שתף קטע נבחר
 

מסע אחר: 3 מתכונים אסיאתיים של אהרוני

הם טיילו ברחבי המזרח הרחוק במסגרת התכנית "המסע המופלא של גידי ואהרוני" וכעת הם חוזרים עם מתכונים, הישר למטבח של מסעדת "טאיזו". ישראל אהרוני מגיש: שלישיית מתכונים אסיאתיים שרקח יחד השף יובל בן נריה - מלאי כופתה, עוף בקארי וגם ממרח קארי ירוק

לכבוד עליית העונה החדשה של "המסע המופלא של אהרוני וגידי", הרכיבו השף ישראל אהרוני ושף מסעדת "טאיזו" יובל בן נריה תפריט מיוחד עם מנות מהמסע.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

חלק מהמנות כבר מצויות בתפריט הקבוע של טאיזו ויקבלו כעת פרשנות נוספת שלאהרוני ובנוסף ישולבו מנות חדשות מהפרקים שעסקו במאכלי הרחוב של ויאטנם, הודו, תאילנד וסין.

 

התפריט יוגש עד ה-21.11 ויכלול ספרינג רול עם שרימפס (ויאטנם), באן מי ויאטנמי – באגט ממולא בבטן חזיר, פאטה כבדים ועוד, מרק פו (ויאטנם), מלאי כופתה, גולאב ג'מון וקורמה בקר מהודו, מנטו כבש מסין ועוד.

 

לפניכם מוגשים שלישיית מתכונים מהתפריט שרקח השף אהרוני: ממרח קארי ירוק, עוף בתבשיל קארי ומלאי כופתה שמתבסס על המתכון שהכין במיוחד עבור בתו, רחל.

 

מלאי כופתה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מלאי כופתה(צילום: shutterstock)

 

 

1. מחית קארי ירוק

 

המרכיבים:

3 בצלי שאלוט קצוצים גס

5 שיני שום קצוצות גס

2 כפות ג'ינג'ר קצוץ גס

3-4 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ גס

2 מקלות למון גראס קצוצים גס

3 עלי כפיר ליים

כוס גבעולי כוסברה קצוצים גס

1 כף קליפת ליים מגורדת

כרבע כוס שמן

 

אופן ההכנה:

מעבדים הכל במעבד מזון עד לקבלת תערובת במרקם פירורי. לחלופין, ניתן לכתוש את כל המרכיבים מלבד השמן במכתש ועלי לתערובת פירורית, להוסיף שמן ולערבב.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

2. עוף בקארי ירוק

 

המרכיבים:

12 שוקי עוף (רק הפולקע)

2 כפות שמן

2 פחיות חלב קוקוס

מחית קארי ירוק (ר' מתכון לעיל)

3-4 עלי כפיר ליים

12 חצילים תאילנדיים קטנים, חצויים - ניתן להחליף בחציל אחד מוצק, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

1 כוס שעועית תאילנדית או רגילה, חתוכה לפיסות של כ-2 ס"מ

1/2 כרובית מפוקת לפרחים

2 כפות סוכר חום

3 כפות רוטב דגים

4 כפות מיץ ליים או לימון

1 צ'ילי אדום פרוס

חופן עלי בזיליקום טריים

 

אופן ההכנה:
  1. יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים. מטגנים בשמן את מחית הקארי הירוק כשתי דקות תוך עירבוב ומוסיפים שליש כוס חלב קוקוס. מערבבים כדקה, מוסיפים את שאר חלב הקוקוס ועלי הכפיר ליים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף, מכסים, ומבשלים יחד כחצי שעה.
  2. מוסיפים את החצילים, שעועית,כרבית רוטב דגים וסוכר חום, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים יחד עוד כעשר דקות. מוסיפים את מיץ הליים, מערבבים פנימה בזיליקום וצי'לי, מערבבים ומגישים לצד אורז לבן.

 

3. מלאי כופתה - כופתאות גבינה ברוטב עשיר

אהרוני: "כשרחל בתי הקטנה חזרה משהייה ארוכה בהודו, היא ביקשה קודם כל שאכין לה מלאי כופתה - כדורי גבינה מטוגנים ברוטב עשיר ונפלא. הכנתי".

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

המרכיבים:

לכדורי הגבינה:

500 גרם גבינת גבינת ריקוטה מסוננת

2 תפוחי אדמה מבושלים, קרים ומגורדים

1 ביצה

3 כפות קורנפלור

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

מעט מאד הל טחון

1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות דק

שליש כוס אגוזי קשיו קצוצים

כוס כוסברה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

 

לרוטב:

50 גרם חמאה

4 בצלי שאלוט קצוצים

2 שיני שום קצוצות

2 עלי דפנה

2 כפיות גרגירי כמון שלמים

2 כפיות גרגירי כוסברה טחונים

4 כפות חמאת קשיו – להשיג בחנויות טבע

1 כפית כורכום

2 כוסות מים

1 מיכל שמנת מתוקה

מלח, פלפל שחור גרוס

מעט שבבי צ'ילי חריפים

1/4 כוס עלי כוסברה קצוצים גס

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הכופתה: מערבבים את המרכיבים לתערובת אחידה ונוחה לעיבוד וצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים כמה דקות, רק עד שהם מתחילים להזהיב, לא יותר.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר חמאה ומטגנים בה את הבצל, שום, עלי דפנה, גרגירי כמון וכוסברה עד שהבצל רק מתחיל להזהיב. מוסיפים את חמאת הקשיו ומטגנים דקה נוספת.
  4. מוסיפים מים, שמנת, מלח, פלפל וכורכום ומביאים לרתיחה. מבשלים כעשר דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט ומוצאים את עלי הדפנה.
  5. מרסקים את בעזרת מוט ריסוק או בלנדר עד לקבלת לתערובת חלקה ומוסיפים פנימה את כדורי הגבינה. מערבבים בעדינות ומבשלים יחד כעשר דקות נוספות.
  6. הגשה: מערבבים פנימה את עלי הכוסברה ומגישים חם.



 (צילום: גיל אטלן) (צילום: גיל אטלן)
(צילום: גיל אטלן)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מלאי כופתה
צילום: shutterstock
צילום: אביב חופי
מימין: ישראל אהרוני, גידי גוב והשף יובל בן נריה ("טאיזו")
צילום: אביב חופי
מומלצים