שתף קטע נבחר
 

ארגון IAC מטביע חותם

שנה של מפנה היסטורי לארגון IAC ולקהילה הישראלית בארה"ב

השנה שחלפה הייתה שנה של מפנה היסטורי במימדי ההתארגנות של הקהילה הישראלית בארה"ב. ארגון הקהילה הישראלית-אמריקאית (IAC), שנולד לפני שבע שנים בעיר לוס אנג'לס, פרס כנפיים, עלה על מטוסי סילון טרנס אמריקאים והשריש את שורשיו בעוד חמישה יעדים ביבשת. מטרת הארגון היא בניית קהילה ישראלית-אמריקאית מגובשת, התומכת בישראל, לחבר את בני הדור השני והשלישי ליהדותם ולישראליותם ולבנות גשר בין הקהילה הישראלית-אמריקאית לקהילה היהודית האמריקאית.

 

כיום, פועלים ביבשת סניפים חדשים של IAC בניו-יורק, מיאמי, בוסטון, לאס וגאס וניו ג'רסי. תהליך הצמיחה שלנו בארה"ב החל בדיוק לפני שנה. הכרזנו עליו בראש השנה הקודם בביתו של יו"ר IAC, שון אבן חיים, בקלבסס, שם נכחו גם הנדיבים שלדון וד"ר מרים אדלסון, שתרמו לארגון ביד רחבה. ידענו שאנחנו יוצאים להרפתקאה אך לא ידענו כמה נצליח וכמה מהר נצליח לרתום למסע שלנו קהילות ישראליות-אמריקאיות בכל רחבי המדינה. 

 

 

מספר שבועות אחרי ההכרזה על תוכנית ההתרחבות הארצית של הארגון בראש השנה שעבר, הסתגרו ראשי הארגון באחד מימי חג הסוכות בביתו של חבר מועצת המנהלים והיו"ר המייסד של הארגון, דני אלפרט, ואשתו מיכל, ובנו את הקונספט הכללי לפיו עומד הארגון להתרחב. באותו יום היסטורי, התכנסו בבית בטרזנה כל ראשי הארגון ומקימיו. נוסף על היו"ר שון אבן חיים, המנכ"ל שגיא בלשה ובעל הבית דני אלפרט, נכחו גם אדם מילשטיין, נתי סיידוף, מירי שפר, יוסי רבינוביץ', המנכ"ל הקודם שהם ניקולט וסמנ"כלית IAC מירי בלסקי. ביקשנו משהם ניקולט, שהוא המנכ"ל המיסד של הארגון להנחות את היום. שהם, מצוייד בלוחות, פתקים, טושים וכשרון נדיר, בנה לנו משחקי סימולציה וסדנאות שהביאו אותנו בסוף היום לשרטוט מושלם של איך יראה IAC. יצאנו מביתו של דני באותו היום עם דף נייר ושרטוט. היום, אחרי שנה, זו הכל מציאות ומדהים לראות כמה זה דומה למה ששרטטנו על הנייר. אותו יום היה סגירת מעגל ל-IAC. "במטבח של אשתי מיכל ושלי", אומר דני אלפרט, "הוקם IAC לפני שבע שנים ע"י קומץ משוגעים לדבר, כולנו אנשי עסקים שנמצאים כבר עשרות שנים בלוס אנג'לס".


 

כבר למחרת, אדם מילשטיין, שלקח על עצמו את תפקיד יו"ר הוועדה שתלווה את ההתרחבות, החל מיד לפעול במרץ לאיתור מנהיגים פוטנציאלים במיאמי ובוסטון. המאמצים הולידו לאחר מספר חודשים ולאחר מספר מסעות של הקבוצה ברחבי אמריקה, קבוצות מנהיגות איכותיות ומחויבות לא רק במיאמי ובבוסטון אלא בעוד ערים אחרות, כולל העיר ניו-יורק. לפי המבנה הארצי שהתווה IAC, קמה בכל עיר מועצת מנהלים מתנדבת (התורמת גם מכספה) הנקראת Council והוקם סניף עם צוות עובדים שבראשו עומד מנהל אזורי. כל המנהלים האזוריים עובדים מתחת למטה הארגון שהוקם בלוס אנג'לס וכפופים גם ל-Council בעירם וגם למנכ"ל.

 

המשימה נחלה הצלחה. אדם מילשטיין מספר: "בעוד שמוסדות אמריקאים יהודים בדרך כלל מבקשים דמי חבר, הישראלים מגיעים מישראל עם ההרגל לקבל שירותים קהילתיים יהודים כגון חברות בבתי הכנסת והשכלה בחינם. ישראלים לא רוצים לשלם עבור שירותים אלו, מה שגורם לארגונים יהודים שלא לראות את הישראלים-האמריקאים כפוטנציאל לגיוס חברים או תרומות. הגישה שלנו היא אחרת. אנחנו לא מתרגמים את הפעילות שאנחנו נותנים לקהילה לגיוס משאבים וכסף. אנחנו מדברים לישראלים-האמריקאים בדרך בה הם רגילים".


 

התרחבות הארגון נשאה פרי ובמאי 2014 כבר היו בתפקידם מנהלים אזוריים בכל הסניפים החדשים של הארגון. כל מנהל אזורי כזה פתח את תפקידו בביקור חפיפה מלא השראה במטה IAC בלוס אנג'לס. עם נחיתתם בחזרה בעירם, החלו המנהלים האזוריים החדשים לפתח שפע של תוכניות ולבנות תוכנית אירועים עשירה לקהילה הישראלית-אמריקאית בעירם. התוצאות לא איחרו להגיע והן היו מהירות יותר ממה שתיארנו לעצמנו. כבר בחודשים הראשונים, החלו מתארגנות פעילויות משמעותיות עם אלפי משתתפים בכל הערים. גם מבצע "צוק איתן" לא תפס את הארגון לא מוכן ואירגנו הפגנות תמיכה בישראל בכל עיר בה קיים משרד של IAC. הארגון סיים את שנת תשע"ד עם למעלה מ-100,000 איש שהשתתפו בפעילויות השונות באמריקה, כמחצית מהם בלוס אנג'לס. לקראת שנת תשע"ה, מתכנן הארגון גידול נוסף שיביא אותו לכ-170,000 משתתפים בפעילויותיו. הפוטנציאל עוד רב. הארגון מעריך כי בארה"ב חיים 800-500 אלף ישראלים-אמריקאים.

 

במקביל לפתיחת סניפי IAC בערים השונות, הצטרפו למועצת המנהלים הארצית של הארגון נציגים של כל הערים החדשות והוקם בלוס אנג'לס מטה ארצי. למטה הארגון שני תפקידים מרכזיים, הראשון הינו תמיכה בכל הסניפים והשני, ניהול תוכניות חינוכיות ארציות הפועלות מהמטה בכל רחבי ארה"ב. דוגמא לתוכניות הארציות היא תוכנית ספרית פיג'מה באמריקה, במסגרתה שולח IAC חינם ספרי ילדים לכ -15,000 משפחות מידי חודש בחודשו. תוכנית ארצית נוספת היא תוכנית "IAC משלנו", במסגרתה הוקמו 22 תאי סטודנטים ישראלים אמריקאים בקמפוסים ברחבי ארה"ב. בימים אלה יוצאת גם לפועל לראשונה תוכנית "תגלית" לישראלים-אמריקאים בחסות IAC. בימים אלה, עמל צוות במטה IAC על בניית אתר אינטרנט גדול ואינטראקטיבי שישמש את כלל הקהילה הישראלית-אמריקאית ברחבי היבשת. האתר יאפשר לקהילות ולאנשים לתקשר האחד עם השני בצ'אטים, בלוגים ואמצעים אחרים.

 

תוכניות הארגון בערים השונות כוללות מגוון עצום של פעילויות ואירועים לחתכי גילאים שונים, ממועדונים לצעירים, אירועים מוזיקליים, אירועים קהילתיים המוניים ועוד. האירוע השנתי המרכזי של הארגון יהיה פסטיבל גדול ליום העצמאות בהשתתפות עשרות אלפי איש, שיערך השנה לא רק בלוס אנג'לס, אלא בכל יעדיו ברחבי היבשת.

 

מפנה היסטורי נוסף שהתרחש השנה בהשפעת IAC, היה קפיצת מדרגה ביחסה של ממשלת ישראל לישראלים החיים בארה"ב (שעד לא מזמן כונו "יורדים"). אישים בכירים כמו השר נפתלי בנט, יו"ר הסוכנות היהודית נתן שרנסקי ומספר חברי כנסת מסיעות שונות כיבדו בנוכחותם את IAC בקבלת פנים שקיים הארגון בירושלים בנובמבר 2013. מול הקהל הגדול ומצלמות הטלוויזיה שנכחו באולם, הדגישו האישים הבכירים כי הקהילה הישראלית החיה בחו"ל הינה נכס אסטרטגי למדינת ישראל. הגדיל לעשות ראש הממשלה בנימין נתניהו שנפגש עם ראשי הארגון במרץ 2014 והכיר גם הוא בחיוניותה של הקהילה הישראלית בארה"ב לחוסנה של מדינת ישראל. 

 

בתחילת נובמבר, יקיים הארגון לראשונה בתולדות הקהילה הישראלית-אמריקאית כנס מרכזי בוושינגטון הבירה. הכנס ינבור בקרביים של הקהילה הישראלית בארה"ב, תפקידה בעיצוב העתיד היהודי בארה"ב וביחסי ישראל וארה"ב.

 

הוועידה תארח אישים בכירים מישראל, לצד אישים בכירים מהממשל האמריקאי. בין היתר יגיעו לכנס המועמד לנשיאות ארה"ב מיט רומני, הסנטור לשעבר ג'ו ליברמן, השר גלעד ארדן, יו"ר האופוזיציה יצחק (בוז'י) הרצוג, אוריאל ריכמן, שגריר ישראל בארה"ב רון דרמר, שגריר ישראל באו"ם רון פרושאור, השגריר לשעבר דני גילרמן, השחקנית נועה תישבי, השחקנית והדוגמנית מורן אטיאס, העיתונאים אודי סגל ונדב איל ועוד רבים. לכנס הישראלי-אמריקאי יגיעו גם מנהיגים ישראלים-אמריקאים רבים  מרחבי ארה"ב, מנהיגי ארגונים ישראלים ופעילים רבים.

 

מטרת העל של ארגון IAC הינה בניית קהילה פעילה, מעורבת המחזקת את הדורות הבאים שלנו. "כישראלים החיים באמריקה אנו רואים כחובה לחזק את מערכת היחסים בין ישראל לארה"ב", אומר שון אבן חיים, יו"ר הארגון. "הכנס ההיסטורי הזה הינו הפעם הראשונה שבה מנהיגים מובילים לצד אנשי מקצוע מקשת רחבה של ארגונים ישראלים-אמריקאים מתאחדים תחת קורת גג אחת במטרה לחקור, ולהבין טוב יותר כיצד לבנות קהילה מאוחדת ופעילה".

 

הסלוגן בו משתמש הארגון בכרזותיו הינו "בונים קהילה למען המחר". בסרטון ההסברה שלנו, מספר שון אבן חיים על החלום שהיה לראשי הארגון לקחת את IAC ולבנות אותו בכל רחבי ארה"ב למען ילדנו ולמען מדינת ישראל. עם פרוץ השנה החדשה, ניתן לאמר בבטחה שהחלום קורם עור וגידים ונראה שהמפנה ההסטורי שהוליד IAC במעמדה וברמת ההתארגנות של הקהילה הישראלית-אמריקאית ימשיכו גם בשנה הקרובה.   

 

הכותב הוא מנכ"ל ארגון IAC

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בונים קהילה ישראלית-אמריקאית
מומלצים