צפו: לחיות עם קרוהן וקוליטיס כיבית
ד"ר אורי קופילוב, רופא בכיר במכון הגסטרו במרכז רפואי שיבא, וד"ר נועם דיאמנט, חבר בועד המנהל של העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית בישראל הגיעו לאולפן ynet כדי לספר על ההתמודדות המורכבת עם שתי המחלות הללו
מחלות קרוהן וקוליטיס כיבית הינן שתי מחלות דלקתיות כרוניות של מערכת העיכול. מחלת קרוהן הינה מחלה אשר פוגעת בעיקר במעיים, אך יכולה לפגוע בכל רקמה במערכת העיכול מהפה ועד פי הטבעת. קוליטיס כיבית היא מחלה המערבת אך ורק את המעי הגס, באזורים שונים ובדרגות חומרה שונות.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
מחלות אלו מאופיינות בתקופות שקטות ובתקופות של החמרה, המתבטאות בהתקפים, ונכון להיום אין מהן ריפוי מלא. ד"ר אורי קופילוב, רופא בכיר במכון הגסטרו במרכז רפואי שיבא, וד"ר נועם דיאמנט, חבר בועד המנהל של העמותה לתמיכה בחולי קרוהן וקוליטיס כיבית בישראל, מספרים על ההתמודדות עם מחלות קרוהן וקוליטיס כיבית, לצד אפשרויות הטיפולים החדשות במחלות אלו.
עוד כתבות
סובלים מקרוהן וקוליטיס? מה לאכול וממה להימנע
FDA אישר: תרופה חדשה לקרוהן וקוליטיס
לחיות עם קרוהן: איך הבנתי שאני חולה במחלה
אבחון המחלות לוקה בחסר
ההערכה היא כי כיום כ-30,000 אלף סובלים ממחלות קרוהן וקוליטיס בישראל, המלווים בשלשולים, כאבי בטן, הצרויות במעי, הקאות, ירידה במשקל, אנמיה משמעותית ועוד. ישנם לא מעט חולים שאינם מאובחנים, וחולים אחרים שאינם נמצאים במעקב מסודר.
ד"ר דיאמנט: "זה התחיל בגיל 22, כשחזרתי מטיול ארוך בדרום אמריקה. בהתחלה היו כל מיני תאוריות לכאבי הבטן שלי, כמו טפילים, ולאחר שנתיים מהם סבלתי בכאבי בטן והייתי בבירורים שונים, אובחנתי כחולה קרוהן. החולים מתמודדים עם הרבה כאב פיזי. הכאב הזה ליווה אותי הרבה שנים, בתקופות בהן הייתי מקופל מכאב".
ד"ר דיאמנט מרחיב על פעילות העמותה: "העמותה פועלת להעלאת המודעות למחלה, מתן מידע לחולים בכל הנוגע למחלתם. בנוסף, העמותה מקיימת פעילויות לשיפור איכות החיים של החולים ואף לוקחת חלק בפעילויות שונות מול הרשויות ובמאבקים שונים למען שמירה על זכויותיהם של החולים".
חשיבות הטיפול התרופתי
ד"ר קופילוב מספר: "מטרת הטיפול התרופתי היא להביא לרמיסיה ולמנוע החמרה במחלה. לצד הטיפולים הקיימים לטיפול במחלות קרוהן וקוליטיס כיבית, לסל התרופות הוגשה השנה תרופה חדשה בשם ודוליזומב, הצפויה לחולל שינוי עבור חולי הקוליטיס וכן עבור החולים בקרוהן.
"כרגע אין באופק תרופה שצפויה לרפא מחלות אלו, אך כמות המחקרים המתבצעים במחלות אלו היא אדירה, אבל ייתכן שעוד חמש או עשר שנים הדברים ייראו אחרת".