שתף קטע נבחר
 

איזו אג"ח אטרקטיבית היום להשקעה?

בנק ישראל החליט להשאיר את הריבית לחודש נובמבר ללא שינוי בשיעור של 0.25%, איך זה ישפיע על שוק האג"ח? ואיזו אג"ח נראית עכשיו כדאית יותר - אג"ח ממשלתית או אג"ח קונצרנית?

אם אתם מעוניינים בהשקעה סולידית, האג"ח, היא כלי ההשקעה המרכזי לאופי הסולידי. על פי הנסיבות הקיימות היום, על רקע הירידה באינפלציה והריבית הנמוכה בארץ שנותרה על רמה של 0.25%, איפה כדאי להשקיע?

 

לכתבות נוספות בנושא:

למה האג"ח הקונצרנית מסוכנת?

כדאי להשקיע באג"ח הממשלתית?

 

האג"ח הממשלתית נתפסת בדרך כלל כ"בטוחה" יותר בגלל רמת הסיכון הנמוכה ביותר הכרוכה בהשקעה בה. האג"ח הקונצרנית (האג"ח המונפקת ע"י חברה) דורשת מספר בדיקות מקדימות ובראשן בדיקת החוסן הפיננסי של החברה. חברות הדירוג, המדרגות את החברות, קובעות את מידת היכולת של החברה לעמוד בהתחייבויותיה כלפי רוכשי האיגרת הקונצרנית.

 

הנסיבות הקיימות בשוק (סביבת הריבית, נתוני מאקרו, סביבת האינפלציה וכו') משפיעות על כדאיות ההשקעה באג"ח הממשלתית או באג"ח הקונצרנית. אז איך נראה אפיק האג"ח הממשלתי היום?

מסקירת האג"ח השבועית של דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח לאומי שוקי הון, עולה כי נתוני הרקע להשקעה בשוק האג"ח הממשלתי הם סבירים למרות שרמת התשואות של האג"ח הממשלתיות היא נמוכה יחסית. הסיבות המרכזיות להערכה זו "סביבת האינפלציה צפויה להיוותר נמוכה עוד תקופה, כמות ההנפקות של האוצר בסך הכול לא גבוהה וריבית בנק ישראל לא צפויה לעלות בתקופה הקרובה", כך נכתב בסקירה.

 

סביר אבל יש סיכון

אומנם נתוני הרקע להשקעה באג"ח הממשלתית הם סבירים בנסיבות הקיימות, אך שינוי בנסיבות עלול להפוך השקעה זו לפחות אטרקטיבית "הסיכון העיקרי הוא תרחיש של עליית התשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב", כך מעריך רזניק. מה עלול להביא לעלייה בתשואות אג"ח ארה"ב? נתוני מאקרו חיוביים המצביעים על צמיחה אמריקנית גבוהה מהתחזיות גם ברבעון השלישי של השנה, כמו כן גם הציפייה להעלאת ריבית בארה"ב באמצע 2015, גם היא עשויה להביא לעלייה בתשואות אג"ח ארה"ב.

 

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

בנוסף, מציינים בלאומי בעניין האפיק האג"ח הממשלתי כי על רקע הריבית הנמוכה בארץ, נראה כי החשיפה לאג"ח בריבית משתנה היא סבירה יותר לעומת השקעה במק"מ (מלווה קצר מועד) ולעומת אג"ח לטווח קצר שצמודה לריבית קבועה (אג"ח של עד שנתיים). עוד ממליצים בלאומי להחזיק את האג"ח הממשלתית במח"מ (משך חיי איגרת) של 5 שנים לפחות. בנוסף, ממליצים בלאומי כי באג"ח שצמודות למדד, כדאי להחזיק לטווח רחוק אפילו יותר (מח"מ הגדול מ-5 שנים).

 

כאמור, החסרונות של האג"ח הממשלתית היום הן בתשואות הנמוכות ובאפשרות לתרחיש של עליית אג"ח ארה"ב, אז מה לגבי האג"ח הקונצרניות (אג"ח חברות)?

 

האפיק הנוח להשקעה

בסקירת האג"ח השבועית של דודי רזניק, מנהל מחקר אג"ח לאומי שוקי הון, עולה הערכה שהנסיבות כרגע הן נוחות להגדלת החשיפה לאג"ח הקונצרני בעיקר לגבי אג"ח שקיבלו דירוג גבוה (מה שמצביע על מצב פיננסי איתן של החברות). "להערכתנו רמת המרווחים הנוכחית נוחה להגדלת החשיפה לאג"ח קונצרני; נרשמה השבוע מגמה של יציבות ברמת המרווחים", כך מעריכים כלכלני לאומי.

 

נציין כי מרווח התשואה הוא עוד פרמטר שנותן למשקיעים אינדיקציה למידת הסיכון הטמונה בהשקעה באג"ח קונצרנית. מדובר במרווח שבין האג"ח הקונצרנית לבין האג"ח ממשלתית שצמודה לאותו בסיס שאליו צמודה האג"ח הקונצרנית ועם אותו מח"מ. ככל שמרווח התשואה הוא גדול יותר, יש יותר סיכון שהחברה לא תצליח לעמוד בהתחייבויות שלה כלפי רוכשי האג"ח ולכן האג"ח הקונצרנית היא פחות כדאית. ככל שהמרווח הזה נעשה קטן יותר, המשקיעים רואים פחות סיכון בהשקעה באג"ח של החברה והיא כדאית יותר להשקעה.

 

אילו אג"ח קונצרניות נראות אטרקטיביות במיוחד? בלאומי רואים הזדמנות בעיקר באג"ח קונצרניות צמודות מדד קצרות יחסית (בטווח של עד 3 שנים) וזאת כאלטרנטיבה להשקעה באג"ח ממשלתית צמודת מדד. עוד כדאיות רואים באג"ח קונצרניות בריבית משתנה "זאת על רקע העובדה כי סביר להניח שריבית בנק ישראל נמצאת בסמוך לתחתית", כך מנמקים בלאומי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים