האנליסטים ממליצים: המניות האטרקטיביות
איפה יש הזדמנויות ואיזו מניה נראית אטרקטיבית להשקעה? האנליסטים מסמנים מניות ומכוונים זרקור על מניה אמריקנית אחת, שתי מניות ישראליות וסקטור בולט אחד
השקעה במניות דורשת ידע על החברה, הכרת אופיה ופעילותה, האסטרטגיה העסקית שלה ותוכניות לעתיד. שלושה אנליסטים מכוונים את הזרקור לכמה מניות מעניינות שלהערכתם מעוררות אופטימיות ויש בהן הזדמנות להשקעה.
לכתבות נוספות בנושא:
- אוקטובר 2014: המשקיעים בעולם חוששים
- מה מושך את המשקיעים למניות?
- "הכלכלה העולמית דוחפת משקיעים למניות"
>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון
שמוליק קרפף, אנליסט מניות חו"ל מערך הייעוץ של לאומי, רואה הזדמנות במניית סיסקו - Cisco Systems (סימבול: CSCO) הפועלת בתחום תעבורת המידע ברשת ומספקת שירותים נלווים לפתרונות ולמוצרים אותם היא מוכרת. מה בחברה יותר הזדמנות להשקעה במניה? קרפף מסביר כי ההזדמנות נובעת ממהלכים עסקיים מהפכניים שהחברה מבצעת.
סיסקו היא בעלת שווי שוק של 123 מיליארד דולר, החברה נמצאת בצמיחה ב-20 השנים האחרונות בהובלת היו"ר והמנכ"ל ג'ון צ'יימברס. במשך תקופת כהונתו החברה הצליחה להציג עלייה בהכנסות מ-70 מיליון דולר ל-47 מיליארד דולר.
אז מה השינוי הגדול בחברה שיוצר את ההזדמנות? קרפף מציין כי סיסקו נמצאת בעיצומו של שינוי אסטרטגי משמעותי בליבה העסקית. סיסקו הציבה לעצמה מטרה – להגדיל באופן משמעותי את פלח ההכנסות משירותים על חשבון פלח ההכנסות מחומרה. כיום, הכנסות החברה מתחום החומרה מהוות 78% מסך כל ההכנסות ואילו ההכנסות משירותים עומדות על 22% בלבד. קרפף מדגיש כי פלח ההכנסות משירותים הוא בעל שיעורי צמיחה ורווחיות גבוהים מאוד.
מדובר במהלך עסקי משמעותי מאוד והערכה היא שדווקא אי הוודאות על רקע מהלך זה עלול להרחיק משקיעים פוטנציאליים מהחברה, מה שהופך את המניה לזולה יותר. "מניית סיסקו נסחרת במכפיל רווח של 11 בלבד, זאת לעומת מכפיל רווח של 16 לענף שבו החברה פועלת", מסביר שמוליק קרפף.
תמחור זול פלוס פוטנציאל רווחי
בלאומי אופטימיים מאוד ביחס להחלטה שקיבלה החברה על השינוי האסטרטגי המשמעותי. "השילוב של התמחור הזול של החברה יחד עם ההזדמנות הטמונה בשינוי האסטרטגיה העסקית הופכים את המניה להזדמנות מעניינת מאוד להשקעה", כך מעריכים בלאומי. הערכה זו מתחזקת לאור העובדה שבעלי המניות של החברה מתוגמלים בתשואת דיבידנד שנתית של 3.2%.
קרפף רואה עוד סיבות להתייחס למניה כאטרקטיבית להשקעה - החברה ביצעה לאחרונה מהלך שצפוי לתמוך במחיר המניה בהמשך – סיסקו הודיעה על רכישה עצמית של המניות שלה בהיקף גדול של 15 מיליארד דולר (מה שיוצר ביטחון ואמון בקרב המשקיעים). עוד נתון שמעורר ביטחון – החברה מחזיקה 50 מיליארד דולר מזומן במאזן שלה כנגד חוב לטווח קצר העומד על 17 מיליארד דולר בלבד.
כאמור, שתי סיבות מרכזיות הופכות את המניה להשקעה אטרקטיבית – פוטנציאל עסקי ומחיר המניה כיום שהוא טוב וזול יחסית. עם זאת, מציינים בלאומי כי בכל זאת יש סיכונים שצריך לקחת בחשבון אם בוחרים לקנות את מניית סיסקו. בראש ובראשונה, אין שום הבטחה שהאסטרטגיה העסקית החדשה של החברה תתממש באופן הראוי ביותר. בלאומי מסבירים כי אם תהיה בעיה במימוש השינוי שמתכננת החברה, היא עלולה "להיענש" על כך פעמיים – סיסקו עלולה לאבד נתח שוק בענף החומרה ובנוסף עלולה לאבד הזדמנות עסקית טובה אם לא תצליח לחדור לשוק השירותים והייעוץ – שוק בעל שיעורי רווח גבוהים מאוד.
אופנה אטרקטיבית
בגזרה הישראלית, בית ההשקעות הלמן-אלדובי מוצא אטרקטיביות דווקא במניות האופנה הישראליות. טל לוי, אנליסט בבית ההשקעות מכוון את הזרקור אל מניית פוקס ואל מניית קסטרו.
"פוקס אינה קופאת על שמריה וגם רכישת מותג מנגו תהווה מנוע צמיחה חדש וחיוב מאוד, אולם לחברה צפויה עוד עבודה רבה עד לשיפור הרווחיות במנגו", מציין לוי. בהלמן אלדובי מעריכים כי החברה תציג בדוחותיה גידול במכירות בעקבות הפעילויות החדשות של החברה ופתיחת סניפים חדשים, "תוך פגיעה במרווחים בשל המשאבים שיושקעו בהקמת הפעילויות החדשות של החברה", מעריך לוי.
בהלמן אלדובי מגלים אופטימיות גם ביחס למניית קסטרו, ומנמקים את הגישה החיובית בכך שקסטרו, המפעילה 130 חנויות אופנה בארץ, הוסיפה את מותג הילדים החדש, חתמה חוזה עם חברת קוסמטיקה צרפתית ועתידה לפתוח חנויות ייעודיות למותג זה. להערכת בית ההשקעות, קצב פתיחת החנויות יהיה מתון ובמקביל תהיה שמירה קפדנית על שיעורי הרווחיות. למרות תוצאות הרבעון השלישי שצפויות להיות חלשות מאוד בשל מבצע צוק איתן, מציין לוי, אנליסט הלמן- אלדובי, כי "החורף שהקדים השנה ושלח את כולנו להצטייד בביגוד חורף במחירי תחילת עונה, יתרום לתוצאות הרבעון הבא".
הסקטור האנרגטי
סקטור הגז בישראל הפך לאטרקטיבי מאוד בשוק ההון הישראלי על רקע גילויי הגז ותחילת ההפקה ממאגר תמר, שצפוי לספק את צורכי השוק בישראל ב-20 השנים הבאות. מאגר הגז לוויתן הוא הגדול ביותר בים התיכון, היקפו כפול מזה של תמר והוא מיועד בעיקר לייצוא ופחות לתצרוכת מקומית. במאגר לוויתן יש גם הערכות לגבי סיכוי למציאת נפט ובשנת 2015 יבוצע קידוח אימות במים עמוקים למטרת בדיקת הנפט במאגר.
בבית ההשקעות אנליסט סבורים שמחירי המניות של השותפויות בסקטור הגז הם סבירים והם לא לוקחים בחשבון פוטנציאל לשווי ממאגרים נוספים או מנפט. "אנחנו ממליצים על אחזקת הסקטור בפיזור ובמשקל שוק-יתר בתיק המניות", מציין מנהל מחלקת המחקר באנליסט, שמעון אוליאל.
אילו מניות מומלצות בסקטור? באנליסט יוצרים מדרג בהעדפה למניות השותפויות בסקטור כאשר המועדפות ביותר הן אבנר ודלק קידוחים. "השותפויות מציעות חשיפה למאגרים המשמעותיים באזור (לתמר ולוויתן ובלוק 12 קפריסין) בנוסף יש להן יתרונות תפעוליים ופיננסיים בזכות ראשוניות וידע גיאולוגי", כך מנמקים באנליסט את העדפה לאבנר ודלק קידוחים.
הבאה בתור מבחינת העדפה היא קבוצת דלק, אוליאל מציין כי היתרונות שלה הם בכך שהיא מציעה חשיפה ממונפת למאגרים באזור, נהנית מתמלוגי על, סחירה ובנוסף מחלקת דיבידנד. לעומת זאת, מציינים באנליסט כי מניית החברה חושפת את המשקיעים לתחומים נוספים מעבר להפקת גז ובנוסף חושפת את המשקיעים גם לעלויות ניהול ומימון.
אחרי קבוצת דלק, נמצאת ישראמקו שתלויה בנכס מניב אחד (מאגר תמר) "שוויה משקף תמחור סביר יחסית של תמר", מעריך אוליאל. השותפות האחרונה במדרג של בית ההשקעות למניות המועדפות בסקטור הגז היא רציו שתלויה בעיקר בנכס אחד – מאגר לוויתן. המאגר עדיין לא פותח והמודל העסקי שלו ביחד עם לוחות הזמנים, עדיין לא ברורים. עם זאת מציין אוליאל מאנליסט כי חדשות טובות שיגיעו לאחר בדיקת הנפט במאגר (ב-2015) יכולות להזניק את השווי של המניה.