שתף קטע נבחר

 

איחוד משפחות: הורחבה ועדת חריגי הפלשמורה

שר הפנים הפורש סער ביקש אישור ממשלתי להגברת פעילות הוועדה, שעשויה להוביל ל"מקרים לא מעטים של איחוד משפחות"

הרחבת פעילותה של ועדת חריגים שעסקה בהעלאת בני הפלשמורה ארצה עשויה להוביל ל"מקרים לא מעטים של איחוד משפחות", כך הסבירה היום (ד') רשות האוכלוסין וההגירה, תוך שהיא מתייחסת להצעת החלטה בנושא שהוגשה לממשלה על ידי שר הפנים גדעון סער.

 

בעשור האחרון התקבלו כמה החלטות ממשלה באשר להגעת שארית בני הפלשמורה, שהתייחסו לרשימות עולים שונו אך מימושן יצר מצב ולפיו בני משפחה הגיעו לישראל וקרוביהם נותרו באתיופיה. לטענת ארגונים חברתיים, כ-6,000 בני אדם נותרו בגונדר ובאדיס אבבה ובקשותיהם להגיע לישראל נדחו לאורך השנים.

 

ביולי 2013 מינה סער את מנכ"ל הסוכנות היהודית לשעבר משה ויגדור לעמוד בראש ועדת חריגים שתדון לעומק במקרים שלהם לא נמצא פתרון. לוועדה הוגשו יותר מ-4,000 בקשות, והיא בחנה "חלקים נכבדים" מהן, לשון משרד הפנים. חבריה - ובהם צבי האוזר, ד"ר אופיר העברי, נציגת משרד ראש הממשלה ונציגת רשות האוכלוסין וההגירה - קבעו לאחר מכן כי יש צורך לבחון גם את בקשות מי שלא מופיעים ברשימות העבר, אך בני משפחתם מתגוררים בישראל ומבקשים את הגעתם.

 

באמצעות הצעת המחליטים מבקש סער להרחיב את מסגרת עבודת הוועדה כדי שזו תוכל לעשות כן ולהציע פתרון כולל עד ל-31 באוקטובר 2015.

 

מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר עוד כי קבלת הצעת המחליטים תאפשר, לראשונה, בדיקה מעמיקה במקרים שלא נכללו באף החלטה קודמת ו"נפלו בין הכיסאות". מי שייכנס לישראל בהתאם להחלטה יהיה זכאי להטבות ולסל קליטה כפי שניתנו לבני הפלשמורה שנכנסו בעבר במסגרת החלטות הממשלה.

 

"ישראל מחויבת לקבל החלטה אמיצה שעושה צדק עם אזרחיה שמשפחותיהם קרועות במשך שנים ארוכות", אמר סער, שהודיע

מוקדם יותר למזכיר הממשלה על הגשת התפטרותו ביום ראשון הקרוב.

 

אורי פרדניק, ראש מטה המאבק להעלאת יהודי אתיופיה, בירך על ההחלטה אך הוסיף כי "חבל שלוועדה לקח שנה רק כדי להבין שדרוש פתרון כולל ומקיף. מדברים כאן על דיני נפשות עבור למעלה מאלף משפחות ישראליות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים