ערק ומדבר: להיות המאבטח של רודן קוריאה
שומר הראש שנמלט מצפון קוריאה סיפר שקים ג'ונג איל, אביו של הדיקטטור הנוכחי, גזר עונש מוות על פקיד שהשתמש במאפרה שלו - אך סבור שבנו קים ג'ונג און אכזרי אפילו יותר. ההכשרה שעבר: אימוני טקוואנדו וניגוח בטון
"מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און
יהיה דיקקטור אכזרי אפילו יותר מקודמו בתפקיד, אביו קים ג'ונג איל
". שומר ראשו לשעבר של המנהיג הקוריאני לשעבר קים ג'ונג איל פתח צוהר נוסף אל חייו של הדיקטטור הנוכחי שעלה לשלטון עם מות אביו בדצמבר 2011, וחשף בראיון לרשת CNN סיפורים קשים על שלושה דורות של דיקטטורה אכזרית במדינה האסייתית.
עוד חדשות בעולם :
- "מברלין לפלסטין": פערו חור בחומת ההפרדה
חצי יובל לחומה: 'על סף מלחמה קרה נוספת'
מכסיקו: גופות הסטודנטים נשרפו ונזרקו לנהר
"לאחר שהשלטון הועבר לדור השלישי, הוא הפך יותר חסר רחמים", אמר המאבטח לי יאנג-גוק, שערק לדרום קוריאה. "קים ג'ונג און יצר נאמנות מהציבור, אבל היא שקרית ומבוססת על פחד". בהמשך הוסיף לי: "קים ג'ונג און הרג את דודו, אדם שאפילו אביו קים ג'ונג איל לא היה יכול להרוג".
לי שירת בתור מאבטחו האישי של קים ג'ונג איל במשך עשור, ופרש מתפקידו זמן קצר לפני שהוא עלה לשלטון בשנת 1994 לאחר מות אביו, קים איל סונג. שומר הראש לשעבר אמר שהמשטר הצפון קוריאני משתמש בטכניקות של הפחדה בשלטונו, ואנשים עומדים בפני סכנת הוצאה להורג בגין עבירות קלות ביותר.
הוא סיפר שבתקופת עבודתו עם הדיקטטור המנוח, קים ג'ונג איל הטיל עונשי מוות על כל מי שהעלה את חמתו. פקיד בכיר אחד נשלח למות במחנה ריכוז לאחר שהשתמש במעלית הפרטית של קים ג'ונג און ובמאפרה השייכת לו.
לי תיאר את ההכשרה האינטנסיבית, הן הנפשית והן הפיזית, שהוא נאלץ לסבול כדי להיערך לאבטחת המנהיג לשעבר, שכללה אימוני טאקוונדו וניגוח בטון. הוא גם סיפר שעבר "שטיפת מוח אידיאולוגית" ואומן להאמין שקים ג'ונג איל הוא אלוהים, ושהסיבה היחידה שהוא עצמו נולד היא כדי לשרת את "המנהיג היקר" ולהגן עליו.
שומר הראש לשעבר התאכזב לבסוף מהמשטר לאחר שראה את העושר הרב שממנו נהנית האליטה הפוליטית במדינה, בעוד מנגד ישנו דוחק כלכלי חמור בקרב שאר האוכלוסייה. הוא ניסה לברוח לראשונה בשנת 1994, אך נתפס ונשלח למחנה ריכוז פוליטי. עם זאת הוא הצליח לברוח מהמחנה ולהצטרף אל 25 אלף העריקים שנמצאים כיום בדרום קוריאה. הוא מצא תחילה עבודה בתור חקלאי ברווזים וכיום משמש כפרשן בתקשורת.
קים ג'ונג און
צילום: EPA
קים ג'ונג איל
צילום: רויטרס
מומלצים