לבני החליטה: "יוכשרו שופטים שיתמקצעו בספורט"
בצל אירועי הדרבי, נציגי הכדורגל, הכדורסל, הפרקליטות והמשטרה הגיעו לדיון חירום בנושא האלימות בספורט. שרת המשפטים: "החלטנו שנייצר הרתעה משמעותית נגד תופעות אלימות במגרשים". יו"ר המנהלת, באומן: "צריך יד תקיפה ואכיפה נוקשה". מנכ"ל ההתאחדות: "אסור להפסיד בקרב הזה"
האלימות בספורט לא יורדת מסדר היום. שלושה ימים אחרי הדרבי התל-אביבי הסוער, נערך היום (ה') דיון חירום במשרד המשפטים בנושא האלימות בהשתתפות יו"ר שדולת הספורט, ח"כ יואל רזבוזוב, ראשי מנהלת הליגה בכדורגל ובכדורסל, נציגי ההתאחדות לכדורגל, הפרקליטות והמשטרה.
במהלך הדיון סוכם על מעורבות של שופטים מיוחדים שיכירו את התחום, על שיתוף פעולה בין משרד המשפטים, התרבות והספורט כדי להתמודד עם אוהדים ועל תקנות חדשות שיאפשרו למנהלת ולהתאחדות כלים להתמודד עם עבירות של אוהדים.
שרת המשפטים, ציפי לבני, אמרה: "החלטנו שעוברים למעשים. החלטנו שנייצר הרתעה משמעותית כנגד כל תופעת אלימות במגרשים. דרושה הרתעה והחמרה בענישה. אפעל ביחד עם נשיא בית המשפט העליון להכשיר שופטים שיתמקצעו בספורט ובעבירות ספורט, וניתן כלים מנהלים למנהלות ולהתאחדויות לפעול מידיית כנגד אוהדים אלימים ונגד גזענות.
יו"ר מנהלת הכדורגל, יורם באומן, אמר: "נשתף פעולה עם משרד המשפטים. יש לפעול ליישום ההבנות עד 31 בדצמבר. צריך יד תקיפה ואכיפה נוקשה. חזרנו מסיור בלונדון, עצרו שם 6 מתפרעים במשחק של גלאטסראיי, שמו אותם במעצר באצטדיון, הם לא חזרו לטורקיה ויטופלו בחומרה באנגליה. אנחנו רוצים להגיע למצב שניתן יהיה להטיל קנסות מיידיים נגד מי שזרק משהו למגרש על-ידי פקחים".
לימור לבנת, שרת הספורט: "בפגישה חשובה זו מיפינו יחד את כל הבעיות הדורשות טיפול ומכאן נצא לעבודה משותפת. הספורט הוא לא אקס טריטוריה, הוא חלק מהחברה וכך גם צריך להתייחס אליו. כל הגורמים כאן היום מבינים שצריך לתת יחס שונה לגבי הנעשה במגרשים בכדי להשיג תוצאות טובות יותר".
מנכ"ל המנהלת, אורן חסון, הוסיף: "אותו אוהד שפרץ בדרבי, עשה זאת ב-2006. האוהדת שפרצה למגרש בדרבי הקודם, הפכה לסלברטאית. חייבים יד קשה והרתעה. מכבי נתניה, למשל, זיהתה 10 אוהדים שביצעו עבירות ומבקשת להרחיק אותם, אבל היא לא יכולה כי המשטרה לא מסייעת לה".
יו"ר המנהלת בכדורסל, שמואל פרנקל, נתן דוגמא נוספת: "נתפסו 3 אוהדים במשחק כדורסל באילת על הפרת סדר. למחרת הורה להם בית המשפט לא להגיע לאילת, אך אותם הגיעו שוב למשחק באילת. הענישה חייבת להיות אפקטיבית ומרתיעה".
מנכ"ל ההתאחדות, רתם קמר, הדגיש בישיבה את המגבלות בענישה: "בתי הדין של ההתאחדות אינם רשאים לשפוט אוהדים פורעים. את זה הייתה צריכה לעשות באופן הרבה יותר נחרץ מערכת המשפט האזרחית. החוק צריך לאפשר לקבוצות למנוע הגעה של אוהדים חוליגנים למגרשים. חייבים לטפל במישור הפלילי גם בקריאות הגזעניות ובאופן כללי להגביר את האכיפה. אסור לנו להסתפק שוב בסיסמאות, אלא לפעול באופן מאוחד, נחוש ואפקטיבי נגד האיום הזה. אסור לכדורגל ולרוב הטוב והחיוני של הקהל להפסיד בקרב הזה".
יואל רזבוזוב התייחס לעלות השיטור באירועים ספורטיביים: "למה המשטרה צריכה לקחת כסף על הגעה למגרשים? זו שמירה על סדר ציבורי. ישנו גיוס של אלפי שוטרים, אפשר להקים יחידה מגובה במתנדבים במדי שוטרים".
כבר למחרת הדרבי התכנסה הוועדה למניעת אלימות, גזענות והימורים בלתי חוקיים בראשות ח"כ דוד צור, לדון בפיצוץ הדרבי והשלכותיו. ביום ראשון הצעת חוק איסור אלימות בספורט, שנחשפה לראשונה ב"ידיעות אחרונות", תעלה להצבעה בוועדת השרים לחקיקה, והיא למעשה מבקשת להכפיל את הענישה על עבירות המוגדרות כ"עבירה הקשורה לספורט".