עובדי כיל חסמו את שערי מפעל המגנזיום לסחורות
העובדים חסמו את שערי המפעל ומנעו כניסה ויציאה של סחורות. יו"ר ועד עובדי המפעל: "החברה השתמשה בעובדי המגנזיום שימוש ציני על מנת לקבל הקלות ממשלת ישראל"
מפעלי כי"ל פתחו הבוקר (א') בעיצומים בעקבות כוונת ההנהלה לפטר מאות עובדים ולסגור את מפעל מגנזיום. העובדים חסמו את שערי המפעל ומנעו כניסה ויציאה של סחורות.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
במפעל המגנזיום מועסקים 400 עובדים במעגל הראשון ועוד 400 במעגל השני (נותני שירותים). יו"ר ועד עובדי המפעל, אבי שושן, סיפר כי "החלטנו לצאת לעיצומים בעקבות כעס על הנהלת כיל. החברה השתמשה בעובדי המגנזיום שימוש ציני על מנת לקבל הקלות ממשלת ישראל".
בסוף אוגוסט, בעקבות פרסום מסקנות הביניים של ועדת ששינסקי 2, הודיעה החברה על כוונתה לסגור את מפעל המגנזיום. לטענתה, הגדלת המס מפחיתה את התועלות מן הסינרגיות והופכות את המשך החזקת המפעל ללא כדאית כלכלית.
לדברי שושן, ועד העובדים פעל מול הוועדה כדי להביא לידיעתה כי המסקנות פוגעות במפעל שנמצא במלחמת הישרדות. בעקבות זאת, לדבריו, ניתנו לחברה הקלות רבות שמונעות פגיעה במפעל המגנזיום. "אין שום סיבה לסגור את המפעל", אמר היום. "ההנהלה אמרה שהיא לא סומכת על המדינה ורוצה שיבואו לקראתם עוד, ולכן לא יתקנו את ההודעה לבורסה. הסגירה תהיה רק בשנת 2017, אבל הלקוחות עוזבים אותנו כבר עכשיו. לא רוצים לסגור איתנו חוזים".
גם במפעל ברום זועמים על הכוונה לפטר מאות עובדים. 300 עובדים צפויים להיות מפוטרים מתוך 830. מספר דומה של מפוטרים צפוי גם בים המלח.
"ביום חמישי התכנסו ראשי הוועד של ששת המפעלים של כי"ל והוחלט על פתיחה בעיצומים", הסביר יור הוועד של ברום, אבנר בן סניור. "מחר ניפגש עם וועדת הכלכלה ונמליץ להם שלא לקבל את ההקלות של ששינסקי. כולנו נחושים לא לתת להנהלה לנצח. כשהממשלה נותנת יד לפיטורים עידן עופר מנצל את המצב לעשות רווח".
כיל: מקווים שהעובדים יבינו את הצורך הדחוף בהתייעלות
מכימיקלים לישראל נמסר: "בעקבות החלטות ממשלת ישראל וועדת ששינסקי, החליט דירקטוריון כיל על ביטול השקעות בישראל, על כניסה לתוכניות התייעלות הכרחיות, ועל צמצום פעילות הייצור בישראל. הנהלת כיל החלה בתהליך הביצוע של החלטות אלה, ובכלל זה גם הודעה לעובדים כי היא נאלצת להיערך 'ליום שאחרי' ששינסקי".
ההנהלה מקווה שהוועדים יבינו את הצורך הדחוף בהתייעלות, ויתנו ידם תוך שיתוף פעולה למען עתיד החברה וציבור העובדים הנאמן", הוסיפו. "בעקבות החלטות הממשלה כיל תשלם החל מ- 2017 עוד 1.5 מיליארד שקל בכל שנה, בנוסף למיליארד שהיא משלמת כבר היום - ובסה"כ כ- 2.5 מיליארד ₪ בשנה. מדובר בסכום גדול ומשמעותי מאד שמחייב את כיל להתאים את האסטרטגיה העסקית שלה בישראל למצב החדש, והיא עושה זאת בהתאם לכיוון שהתווה הדירקטוריון".
משאיות מחוץ למפעל, הבוקר
מומלצים