שתף קטע נבחר
 
צילום: על השולחן

פרחים ירוקים בקנה: 4 מתכונים עם ברוקולי

לו תפרחת הברוקולי היתה נדירה ויקרה, היו ודאי עושים לה כבוד כמו לאספרגוס. אורלי פלאי-ברונשטיין מסנגרת על הירק היפהפה והטעים שעשיר בחומצה פולית ומכינה עמו מנות צמחוניות: סלט, גראטן וגם מוקפץ ברוטב סויה

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

1. ברוקולי אפוי בשמן זית עם עגבניות שרי ושבבי פרמזן

החליטה הקצרה מבטיחה שהברוקולי לא ייחרך בתנור, אבל אם ממהרים - אפשר לוותר עליה.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים

4 שיני שום חצויות

3 גבעולי טימין

מלח גס ופלפל שחור גרוס

שמן זית לזילוף

20 עגבניות שרי - לא חובה

 

להגשה:

שבבי פרמזן

 

אופן ההכנה:

  1. חולטים את הברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים ומוציאים למסננת.
  2. מניחים בתבנית, מפזרים שום, טימין, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות. מוסיפים עגבניות שרי ואופים 5 דקות נוספות.
  4. מגישים חמים עם שבבי פרמזן מעל.

 

באותה שיטה מכינים:

פסטה עם ברוקולי, שרי ופרמזן - מבשלים חבילת פסטה לדרגת אל-דנטה, מסננים ומערבבים עם הברוקולי וכל הדברים הטובים שנאפו איתו.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

2. ברוקולי מוקפץ בסויה וצ'ילי עם שקדים קלויים

נהדר על ערמה של אורז. אפשר להחליף את השקדים בפקאנים מסוכרים.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים

3 כפות שמן

2 שיני שום קצוצות

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ טרי או יבש

3 כפות רוטב סויה

1 כף מירין

 

להגשה:

3 כפות חצאי שקדים קלויים

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קערה עם מי קרח. חולטים ברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים, ומעבירים לקערה. מסננים ומייבשים.
  2. מחממים שמן בווק ומוסיפים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. כשעולה ריח, מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים עד שהוא מתרכך מעט. מתבלים בסויה ומירין. 
  3. מגישים עם חצאי שקדים קלויים.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

3. גראטן ברוקולי

הגראטן הכי מהיר בעולם - רק מערבבים ואופים. נפלא גם עם כרובית.

 

המרכיבים ל-תבנית בקוטר 22×32 ס"מ:

2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים גדולים

1 מיכל שמנת לבישול 15%

מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר טרי

2 שיני שום קצוצות

1-1/2 פלפל צ'ילי מיובש קצוץ (או כמה טיפות טבסקו)

4 כפות גבינת פרמזן מגוררת

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הברוקולי בתבנית בשכבה אחת.
  2. מתבלים שמנת לבישול במלח, פלפל, מוסקט, שום וצ'ילי ויוצקים על הברוקולי. מכסים ברדיד אלומיניום.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, מורידים את הכיסוי, מפזרים פרמזן ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

4. ברוקולי ברוטב יין לבן עם צלפים ולימון

מי שלא צמחוני: כדאי להוסיף אנשובי, שנמס לתוך הרוטב ויוצר תוספת מושלמת לדגים.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים

3 כפות חמאה

1 כפית שמן

2 שיני שום פרוסות

1 שאלוט או בצל סגול קטן קצוץ

1/2 כוס יין לבן

1 כף צלפים

קליפה מגוררת מלימון אחד

6-5 פילטים של אנשובי - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קערה עם מי קרח. חולטים ברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים ומעבירים לקערה. מסננים ומייבשים.
  2. מחממים חמאה, שמן, שום ושאלוט בווק (או במחבת גדולה) ומאדים דקה-שתיים.
  3. מוסיפים יין ומאדים עוד דקה-שתיים. מוסיפים אנשובי ומניחים לו להתמוסס תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים 3-2 דקות להטמעת הטעמים.
  4. מורידים מהאש, מוסיפים צלפים וקליפת לימון, מערבבים ומגישים.

 

המתכונים לקוחים ממגזין "על השולחן"


פורסם לראשונה 30/11/2014 10:55

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
ברוקולי מוקפץ בסויה וצ'ילי עם שקדים קלויים
צילום: דניה ויינר
מומלצים