שתף קטע נבחר
 

"יענקל'ה, איך אומרים את המילים?"

כשתומר יוסף חבר ליענקלה רוטבליט, איתמר ציגלר וגדי רונן לפרויקט החצר האחורית, נוצר מפגש בין דורי מרתק של מוזיקה ושפה. יחד עם הבמאי אסף סודרי הם תיעדו את תהליך היצירה של האלבום. "אני לא חושב שיש כותבים שמסוגלים להעביר תכנים בצורה כזו". צפו בסרט המלא כאן בבכורה

שנה לאחר שיצא לאוויר העולם, ניתן להגדיר את פרויקט "החצר האחורית" כהצלחה גדולה. הפרויקט שמפגיש בין יענקלה רוטבליט, תומר יוסף, איתמר ציגלר וגדי רונן הפך בזמן קצר לאחד האהובים והמוערכים בישראל, על אף כובד תכניו מלאי הביקורת והתוכחה. מסתבר שתומר יוסף הרגיש שהוא עובד על משהו גדול כבר בשלב הקלטות האלבום, ולראייה – הסרט "החצר האחורית" שביימו יוסף ובמאי הקולנוע אסף סודרי ("מלנומה אהובתי", "שביתה"), שהכניסו מצלמות לאולפן ותיעדו מה שללא ספק ייזכר כאחד הפרויקטים המוזיקלים האיכותיים שיצאו בישראל בשנים האחרונות.
 
צפו: החצר האחורית באולפן ההקלטות    (צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין, בימוי ועריכה: תומר יוסף ואסף סודרי)

צפו: החצר האחורית באולפן ההקלטות    (צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין, בימוי ועריכה: תומר יוסף ואסף סודרי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 "הגעתי לשם קודם כל מהערצה והערכה ליענקלה במשך כל החיים שלי, ואני גם חבר של תומר - צילמנו ביחד קליפים, אנחנו חברים", מספר סודרי, שמגדיר את עצמו כ"מעריץ מרחוק" של רוטבליט, והגיע לצלם את הפלא באולפן עוד בטרם הפך לנחלת הכלל. "באופן טבעי באתי גם לחזרות, להקשיב, לשמוע את יענקלה קצת, לראות אותו, להרגיש אותו. מתוך רצון אמיתי לתעד את הרגע הזה. תומר גם בעצמו תיעד הרבה.רצינו לקחת מכל החומרים ולתעד את הרגע הזה שהיה מאוד מיוחד ויפה. כל זה קורה תוך כדי, עוד לפני שלב המיקסינג".

 

הייתה לכם הרגשה שזה הולך להצליח, ולכן תיעדתם?

 

"עשינו את זה  עוד לפני שידענו שיצא אלבום, עוד לא היה כסף להוציא את זה. אף אחד הרי לא קיבל כלום, הכל היה בהתנדבות. אבל זה היה ברור לי שזו תהיה הצלחה".

 

זה לא כזה מובן מאליו שתכנים כאלה יזכו להצלחה בישראל של 2014.

 

נכון, אבל הלחנים והעיבודים הופכים את האלבום הזה לנצחי, אתה ישר מרגיש שזה חומר לקלאסיקה, ואמרתי לתומר שבמשך השנים זה רק יגדל עוד ועוד. נכון, לקח לזה זמן להתניע, אבל היה ברור לי במובן של מה שצריך לקרות. לפעמים זה קורה ולפעמים זה לא. הפעם זה קרה".
 
 
החצר האחורית. אלבום נצחי (צילום: אסף סודרי) (צילום: אסף סודרי)
החצר האחורית. אלבום נצחי(צילום: אסף סודרי)
 
בעוד 20 הדקות שאורך הסרט יכולות להראות לצופה המודרני (ולהפרעת הקשב שלו) די והותר, האמת היא שצפייה בתהליך העבודה של רוטבליט, יוסף ושות' מעלה תיאבון לעוד. חברי הלהקה אמנם מרגישים שמדובר בסרט שבו התחלה, אמצע וסוף, אך גם הם מודים שנזכרו מעט מאוחר מדי להתחיל בצילומים, ולא פוסלים תיעוד בהמשך.
 

 "לצערי מה שאתם רואים זה חומר משלושה ימי צילום בסך הכל. כך שסחטנו את האמא של זה", אומר תומר יוסף. "יש לנו קצת צילומים מהופעות ודברים כאלה, אבל אנחנו כל הזמן מתעדים. חן, חברה של גדי, היא סטודנטית לקולנוע ומדי פעם היא מתלווה אלינו ומצלמת. אז אולי עם האלבום הבא יצא סרט באורך מלא".

 

ההצלחה של הפרויקט הפתיעה אותך? בסך הכל מדובר בשילוב לא מובן מאליו של דורות וסגנונות.

 

"החיבור של הרביעייה הזו וגם הטקסטים המדהימים האלו, שברגע שהוגשו לנו הבנו כולנו את החשיבות שלהם, היו נראים לנו כמו דבר שחייבים לתעד. הפרויקט הזה נורא קרוב ללבי, והוא אולי אחד הדברים הכי חשובים שעשיתי בחיי יחד עם חברים. זה נורא משמח לראות שאנשים קלטו את זה והפנימו. מוזיקה לא תשנה שום דבר, אבל היא יכולה להיות טריגר לשינוי. ואם אנחנו מצליחים להיות הטריגר זה מבורך".

 

תומר יוסף. מוזיקה יכולה להיות הטריגר לשינוי (צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין) (צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין)
תומר יוסף. מוזיקה יכולה להיות הטריגר לשינוי(צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין)

 

אתה אומר בסרט שזה מעציב אותך שאנשים צעירים לא מכירים את יענקלה רוטבליט.

 

"זה פשוט חבל. כי זה עושר שאין כמותו והרבה חומר למחשבה מאדם מאוד חכם בעל כישרון כתיבה יוצא דופן, באמת שאני לא חושב שיש דברים כאלה היום. אני לא חושב שיש כותבים שמסוגלים להעביר תכנים בצורה כזו. בין שלל ה'תתקשרי אלי' ו'אני אוהב אותך' חשוב לאזן עם משהו כזה".

 

מה אתם מתכננים להופעה בפסטיבל הפסנתר? יש הפתעות?

 

"בדיוק בזמן שאני מדבר איתך אנחנו בחזרה פה עם כל ההרכב, בתוספת של רביעיית כלי מיתר, רביעייה שמלווה בעצם גם את רוב השירים באלבום. עכשיו בהופעה בפסטיבל הפסנתר הבאנו אותם וזה הולך להיות החצר בליווי הרביעייה, כך שזה עוד יותר מרגש. לגבי הפתעות? יש ליצן ביציאה, כדי לרכך את המסרים. סתם, לא".

 

"החצר האחורית" יופיעו ביום חמישי, 6 בנובמבר, במסגרת פסטיבל הפסנתר במוזיאון תל אביב (הכרטיסים אזלו), ב-21 בנובמבר בברל'ה בקיבוץ להבות חביבה וב-9 בינואר בזאפה תל אביב.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין
החצר האחורית. הצצה אל איך שהכל התחיל
צילום: חן כליפה ויובל גולדשטיין
לאתר ההטבות
מומלצים