הוותיקן נגד החולה הסופנית שמתה: "מגוּנה"
בכיר במוסד הקתולי יצא נגד מעשי הצעירה האמריקנית ששמה קץ לחייה בשל מחלתה הסופנית וטען שהם ראויים לנזיפה ולגינוי. נציג הארגון שמקדם המתות חסד יצא להגנתה: היא לא הייתה קתולית, אסור לכפות אמונות על אחרים
בכיר בוותיקן מתח ביקורת חריפה על בריטני מיינרד,
החולה הסופנית האמריקנית שבחרה למות ועוררה בכך דיון ציבורי בנושא המתות חסד. הוא כינה את החלטתה לסיים את חייה במועד שבחרה באמצעות לקיחת תרופות "ראויה לנזיפה", והסביר: "'כבוד' אינו פירושו לשים קץ לחייך".
המונסניור איגנסיו קראסקו דה פאולה, שעומד בראש "האקדמיה לחיים" של הוותיקן, טען כי "מעשיה של בריטני מיינרד ראויים לנזיפה לכשעצמם, אבל אנחנו לא יודעים מה קורה בתודעה של אדם". הוא הבהיר כי אינו שופט אנשים באופן פרטני, "אבל המחווה עצמה ראויה לגינוי".
נציג הארגון הפועל למען המתות חסד "חמלה ובחירה", שאף הוא כומר, הצהיר בתגובה לדברי הבכיר הדתי כי מיינרד לא הייתה קתולית ועל כן לא נכון לכפות עליה או על אנשים אחרים אמונות דתיות שהם לא חולקים. מיינרד, שבמוחה התגלה גידול סרטני ורופאיה נתנו לה שישה חודשים לחיות, שמה קץ לחייה בשבת האחרונה, במועד שעליו הצהירה מראש.
היא ניצלה בכך את חוק "למות בכבוד" של מדינת אורגון, שהיא אחת מחמש המדינות בארה"ב - לצד ורמונט, מונטנה, וושינגטון וניו מכסיקו - שמתירות לרופאים לרשום לחולים סופניים כדורים ממיתים. מיינרד ומשפחתה, במקור מסן פרנסיסקו, עברו לפורטלנד בגלל החוק.
קודם לכן גם שמרנים בארה"ב מתחו ביקורת קשה על החלטתה. "התאבדות אינה פתרון טוב אף פעם, בלי קשר למצב שעמו מתמודד אדם", אמרה בין היתר ג'ודי בראון, נשיאת הארגון הקתולי "הליגה לחיים אמריקניים".
מיינרד באחד הסרטונים שפרסמה. ספגה ביקורת משמרנים
מומלצים