מצרים: 3 שנות מאסר למשתתפי חתונה גאה
מצרים בעידן א-סיסי מסתגרת ופועלת לדיכוי שיטתי של זכויות אדם. שמונה משתתפים בחתונת גייז בספינה על הנילוס נידונו לשלוש שנות מאסר לאחר שהורשעו ב"הוללות" ובפגיעה במוסר הציבורי
בית משפט בקהיר גזר שלוש שנות מאסר על שמונה גברים שהשתתפו בחתונת בני זוג הומוסקסואלים. הם הורשעו ב"הוללות" וב"הפצת תמונות שפגעו בצנעת הציבור" לאחר שהופיעו בסרטון וידאו מהחתונה. קרובים ותומכים של הנאשמים הפגינו מחוץ לבית המשפט והמשטרה פינתה אותם. במהלך הקראת גזר הדין עמדו הנאשמים - שכפרו באשמה - בשקט בתוך כלוב הסורגים. אחד מהם אחז בידו קוראן.
מצרים אינה אוסרת בחוק הומוסקסואליות אולם שלטונות המדינה משתמשים בחוק באופן סלקטיבי נגד הומואים תוך שימוש בסעיפי "הוללות" ו"ביצוע מעשים מגונים בציבור". בחודש אפריל הורשעו ארבעה גברים ונידונו לשמונה שנות מאסר בגין הוללות לאחר שארגנו מסיבות שנקשרו בקהילה הגאה. במקום נמצאו בין היתר איפור ובגדי נשים. ב-2001 נאסרו 52 גברים על ספינה בנילוס והואשמו שלקחו חלק במסיבת סקס. 23 מהם נידונו לתקופות מאסר שנעו בין שנה לחמש שנים.
נישואים חד-מיניים אינם חוקיים במדינה והחתונה הגאה שתועדה על ספינה בנילוס הופצה באתרי חדשות בחודש אוגוסט האחרון ועוררה מחלוקת. בחודש ספטמבר הוגשו כתבי האישום והתביעה טענה שהסרטון הזה "מבייש את אללה" ו"פוגע בערכי הציבור". בחודש שעבר פרסם ארגון זכויות האדם Human Rights Watch שמושבו בניו יורק דו"ח על כך ששלטונות מצרים עצרו ועינו גברים שנחשדו בקיום יחסים מיניים עם גברים אחרים.
האפליקציה גריינדר (Grindr), המציעה שירותי היכרויות למיליוני גברים הומואים וביסקסואלים ברחבי העולם, הודיעה השבוע כי תבטל את האפשרות לחפש משתמשים לפי מיקום ומרחק בכמה מקומות בעולם. על פי הודעת החברה, אפשרות החיפוש תבוטל במקומות שבהם חברי הקהילה הגאה נמצאים בסיכון, בהם מצרים, סעודיה, רוסיה, ניגריה, ליבריה, סודן וזימבבואה.
"בשל טענות על ביטחון שהתקבלו בתקופה האחרונה בהקשר של מידע על מיקום מדויק", נכתב באתר החברה, "אנו נוקטים צעדים יזומים כדי לשמור על בטיחות המשתמשים שלנו במקומות עם עבר של אלימות כלפי הקהילה הגאה. המיקום של המשתמשים במדינות אלו יוסתר באופן אוטומטי".
גזר הדין הזה מהווה מכה נוספת לזכויות האדם שנמצאות תחת דיכוי שיטתי במשטרו של הנשיא עבד אל-פתאח א-סיסי. בין היתר נעצרים פעילים למען דמוקרטיה וזכויות אדם במסגרת החוק הדרקוני שהטיל איסורים חמורים על מחאה פומבית. בכלי התקשורת במצרים, הפועלים ברוח המשטר, ממקדים את הביקורת בארגונים אזרחיים ובפעילים למען זכויות אדם ומאשימים אותם שהם "סוכנים כפולים" הפועלים במימון ארגונים זרים מפוקפקים. השלטונות מסבירים שעליהם לנקוט באותם מהלכים כדי להימנע מגורל דומה לזה של סוריה או של השכנה לוב.