מסתתרים בתחנות הרכבת הקלה: "אין הרתעה"
ביום שאחרי שני פיגועי הדריסה נראו בודדים בתחנה בשמעון הצדיק. הנוסעים הקפידו לעמוד מאחורי התחנות ובחנו בחשש את המתרחש. לא השוטרים ולא הבטונדות החזירו את תחושת הביטחון: "מפחיד פה"
יותר מאלף שוטרים הובאו לרחובות בירושלים בשבוע האחרון, אבל הם לא הצליחו להחזיר לבירה את תחושת הביטחון. שלושה פיגועים תוך שבועיים, שניים מהם בציר הרכבת הקלה, הביאו לכך שהבוקר (יום ה') תחנת הרכבת הקלה בשמעון הצדיק, שבה בימים כתיקונם נראים עשרות אנשים כל רגע, נראתה שוממה.
פרט לאבטחה המוגברת, בתחנה נראו גם הבטונדות שהוצבו בחלק מתחנות הרכבת הקלה אחרי פיגוע הדריסה הראשון מבין שניים אתמול. גם אלו לא החזירו את הביטחון לירושלים. רבים מהנוסעים הקפידו לעמוד מאחורי תחנות האוטובוס, כמעין מיגון אפשרי, הסתכלו במבט חושש לכל הכיוונים ואמרו כי "במלחמה לפחות הייתה אזעקה".
"הכל זמני, עוד יומיים לא תראה כאן אף שוטר", אמרה שושי אטיאס, אחת מהבודדות שנראו הבוקר בתחנה בשמעון הצדיק. "יש פחד. אני נוסעת מפסגת זאב באוטובוס עד לתחנה הזאת ואז עולה על הרכבת וזה במקום לנסוע מפסגת זאב ברכבת ולעבור בשועפט. אני עושה את זה כדי לא לחטוף אבנים. הבטונדות מראות על הפחד מהם. אני רוצה שיהרסו את בתי המחבלים ויטילו קנס על המשפחות, רק ככה ישיגו הרתעה. יש לי בן שמשרת במג"ב ואני חוששת כי חיילים הפכו ליעד. המשטרה כבר לא מרתיעה את המפגעים".
אורי, נוסע אחר, סיפר: "מהר מאוד הבטונדות האלה ישמשו לגרפיטי והדבקת מודעות. נראה כאילו לא השקיעו מחשבה וזרקו כמה חתיכות בטון שיגידו - הנה עשינו. אתה רואה כאן יותר פקחים, שוטרים ומאבטחים מאשר נוסעים בתחנה. אנשים מפחדים".
גורמים מעורבים בנושא הצבת הבטונדות הודו כי מדובר בפתרון שלא יכול למנוע פיגוע ואמרו כי הגיע בעקבות לחץ "מלמעלה". בדיונים עלתה אפשרות להתקין עמודי הדיפה נמוכים על הרציפים, דבר שייקח זמן ועלותו גהוהה.
"במקום שיטפלו במחבלים ממגנים אותנו כאילו אנחנו צריכים לפחד", אמרה אמש רינה בן מנחם, נוסעת אמיצה שלא ויתרה על הנסיעה ברכבת הקלה. "זה מכער לי את העיר ונראה מזעזע. עוד חומות ובטון לא יתן כלום. מי שרוצה פיגוע זה לא יעצור אותו. אם הוא הגיע למסילת הרכבת זה לא מה שיפריע לו. צריך פשוט לטפל בהם".
"תחושת הביטחון נסדקה", הוסיפה בן מנחם. "אני מתה מפחד לעמוד פה ואני לא מבינה למה, זו המדינה שלי ועיר הבירה שלי. צריך לכבוש את ירושלים מחדש כי היא כבר לא שייכת לנו. היום המשטרה כאן אבל מה יהיה פה מחר? דנינו מבטיח הבטחות בלי כיסוי כי לא בכל יום יש פה שוטרים ולא בכל יום יש צבא".
ארבעה פצועים עדיין במצב קשה
בתוך כך, מוסיף להיות קשה מצבם של ארבעה מפצועי פיגועי הדריסה אתמול בירושלים ובאל-ערוב. שניים מפצועי פיגוע הדריסה בירושלים עדיין מטופלים בבית החולים הדסה עין כרם בבירה.
מצבו של אחד קשה מאוד עד אנוש והפצוע השני במצב בינוני. בבית החולים מאושפזים גם שלושת החיילים שנפצעו באירוע הדריסה בצומת אל-ערוב סמוך לצומת גוש עציון, מהם אחד במצב קשה, אחד במצב בינוני עד קשה ופצוע אחד במצב קל.
שלושה פצועים נוספים מאירוע הדריסה בירושלים מאושפזים בבית החולים שערי צדק, מהם שניים במצב קשה ואחד במצב בינוני. אתמול עצרו כוחות משטרה ולוחמי מג"ב 16 מפרי סדר ופורעי חוק במהלך הפרות הסדר בבירה. מאז 22 באוקטובר, 188 מפרי סדר נעצרו, בהם 71 קטינים.
אתמול בצהריים ביצע אברהים אבו-עכארי, תושב מחנה הפליטים שועפט, פיגוע דריסה בירושלים שבו נרצח קצין מג"ב רב-פקד ג'דעאן אסעד. חמאס נטל אחריות על הפיגוע ובירך עליו.
בעקבות הפיגוע, ועל רקע החרפת המצב הביטחוני בירושלים, כינס ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות מיוחדת בהשתתפות שר הביטחון, השר לביטחון פנים, מפכ"ל המשטרה וגורמים מקצועיים נוספים. במקביל החל מיגון תחנות לאורך ציר הרכבת הקלה בירושלים, הראשונה שבהן בגבעה הצרפתית, במטרה למנוע פיגועי דריסה.