שתף קטע נבחר
 

הכירו: חמישה מזונות לניקוי רעלים מהגוף

תפוח, סלק, ג'ינג'ר, בצל וארטישוק - אם תוסיפו את הירקות והפירות האלה לתפריט שלכם באופן קבוע, תוכלו ליהנות מרכיבים תזונתיים רבי עוצמה שינקו את גופכם מרעלים המגיעים מהמזון, המים והאוויר. מה יש בהם בדיוק?

כולנו ניסינו פעם, או לפחות מכירים מישהו שניסה, דיאטת מיצים או רואו פוד. הן הפכו לשיטות פופולריות בקרב מרזים, במחשבה שאפשר פשוט לאתחל מחדש את הגוף אחרי שפינקנו אותו בכל פחמימה אפשרית.

 

 אם אתם חושבים שאינכם זקוקים לניקוי רעלים, כדאי לדעת שעל פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), בגוף של כל אחד מאיתנו סובבים כ-140 כימיקלים רעילים, והם קשורים למחלות כרוניות רבות כמו מיגרנות, עייפות, אלרגיות ועוד. אבל החדשות הטובות הן שבאמצעות איזון אורח החיים והתנאים הסביבתיים, אפשר לשפר את המצב.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

מחקר מפתיע: מה מנחם יותר - שוקולד או סלרי?

האמת מאחורי הדיאטות: למה רובן נכשלות?

אחרי החגים: הדיאטה שתוריד מכם 2 קילו בחודש

 

במקום לרעוב ולהסתפק בשייק חסה, נסו להוסיף לתפריט הרגיל שלכם מזונות רבי-עוצמה שיוסיפו לגוף שלכם אנרגיה וינקו אותו מרעלים בו זמנית:

 

1. בצל

בצל הוא מרכיב הכרחי בכל מטבח, בזכות הטעם שהוא מקנה למנות והערך המוסף הבריאותי. בצל מכיל חומצות אמינו המנקות את הגוף מרעלים ביעילות, תוך שהן סופגות חומרים כמו ארסן, קדמיום, עופרת, כספית ובדיל שהגיעו ממזון מזוהם, כך על פי מחקר שפורסם בכתב העת International Journal of Environment and Pollution.

 

בצל אף קשור בפעילות המקרופאגים, תאים מיוחדים המשחקים תפקיד משמעותי במערכת החיסון של הגוף ובתגובות דלקתיות.

 

2. ארטישוק

רוב חובבי הארטישוק מעוניינים בעיקר בחלק הפנימי שלו (ה"לב"), אבל העלים הם המקור לרוב היתרונות הבריאותיים ונוגדי ההזדקנות שאפשר להפיק ממנו.

 

בארטישוק יש כמות גבוהה במיוחד של נוגדי חמצון, בעיקר כאלה המסייעים לפעולת העיכול, לבעיות כבד ושלפוחית השתן ולאיזון רמות הכולסטרול בדם. נוגדי החמצון שבארטישוק מסייעים לכבד לסנן רעלים ולפרק מאכלים שומניים.

בצל מכיל חומצות אמינו המנקות את הגוף מרעלים ביעילות (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
בצל מכיל חומצות אמינו המנקות את הגוף מרעלים ביעילות(צילום: ויז'ואל/פוטוס)
 

3. ג'ינג'ר

ג'ינג'ר מוסיף לא רק חריפות למנה וטעם מיוחד, אלא הוא מתניע גם את המטבוליזם בגופנו ומסייע להיפטר מפסולת. התכונות המטהרות והבריאותיות של הג'ינג'ר קשורות בריכוז של רכיבים כמו ג'ינג'רול, המסייעים לאזן את אנזימי העיכול במעיים. לעיסת שורש ג'ינג'ר היא דרך אחת ליהנות מההשפעה המיטיבה הזאת.

 

במחקר שנערך בשנת 2012 ושפורסם בכתב העת Metabolism התברר כי צריכת ג'ינג'ר שומרת גם על תיאבון בריא, ללא השפעה על רמות הגלוקוז או האינסולין בגוף, וללא תרומה לתהליכים דלקתיים. הודות לכך, ג'ינג'ר יכול לשחק תפקיד גם בשמירה על משקל תקין. 

 

4 סלק

הירק הזה מצוין להיפטרות מרעלים וחומרים מזיקים אחרים שנכנסו לגופנו. יש בו נוגדי חמצון רבי-עוצמה הנלחמים בסרטן, ומינרלים חיוניים לסילוק הרעלים. סלק עוזר להילחם ברעילות בכבד ובכלל זאת בהרעלות מזון, הקאות ושלשולים.

  

סלק ידוע גם כ"מטהר דם", העוזר לפעילות של תאי הדם האדומים הנושאים חמצן אל הגוף.

 

5. תפוחים

תפוחים עשירים בפקטין, סיבים תזונתיים שעוזרים להסיר את התוספים והמתכות שהגיעו עם המזון, המים והאוויר לגופנו.

 

ההצטברות של מתכות כבדות בגופנו עלולה להפריע לתהליך המטבולי, להשמיד תאי דם לבנים החיוניים במערכת החיסון, להאיץ את ההזדקנות, לתרום לדיכאון ועוד. כדי להימנע מכל אלו, כדאי להוסיף תפוח לתפריט היומי.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הפקטין שבתפוח עוזר להסיר מתכות שהגיעו במזון, במים ובאוויר לגופנו
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים