קטנטנים: 3 מתכונים תאילנדיים עם טפיוקה
כתוספת רעננה בשייק, בקינוח חלב הקוקוס המיתולוגי וגם ככדורי בשר מאודים: דן שקד ("סקון נקון") מכין שלישיית מתכוני אוכל רחוב תאילנדיים עם טפיוקה. וכמה שזה טעים!
1. סקו סאי קאי - כדורי טפיוקה ממולאים בבשר עוף
מנת פתיחה פופולרית, ללא שייכות לאיזור מסויים בתאילנד. בהשוואה למאכלים תאילנדים רבים, הכנת המנה הזו לא-פשוטה ולכן בעבר נהגו להגישה לסועדים מדרג גבוה, בעלי קשר ושייכות למשפחת המלוכה המקומית. אבל הזמנים השתנו וכיום ניתן לקנות את המנה בדוכני רחוב במחיר של 20 באהט לשבעה כדורים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
ברוב המקרים נהוג לאכול את הכדורים כאשר הם ממולאים בעיקר בבשר חזיר. במתכון שלפניכם הוא הוחלף בעוף.
שימו לב: לצורך הכנת המתכון צריך להשתמש בסיר אידוי.
המרכיבים:
2 כוסות גרגירי טפיוקה
למילוי:
300 גרם בשר עוף טחון
100 גרם בצלצלי שאלוט קצוצים
100 גרם בצל קצוץ
120 גרם סוכר דקלים
1 כף שורש כוסברה קצוץ
2 כפות סויה
1 כף שום קצוץ
1/2 כוס בוטנים קלויים כתושים
2 כפות שמן
1 קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- שוטפים את הטפיוקה ומשרים בשתי כוסות מים חמימים לחצי שעה. נפטרים מעודפי המים ומסננים.
- מטגנים במחבת משומנת וחמה בצל, שום, שאלוט ושורש כוסברה. מוסיפים את בשר העוף הטחון, סוכר הדקלים, סויה ובוטנים כתושים ומטגנים עד לקבלת תערובת דביקה ולא-רטובה. מכבים את האש ומקררים בטמפטורת החדר.
- לשים את כדורי הטפיוקה שנתרככו בינתיים ביד וברכות עד שנוצר בצק אחיד. יוצרים עיגולים שטוחים בקוטר 4 ס"מ ובעובי 2 מ"מ.
- מגלגלים את המילוי לכדורים של 1 ס"מ, ומניחים במרכז כל עיגול טפיוקה. סוגרים לכדורים, משמנים ומסדרים בסיר אידוי שתחתיתו גם היא משומנת, תוך ששומרים על רווח בין הכדורים. מאדים 30 דקות ומגישים מייד על עלה חסה מקושטים בקצת שום מטוגן.
2. סקו רואם מיט - קינוח טפיוקה ופירות בחלב קוקוס
קינוח שמכינות הנשים בכפרי תאילנד יחד: חלקן מכינות את חלב הקוקוס, אחרות - את הטפיוקה וחלקן חותכות את הפירות. התאילנדיות מוסיפות אף גרגירי תירס ושבבי קוקוס.
במכורתו, קינוח הטפיוקה - שהפך למפורסם במסעדות תאילנדיות ברחבי העולם - מוגש על פי רוב במפגשים חברתיים אחרי שהונחה מנחה במקדש.
המרכיבים:
100 גרם גרגירי טפיוקה
200 מ"ל חלב קוקוס
150 גרם סוכר
2 כוסות פירות עונה: אפרסמונים, תפוזים, תפוחים, בננה, לאם יאי (פרי תאילנדי משומר) ועוד, חתוכים לקוביות קטנות
קרח כתוש להגשה – לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים את הטפיוקה: מביאים ליטר וחצי של מים לרתיחה, מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים 10-15 דקות עד שגרגרי הטפיוקה מתחילים להפוך לשקופים. מורידים מהאש, מעבירים למסננת ושוטפים תחת מים זורמים. מסננים.
- מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה 150 מ"ל מים וסוכר. מוסיפים את חלב הקוקוס, מערבבים ומקררים 5-10 דקות בטמפרטורת החדר.
- מוסיפים את הטפיוקה ומערבבים. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
- הגשה: מערבבים את הפירות בטפיוקה ומוסיפים מעל קרח כתוש. מגישים מייד וצונן מאד.
3. שייק פירות עם טפיוקה
עוד מנת רחוב פופולרית בתאילנד. כאן כדורי הטפיוקה מוסיפים טוויסט במרקם.
המרכיבים ל-2 מנות:
2 כוסות פירות חתוכים גס - מנגו, בננה, אננס, תותים או שילוב של כמה מהם או כולם
50 מ"ל חלב קוקוס
1/3 כוס סוכר
1 כוס קרח
100 גרם טפיוקה
אופן ההכנה:
- יוצקים מים לסיר קטן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את גרגירי הטפיוקה ומבשלים כרבע שעה או עד שהטפיוקה הופכת שקופה. מורידים מהאש למסננת ושוטפים במי ברז.
- מביאים לרתיחה סוכר עם 1/3 כוס מים וממיסים את הסוכר. מניחים להתקרר בטמפרטורת החדר 15 דקות לפחות.
- הגשה: טוחנים בבלנדר חלב קוקוס, סירופ סוכר וכוס קרח. מוזגים לכוסות ומוסיפים מעל כל אחת שלוש כפות גדושות טפיוקה.
- דן שקד הוא הבעלים של מסעדת סקון נקון. רוטשילד 119 ראשון לציון. שעות פתיחה: 12:00-15:00 ו-18:00-23:00. לא-כשר. 03-6499434