקים שאמורים לשמש אתכם לכמה שנים. בניגוד למחשב האישי את הקונסולות אין צורך לעדכן על בסיס קבוע גם משום שמדובר במערכות סגורות ומוגבלות. במקרה של אקסבוקס וואן היא אולי נראית כמו מחשב מבוסס ווינדוס, אבל זה לא ממש המצב.

 

בצד הטוב: ממשק נקי, יפה וברור, שמתפקד ללא דופי במעבר בין מסכים ותוכנות. המערכת מריצה את המשחקים ללא תקלות גם כאשר ישנם יישומים נוספים ברקע. אפשר לעצור משחק ולחזור אליו בהמשך, אפשר להפעיל ליד המשחק הקלטה שלו, אפליקציה כמו סקייפ, להציץ לטלוויזיה - בעצם כמו חלון קבוע בווינדוס.

 

 

ובצד הפחות מוצלח: מסך הבית של הקונסולה תמיד יכלול דברים שמיקרוספט רוצה להראות או למכור כמו משחקים חדשים או פיצ'רים. בצדו השמאלי של המסך נמצא אזור המועדפים ובו המשחקים או התוכנות שחשובים לנו. כמובן, התכנון של דפי הבית יכול להשתנות על פי החלטתה של מיקרוסופט.

 

עוד עניין: אם אתם רוצים להריץ סרט מהמחשב על האקסבוקס צריך לעשות את זה מהמחשב - כלומר, לא ניתן לגשת מהקונסולה למחשב באמצעות רשת ה-WI-FI. בנוסף, לא ניתן גם לראות כתוביות אם חפצתם בכאלה. המשמעות היא שהקונסולה לא יכולה להחליף סטרימר או טלוויזיה חכמה.

 

בנוסף, בהתאם למגבלות אזוריות של זכויות יוצרים, באקסבוקס לא ניתן בינתיים לראות סרטים בסטרימינג בדומה לאייטיונז או בטלוויזיות החכמות של סמסונג.

 

צריך להבין גם שדברים נעשים דרך הענן של האחות הגדולה מיקרוסופט. כלומר, אם יש לכם למשל וידאו בו צילמתם את עצמכם דרך הקינקט ואתם רוצים להוציא אותו מהמערכת, אי אפשר להכניס זכרון נייד או לשמור אותו במקום אחר ברשת הביתית. האפשרות היחידה היא לשתף את הווידאו דרך האפשרויות שמיקרוסופט נותנת והן כמובן דורשות תשלום חודשי. התוצאה היא שאם אין לנו רשת - אי אפשר לגשת לפונקציות מסויימות.

 

רואים טלוויזיה

פונקציונליות נהדרת שמיקרוסופט הוסיפה למערכת מאפשרת להכניס כבל HDMI ממיר הכבלים או הלווין (או עידן פלוס) שלנו. הדבר הזה בעצם הופך את הקונסולה למרכזת התוכן לטלוויזיה. כך שניתן בעצם לעבור בין משחקים לצפייה בערוץ 2 בלחיצת כפתור, ניתן על גבי השידור של החדשות לפתוח אפליקציה, לקבל הודעה על כך שחבר שלנו מחובר וכן הלאה.

 

ניתן גם להגדיר את המערכת כך שהיא תופעל קולית באמצעות פקודות באנגלית כמו: "אקסבוקס און", "צפה בטלוויזיה", "הגבר את עוצמת הקול", "פתח סקייפ לצד הטלוויזיה", "הפעל משחק", "חזור לטלוויזיה" וכן הלאה.

 

דרך כניסת HDMI אפשר להכניס כל מכשיר אחר עם יציאת HDMI - חוץ מלהקל על החיים במעבר בין מכשירים זה גם חוסך לנו כניסות - בטלוויזיה ובמערכת הקולנוע הביתית שכעת מקבלות רק הזנה אחת במקום שתיים.

 

אפלקיטיבי

בגזרת התוכנות אפשר להוריד למערכת יוטיוב, יש סקייפ ואקספלורר. הגלישה חלקה ונוחה, אבל הפונקצילנליות של האקספלורר לא מלאה ואי אפשר להתקין תוספים כמו ג'אווה. זה אומר שבאופן עקרוני עדיף לתת למערכת להציג את הדף של האתר הסלולרי ובכל מקרה - יותר נכון שהעבודה תהיה מונחית אפליקציות. בצד של האפליקציות שאנחנו דווקא כן צריכים, העבודה איתן קלה ונוחה (GAME DVR להקלטת המשחק למשל).

 

משתפים

באופן אישי אני לא מבין כל כך את הפיד של האקסבוקס (או הסוני) שמציג את ההישגים האחרונים שלי ואת המשחקים ששיחקתי. אני לא רואה סיבה לדווח לעולם על ההישיגים שלי בתחום. אולי הקהל הצעיר יתחבר לפיצ'ר הזה יותר. אל הפיד (היוזר שלכם) אפשר לגשת מכל פלטפורמה. כלומר, אני יכול לכתוב הודעות לחברים שלי באקסבוקס דרך ה-PC או לראות את ההישגים שלהם וכמובן ישנה אפשרות להוריד את המשחק.

 

הישג ראוי לציון ביוטיוב. ()
הישג ראוי לציון ביוטיוב.

 

המעבר בין הפלטפורמות לא אופטימלי כל כך. בצד החיובי זה טוב שיש לך משתמש מיקרוסופט בו אתה משתמש במייל ובאסבוקס. מצד שני, זה עלול להיות מבלבל כי יש כמה אתרים שעושים דבר דומה.

 

לטעמי לא אמורה להיות חנות אקסבוקס, חנות ווינדוס, וחנות מובייל. כן, באפל יודעים את זה מזמן. עוד משהו הוא שהתפריטים של מיקרוסופט מעצבנים וזו בעיה ידועה. נניח: בחירת השפה של הקינקט נעשית בתפריט של הקינקט ולא בתפריט הכללי שם בוחרים מיקום של הקונסולה.

 

קינקט

היתרון העיקרי של מיקרוסופט ועל כך גאוותה ובצדק הוא הקינקט 2 שעובד בצורה נהדרת. המערכת יודעת תיאורטית לזהות אפילו חיוך שלנו מולה. האם אתם צריכים את הקינקט, שמייקר את האקסבוקס בכמה מאות שקלים (ניתן גם לקנייה בנפרד). התשובה מורכבת משני חלקים:

 

החלק הראשון הוא החוץ משחקי. שימוש במצלמת הקינקט לסקייפ נניח (דיבור ותמונה), ושליטה במחוות: נניח, הזזת היד ותפיסת המסך לבחירת אפליקציות או משחקים ודחיפתה קדימה ואחורה כדי לבחור את היישום. זה אולי נראה עתידני ומרשים את האורחים (בדקתי - באחריות), אבל מדובר בפעולה מתישה הרבה יותר מאשר לחיצה על שלט. זה גם דורש מאיתנו לעמוד או לשבת ממש מול המסך, בחדר מואר ולא הומה מאנשים להחזיק את היד למעלה וכן הלאה.  

 

השליטה הקולית גם מרשימה אבל גם כך - זה עדיין יותר קשה מפשוט ללחוץ. המערכת מגיבה לאקסבוקס, און, אוף, ופקודות כמו להפעיל או לכבות יישומים או להקליט את המשחק. ממש כמו בטיול באירופה המבטא הישראלי מעורר בעיות ולפעמים קשה להבין איך בדיוק לומר את המילה כדי שהמערכת תבין. זה די מביך לצעוק על הטלוויזיה. כמו כן - המערכת צריכה חדר שקט.

 

בשימוש התוך משחקי - מדובר בעסקה הטובה ביותר שאתם יכולים להשיג בתחום הזה: ילדים וחובבי תנועה ותזוזה ימצאו מערכת נהדרת למשחקי ריקודים וספורט. שליטה קולית במשחקים מבחינתי מיותרת - לדבר לאוטו במשחק נהיגה או לצעוק על החיילים שלך "הסתערו" במשחק אקשן לא משדרג את החוויה. אולי משחק שיבנה במיוחד למערכת יצליח לעשות את זה.

 

כל הטוב הזה. ()
כל הטוב הזה.

 

והכי חשוב

חוץ ממשחקי הקינקט לתחושתי, למיקרוסופט אין איזה כותר בלעדי שרק בשבילו שווה לקנות אותה. מצד שני - יש פיצ'רים בלעדיים מעולים (פירוט בכתבה כאן) כמו סאנסט אוברדרייב ומותג היריות גוף ראשון היילו וטיטאן פול שמצליח לחדש בתחום מאוד צפוף. להיטים גדולים וכותרים ענקיים - יהיו זהים על כל הקונסולות ועל כל הטלוויזיות. לאף חייל ב-Call of duty לא אכפת איזה שלט אתם מחזיקים. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים