שתף קטע נבחר

 

קק"ל: לא נעביר לממשלה מיליארד שקלים

המגעים לפשרה התפוצצו, והאמנה ההיסטורית לא תחודש. המשמעות: היקף עצום של קרקעות באזור המרכז ישווק על-ידי קק"ל ולא באמצעות המדינה

הכרזת מלחמה: קק"ל הודיעה אמש כי היא מפסיקה כל פעילות משותפת עם הממשלה ומפסיקה נטיעות על קרקעות המדינה. קרקעות קק"ל, שרובן במרכז הארץ, ישווקו באופן עצמאי על ידה.

 

בימים האחרונים הסתמנה פשרה במחלוקת בין הממשלה לבין קק"ל ולפיה תעביר קק"ל למשרד האוצר מיליארד שקלים ב-2015, בתמורה לוויתור על הלאמת נכסי הקרן והכנסותיה בחוק ההסדרים. אלא שכל מאמצי ההידברות בין קק"ל לנציגי הממשלה נכשלו.

 

כדי לעצור את הליך הלאמת נכסי קק"ל התכנס אמש דירקטוריון הקרן בבית המוסדות הלאומיים בירושלים והחליט כי האמנה ההיסטורית בין קק"ל לממשלת ישראל מ-1961 לא תחודש. המשמעות: קק"ל תיפרד מרשות מקרקעי ישראל ותנהל את קרקעותיה בעצמה. מדובר על 12 אחוזים מקרקעות המדינה, רובן בין גדרה לחדרה.

 

בהודעת קק"ל נאמר: "התנהלת המדינה מהווה הפרה מהותית של האמנה שנחתמה בין קק"ל לממשלת ישראל ופגיעה בכל תושבי ישראל והעם היהודי. לא נאפשר לחסל את המפעל הציוני ואת הפרויקטים שקק"ל מבצעת מכספיה לטובת הציבור: יערות, פארקים, שבילי אופניים, הכשרת קרקע, מאגרי מים, פרויקטים באזור הפריפריה ועוד, כדי לכסות על גירענות כספיים שיצרו פקידי האוצר".

 

המשמעויות המרכזיות של אי-חידוש האמנה הן: הקפאת פרויקטים של קק"ל לטובת תושבי המדינה, בעיקר בנגב ובגליל;

 הפסקת נטיעות וטיפול ביערות על קרקעות המדינה המוערכים בכ-350 מיליון שקלים בשנה; הפסקת המימון של שליש מהתקציב השוטף של מנהל המקרקעין (רמ"י); ועצירה מיידית של ניהול ושיווק קרקעות קק"ל באמצעות רמ"י.

 

למעשה נכנסת קק"ל לתחרות מול המדינה ועוברת לשיווק עצמאי של קרקעותיה.

 

במשרד האוצר נדהמו לשמוע את ההחלטה. בתגובה רשמית שנמסרה אמש נאמר: "במשרד האוצר עסוקים בקידום ויישום החלטת הממשלה בנושא קרן קיימת לישראל. זאת, לטובת פיתוח מיזמים לאומיים. אם הקרן הקיימת בוחרת לנקוט צעדים דרסטיים חד-צדדיים, המדינה תשקול את צעדיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
הכרזת מלחמה
צילום: הרצל יוסף
מומלצים