שתף קטע נבחר

 

הפתעה: הסינים לא ממהרים ללדת ילד שני

אף שהמדינה הקומוניסטית הקלה במדיניות "ילד אחד במשפחה" והתירה ללדת יותר מילד אחד, הזוגות הסיניים לא מיהרו להרחיב את משפחתם עם ילד שני. התוצאה: ירידה בשיעור האנשים בגיל עבודה ועלייה בשיעור המבוגרים

לא בייבי ולא בום: סין הכריזה בשנה שעברה על הקלות במדיניות "ילד אחד במשפחה", שכופה על משפחות רבות להביא לעולם צאצא בודד. אלא שהיום (יום ה') מדווחים כלי תקשורת ממלכתיים כי מספר הזוגות שנרשמו להביא לעולם ילד סיני היה קטן מהצפוי - דבר שוודאי לא משפר את הבעיה הדמוגרפית במדינה הקומוניסטית.

 

עוד חדשות בעולם :

איראן: זרים ניסו לחבל במכלי מים כבדים

שבדיה הכירה במדינה פלסטינית

שרת התרבות של צרפת: לא קוראת ספרים

לא מועמד, אבל להיספנים חשבון עם אובמה

 

מאז שנות השבעים הגבילה המדינה המאוכלסת ביותר בעולם משפחות רבות לילד אחד בלבד. אלא שבחודש נובמבר הודיעה המפלגה הקומוניסטית כי זוגות יורשו ללדת שני ילדים אם אחד מההורים היה ילד יחיד במשפחתו.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
הרשויות הסיניות ציפו שהמדיניות המקלה תביא לעלייה בשני מיליון לידות בשנה, אולם מתוך 11 מיליון הזוגות שהיו זכאים להביא ילד שני, רק 700 אלף ביקשו עד חודש אוגוסט רשות להרחיב את משפחתם מעבר לילד אחד. כך דיווח היומון הסיני "צ'יינה דיילי" תוך ציטוט הוועדה הלאומית לבריאות ותכנון משפחתי. עוד דווח כי מתוך 700 אלף הזוגות שנרשמו, 620 אלף קיבלו רשות להביא לעולם ילד שני.

 

סינים מעל גיל 60 - כ-15% מהאוכלוסייה

על פי נתוני הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה בסין מחודש ינואר, אוכלוסיית המדינה עומדת על 1.36 מיליארד בני אדם, אולם מספר האנשים בגיל עבודה ירד בשנה שעברה ב-2.44 מיליון.

 

סינים מעל גיל 60 מהווים 14.9 אחוזים מאוכלוסיית המדינה. על פי התחזיות, עד שנת 2030 אדם אחד מכל ארבעה - 350 מיליון איש - יהיה מעל גיל 60.

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אחת הסיבות לחוסר ההיענות של זוגות סיניים להביא עוד ילד לעולם היא העובדה שאלה שגרים בערים הגדולות ייאלצו לשלם תשלומים גבוהים על דיור וחינוך ולכן מעדיפים לחיות במשפחה קטנה יותר.

 

את מדיניות "ילד אחד במשפחה" קבעה הממשלה הסינית בשנת 1979 במטרה למתן את גידול האוכלוסייה במדינה. באותה תקופה של סוף שנות השבעים ותחילת שנות השמונים של המאה ה-20 עודדה הממשלה את האנשים למה שמכנים בקיצור "מאוחר יותר, ארוך יותר, ופחות". כלומר, להתחתן מאוחר, להמתין זמן ארוך בין הלידות ולהסתפק בפחות צאצאים בכלל.

 

מאז 1979 נאכפה המדיניות על ידי השלטונות בנחישות ונקבע שזוגות יוכלו להוליד צאצא אחד בלבד. יוצאים מהכלל היו הכפריים שהותרה להם לידה נוספת אם היילוד הראשון היה ילדה, בני זוג ללא קרובי משפחה ובני המיעוטים (שמהווים כ-8 אחוזים מאוכלוסיית סין).

 

מדיניות "ילד אחד במשפחה" ביטאה רמת מעורבות עמוקה של הממשלה הסינית בחיי האזרחים. ואמנם, הניהול המלאכותי של הילודה יצר מצוקות רבות: נכפו הפלות על נשים שהרו לאחר שכבר ילדו פעם אחת (הממשלה מכחישה); התגבר הדפוס של המתת בנות, לא דווח על לידת בנות ועל חטיפת בנות וסוגי פשעים כיד הדמיון. יותר מזה, בהדרגה נוצר בסין חוסר איזון מגדרי, כלומר מחסור בבנות באוכלוסייה.

 

בייג'ינג טענה להגנתה כי המדיניות הנוקשה היא זו שאחראית בין היתר לשגשוג הכלכלי של המדינה הקומוניסטית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התינוק הואנג משנחאי
צילום: רויטרס
מומלצים