שתף קטע נבחר

פסלי חימר על חוף הים של עזה

איאד סבאח, פסל מעזה, הציב על חוף הים בעזה ובהריסות שכונת שג'אעיה פסלי חימר של אנשים. תמונות המיצב הופצו במדיה החברתית וזכו לאלפי שיתופים ולסיקור תקשורתי עולמי. צפו

איאד סבאח, פסל מעזה, הציב על חוף הים בעזה ובהריסות שכונת שג'אעיה פסלי חימר של אנשים. תמונות המיצב הופצו במדיה החברתית וזכו לאלפי שיתופים ולסיקור תקשורתי עולמי. בין השאר פורסמו הפסלים ב- BBC, בעיתון הבריטי The Independent  ב- LA times, וגם ברוסיה, צרפת, דרום אפריקה, טייוואן, פקיסטן, צ'ילה ועוד.

 

צפו באיאד סבאח. צילום, עריכה ותרגום - ארגון "בצלם"

 

"אני שולח מסר לעולם", אומר סבאח - מרצה לפיסול באוניברסיטת אל אקצה ודוקטורנט באקדמיה לאמנות בטוניס היוצר מיצבי פיסול משנת 2,000 - "מסר הומני. אני מקווה שכל איש בעולם ירגיש את המצב בעזה, ושהמצב ישתנה. זו עבודה אישית במסגרת עבודת הדוקטורט שלי. המיצב מראה את הנטישה של האנשים מאזור שיג'עייה לאחר ההתקפה.

 


"המיצב הונח כאן וכל אחד יכול לפרש אותו בדרכו". איאד סבאח

 

ניסיתי להתמקד בצד הנפשי והאנושי של האנשים, במיוחד בהפרה של זכויות האדם דרך התמוטטות הצד הנפשי. היה הרג אבל גם האנשים שחיים סובלים מטראומה נפשית מהמלחמה", הוא מוסיף.

 

"העבודות האלו מורכבות מחומרים שונים, פיברגלאס-חומר חזק, וחימר מקומי כמעטפת. החימר שירמוז דרך הסדקים שלו את

התדרדרותו של המצב בעזה. המקום בו הפסלים ניצבים הוא חלק מההרס בעזה, והוא חלק בלתי נפרד מהעבודה, מדובר במקום שסבל מהכי הרבה הרס בעזה.

 

העבודות יישארו כאן, לפני כן הצבנו וצילמנו אותם בחוף הים. בחוף העבודות קיבלו מימד אחר והן דיברו יותר על הגירה, שזה גם תוצאה של מה שקורה בעזה. כך ניסיתי לקשר בין הנושאים ופרסמתי תמונות בשני המקומות.

 

העבודה לא אמורה למשוך לפה קהל אלא להציג תמונה על מה שקורה פה ולעורר דיון דרך כלי התקשורת והמדיה החברתית. המיצב הונח כאן וכל אחד יכול לפרש אותו בדרכו."

 

 

:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוחמד סבאח, בצלם
צילום: מוחמד סבאח, בצלם
צילום: מוחמד סבאח, בצלם
צילום: מוחמד סבאח, בצלם
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים