חם בין הסירים: 7 אביזרי מטבח לחורף
מכין מרק בלי לבחוש ובלי לשרוף, מיכל חליטה אישי ואלגנטי וגם פלטת טרקוטה ששומרת על חום הלחם. מירי צל-דונטי ממליצה על שביעיית אביזרי המטבח שיחממו לכם את החורף
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
בכתבה זו תמצאו אביזרים טובים ומעניינים שנבדקו ונמצאו מתאימים להכנת תבשילים ומשקאות חמים ומנחמים לימי החורף הקרים.
1. אופה לחם "מורפי ריצ'רדס"
אין שום מאכל שמעורר תאבון ומחבק יותר מלחם בזמן האפייה. אופה הלחם של " מורפי ריצ'רדס" עושה את כל העבודה בעצמו. אחרי שמכניסים לתוך התבנית את כל החומרים, הוא מערבב, לש, מתפיח ואופה. תוך שעה שעתיים - תלוי בסוג הלחם - בוקע הלחם מתוך התבנית תפוח וריחני. על זה נאמר "חכמים מלאכתם נעשית על ידי אחרים". באופה הלחם של מרפי ריצארד ניתן לאפות סוגי לחם רבים ומלבדם גם בצק ואפילו ריבות.
2. מכין מרק "מורפי ריצ'רדס"
לקראת החורף הקרב, מכין המרק של " מורפי ריצ'רדס" עשה עלייה. ניתן להכין במכשיר מרק חלק, בלילה, מרק עם חתיכות ואפילו מיץ. בזמן הבישול אין צורך לבחוש ואין פחד שהמרק יישרף. בתום הבישול הוא מודיע על סיום הפעולה בציפצוף וכבה אוטומטית. נפח המיכל: 1.6 ליטר.
3. תרמוס למרק ארקוסטיל
כיף גדול לקחת לעבודה או לבית הספר מרק חם וריחני. התרמוס ניחן בפתח רחב ונח למרק או לתבשיל, מכיל 600 מ"ל, אינו שביר, עשוי פלדת אל חלד והכי חשוב - שומר על חום וקור שעות רבות.
4. סלסלת לחם עם פלטה טרקוטה לשמירת חום - "אוריג'ינס"
רעיון מקסים לשמירת חום הלחם או הלחמניות בזמן הארוחה. מחממים בתנור או במיקרו את פלטת הטרקוטה שמצורפת לסלסלה, מכניסים אותה לכיס המפית, מניחים את המפית בתוך הסלסלה ועליה את הלחם.
5. קנקן תה עם מיכלים לחליטות - קוצ'ינה מיה
מה מרגיע ומחמם יותר מכוס תה או חליטה חמה בניחוחות קסומים ביום חורפי וצונן. קנקן הזכוכית של קוצ'ינה מיה מיועד ל-4-6 כוסות תה. הוא מונח על מגש כשמתחתיו מיכלי זכוכית אטומים לסוגי תה וחליטות. כשמרימים את הקנקן, המגש מתרומם וניתן לשלוף מתחתיו את המיכלים. מקסים.
6. מיכל חליטה אישי ארקוסטיל
מיכל חליטה האישי נחמד ופשוט: באמצעות כף הנירוסטה אוספים לתוך מיכל הפלסטיק את עלי התה או החליטה, מצמידים את מיכל הפלסטיק המחורר לכף, טומנים בכוס מים רותחים בוחשים ונהנים מתה חם.
7. כלי להכנת עוף "אדמה"
ביקשתי מבושי, אחותי, להתנסות בכלי עם הקונוס מבית "אדמה" שמיוחד להכנת עוף. הכלי עשוי טרקוטה ובמרכזו קונוס עליו מעמידים עוף שלם. בושי, שמעבירה סדנאות בישול מיוחדות ומעניינות, כדרכה הלכה צעד קדימה והכינה בו ברווז. התוצאה - תאווה לחך, טעימה ופריכה.
ברווז בתחמיץ יין ושום
המרכיבים:
ברווז במשקל 2 ק"ג כל אחד
3/4 כף פלפל לבן טחון
3/4 כף פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח שולחן
1 כוס יין אדום יבש (יותר אם נחוץ)
1 כף דבש
4 שיני שום כתושות
1 כף רוטב HP
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות. מערבבים היטב את חומרי התחמיץ ומורחים את הברווז היטב מבחוץ ומבפנים.
- מעמידים את הברווז על הקונוס שבמרכז הכלי ומכניסים לתנור לשעתיים. מדי פעם יוצקים על הברווז מהרוטב שהצטבר בתחתית.
- כשהברווז מזהיב ורך בדקירת מזלג, מוציאים מהתנור ומברישים ממנו בעדינות את התבלינים. מניחים לו להתקרר בטמפטורת החדר ומעבירים למקרר.
- הגשה: מורחים על הברווז מעט חמאה או שומן ברווז ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך חצי שעה, תוך שמקפידים שלא ייחרך, אך מאידך - זהוב מאד ופריך.
היכן ניתן להשיג:
1. אופה לחם "מורפי ריצ'רדס" בחנויות חשמל מובחרות
2. מכין מרק "מורפי ריצ'רדס" בחנויות חשמל מובחרות
3. תרמוס למרק - בחנויות ארקוסטיל (ARCOSTEEL KITCHEN)
4. סלסלת לחם "אוריג'ינס" - ברשת חנויות ספייסס
5. קנקן תה - ברשת חנויות "ספייסס
6. מיכל חליטה אישי - בחנויות ארקוסטיל (ARCOSTEEL KITCHEN)
7. כלי להכנת עוף "אדמה" - ברשת חנויות "ספייסס". בושי מעבירה סדנאות בישול. לפרטים: "במטבח של בושי"
מטרת המדור היא להציג בפני הקוראים מגוון כלים מעניינים וייחודיים בתחום המטבח והקולינריה. למען הסר ספק, יובהר כי אף אחת מהחברות המוצגות לא משלמת תמורת הופעת מוצריה. אנחנו סוקרים רק כלים איכותיים שמשווקים על ידי חברות מוכרות, ובוחרים מתוכם את אלה שעמדו בהצלחה במבחן המעשי.
לשאלות ובקשות בנושא אביזרי מטבח אפשר לכתוב למייל: mirizelldonati@gmail.com
לכל הכתבות של מירי צל דונטי