מכופף הלימונענע: מעבדה שהיא מסעדה
הוא מגיש גספצ'ו עגבניות צנטריפוגלי, מקפיא בחנקן עלעלי נענע עם שבבי לימון ואל תשאלו מה הוא עושה לסלמון. אלכסנדרה לוקש ביקרה את השף המולקולרי אלכסנדר לחניש ("זונדר") שפתח לתקופה קצובה את "המעבדה של היינקן" בתל אביב
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
פריך בפה: מתכוני יופקה בקלי קלות
חור בקיר עם אחד, מישו: עלייתה ונפילתה של המסעדה הרומנית
כיבוש? רק בצנצנת! מדריך ירקות כבושים של ארז
מלאכת מחשבת של מעבדת אוכל שכולה סובבת סביב מכשיר "סו ויד", שמבשל את האוכל בשקיות וואקום ובתוך מים חמימים.
בתפריט: כבד אווז לגו, גריסיני חצילים עם גספאצ'ו שקוף צנטריפוגלי ועוד מנות - 9 בסך הכל. השף אלכסנדר לחניש (המכונה "זונדר") מגיש בשבועיים הקרובים במעדניית "גודי'ז" (טשרניחובסקי 5, תל אביב) ארוחה שהיא כולה על טהרת האוכל המולקולרי. הפרויקט, "הייניקן פופ אפ" יימשך 3 חודשים, שמהלכן יאכלו 10-12 איש את הארוחות המושקעות של לחניש.
"אני גאה להשיק לראשונה בעולם, כאן בתל אביב, את מעדניית הסו ויד של המעבדה הקולינרית של היינקן, בניצוח השף אלכסנדר זונדר לחניש. אנחנו גאים לאפשר לציבור הישראלי הרפתקה קולינרית מסעירה ראשונה מסוגה בישראל ובעולם מטעם 'הייניקן'", אומר סמנכ"ל טמפו יואש בן אליעזר.
מעדניית "גודי'ז" תציע מגוון מוצרים מבוססי ירקות לבישול ביתי בוואקום. בימי רביעי וחמישי תהפוך המעדנייה למעבדת קולינריה חדשנית ותגיש ארוחות קוטור אקסקלוסיביות. את מעבדת ה-סו ויד של היינקן הגה, יזם והפיק בית הקונספטים "אלנבי".
Heineken Sous Vide Lab. מעדניית "goodies", טשרניחובסקי 5 תל אביב. ארוחות גורמה בהזמנה מראש: בימי רביעי וחמישי בשעה 19:30. ניתן להזמין מקומות במייל: booking@zoonder.net. המחיר: 450 שקלים לסועד כולל שתייה לארוחת טעימות בת 9 מנות וקינוח.