בורקינה פאסו: שני קצינים טוענים שהם הנשיא
הנשיא בלייז קומפאורה נכנע ללחץ ההמונים שהתנגדו להמשך שלטונו, התפטר וברח לחוף השנהב. הרמטכ"ל הודיע שיעמוד בראש המדינה עד הבחירות, אבל אז הופיע קצין צבא וטען כי הוא זה שאוחז במושכות השלטון
עם עזיבתו של קומפאורה את המדינה ופירוק הממשלה שורר חוסר ודאות גדול וואקום שלטוני שאותו מנסים כעת למלא שני חיילים בצבא שטוענים, כל אחד בנפרד, שהם נשיאי המדינה. גנרל אונורה טראורה, רמטכ"ל הצבא, אמר אמש שהוא ייטול את תפקיד הנשיא עד עריכת הבחירות לנשיאות. אלא שהיום הכריז ליוטנט קולונל אייזק יאקובה זידה שהוא זה שלקח את מושכות ההנהגה על המדינה המערב אפריקנית.
כוחות שנאמנים ללליוטנט קולונל זידה ביצעו היום סיורים ברחובות השקטים של עיר הערה וואגדוגו לאחר שקצין הצבא הכריז ברדיו בשעות הבוקר המוקדמות שהוא משתלט על תפקיד ראש המדינה כדי למנוע הידרדרות לאנרכיה וכדי להבטיח מעבר שלטון דמוקרטי חלק.
"הודעת הרמטכ"ל מבוטלת"
בהודעה שהקריא ב"רדיו אומגה" אמר זידה שהוא מבטל את הכרזת הרמטכ"ל טראורה על הפיכתו לנשיא המדינה. נטילת השלטון על ידי טראורה, אמר נאמן לנשיא המודח קומפאורה, זכתה להתנגדות רבה בקרב המפגינים וקציני הצבא הצעירים.
קומפאורה התפטר מתפקידו לאחר יומיים של מחאה המונית, כאמור, נגד ניסיונותיו שנות את החוקה ולהאריך את תקופת כהונתו. לפחות שלושה בני אדם נהרגו לאחר שמפגיני האופוזיציה פרצו לבניין הפרלמנט והעלו אותו באש. "מהיום אני נוטל את הסמכויות של ראש המעבר השלטוני ושל ראש המדינה", אמר ליוטנט קולונל זידה בהודעה שמסר בערוץ הטלוויזיה BF1. "אני מצדיע לזכר קדושי ההתקוממות הזו ומשתחווה להקרבות שעשה העם שלי", הוא אמר.
קולות ירי כבדים נשמעו באזור ארמון הנשיא בוואגדוגו בטרם מסר זידה את הודעתו, אולם מקור מקומי אמר שהייתה זו תקרית מקומית.
על רקע החשש מעימות מזוין בין שני הקצינים שטוענים לנשיאות, דווח כי זידה וטראורה נפגשו ביחד עם בכירי צבא נוספים בבסיס צבאי גדול בעיר הבירה.
מי שעוקב מקרוב אחר המשבר בבורקינה פאסו הן ארצות הברית והמעצמה הקולוניאליסטית לשעבר במדינה צרפת, שתי מדינות שניהלו קשרים צבאיים קרובים ביותר עם הנשיא המודח קופמפאורה. תחת שלטונו של קומפאורה הפכה בורקינה פאסו לבעלת ברית חשובה של המערב בפעולותיו נגד ארגוני אל-קאעידה במערב אפריקה, אלא שהפיכה צבאית במדינה עלולה להקפיא את שיתוף הפעולה עם ארה"ב ומדינות מערביות נוספות.
העבר הקולוניאלי, שנות בצורת, חוסר באוצרות טבע ואי יציבות פוליטית עשו את בורקינה פאסו לאחת המדינות העניות בעולם. כ-90 אחוזים מהאוכלוסייה עוסקים בחקלאות למחיה, וכחצי מיליון מבני המקום עובדים בארצות שכנות (בעיקר חוף השנהב) ושולחים לבני משפחותיהם כסף למחייתם. גם סיוע רצוף של מדינות האיחוד האירופי לא הצליח לשפר את רמת הכלכלה במדינה.