איך נראות מארג' סימפסון וג'סיקה ראביט לאחר כריתת שד?
הן גיבורות מצוירות שכולנו גדלנו עליהן, אבל מה אם הן, חלילה וחס, היו חולות בסרטן השד ועוברות כריתה? האמן והפעיל החברתי אלכסנדרו פלומבו צייר שלל דמויות נשיות מפורסמות בפרויקט "שורדת", שנועד להעלות את המודעות למחלה בקרב צעירים
הנשים הללו רק מצוירות, אבל חקוקות בזיכרון הקולקטיבי של כולנו מהילדות עד הבגרות. שלגיה, ג'סיקה ראביט, מארג' סימפסון, לואיס גריפין מ"איש משפחה", וונדרוומן ורבות אחרות - כיצד הן היו נראות לו חלו בסרטן השד ונאלצו לעבור כריתה?
האמן והאקטיביסט אלכסנדרו פלומבו, תושב מילאנו, הקים את פרויקט "שורדת" שבו צייר את הדמויות הנשיות הללו לאחר ניתוח "מסטקטומי" לכריתת שד, כשפלג גופן העליון חשוף. בעבודתו הקודמת, צייר פלומבו אותה קבוצת נשים כקורבנות התעללות, בקו האופייני לו בציוריו הצבעוניים והפרובוקטיביים.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
חדשות בריאות נוספות:
שיבא: רופאים פוטרו - חדרי ניתוח הושבתו במחאה
סופר-פוד: גוג'י ברי - משפר תפקוד מיני ומעכב הזדקנות
דו"ח: מהם הפירות והירקות עם הכי הרבה ריסוס?
"זהו מסר של תקווה ואומץ", אמר פלומבו בראיון לדיילי מייל הבריטי. "הנשים הללו חזקות מנטלית, ועברו את ההליך הכירורגי כדי לחיות. הציורים הם השתקפות עוצמתית של המחלה, הזהות הנשית והקבלה".
פלומבו הוסיף כי "חובה עלינו להעלות את המודעות למחלה בקרב צעירים ולהדגיש בפניהם את חשיבות החינוך לבריאות. סרטן השד הוא מחלה שאינה רק נחלת נשים, והיחס של החברה לכריתת השד יכול לעורר רגעים הרסניים. את צריכה להיות חזקה מאוד נפשית כדי לקבל את המראה החדש של הגוף לאחר הכריתה, והמסר שלי לנשים האלה הוא אחד: תקווה ואומץ".
סרטן השד הוא אחת המחלות השכיחות בישראל. מדי שנה מאובחנות כ-4,000 נשים החולות במחלה. אף שבשנים האחרונות שיעור התחלואה יציב, חלה עלייה משמעותית בתוחלת החיים של הנשים שלקו במחלה ונרשם שיפור באיכות חייהן.
הסיבות לכן הן תוכנית האבחון המוקדם הארצית של משרד הבריאות, הטיפולים החדשים ומחקרים המעדכנים ללא הרף את פרוטוקולי הטיפול. במקביל, הבדיקות הגנטיות לנשאות לגנים BRAC1 ו-BRAC2 וכריתת שד מוקדמת הפחיתו גם הם את שיעור הסיבוכים מהמחלה.