פרחים ירוקים בקנה: 4 מתכונים עם ברוקולי
לו תפרחת הברוקולי היתה נדירה ויקרה, היו ודאי עושים לה כבוד כמו לאספרגוס. אורלי פלאי-ברונשטיין מסנגרת על הירק היפהפה והטעים שעשיר בחומצה פולית ומכינה עמו מנות צמחוניות: סלט, גראטן וגם מוקפץ ברוטב סויה
1. ברוקולי אפוי בשמן זית עם עגבניות שרי ושבבי פרמזן
החליטה הקצרה מבטיחה שהברוקולי לא ייחרך בתנור, אבל אם ממהרים - אפשר לוותר עליה.
המרכיבים ל-4 מנות:
2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים4 שיני שום חצויות
3 גבעולי טימין
מלח גס ופלפל שחור גרוס
שמן זית לזילוף
20 עגבניות שרי - לא חובה
להגשה:
שבבי פרמזן
אופן ההכנה:
- חולטים את הברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים ומוציאים למסננת.
- מניחים בתבנית, מפזרים שום, טימין, מלח ופלפל ומזלפים שמן זית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות. מוסיפים עגבניות שרי ואופים 5 דקות נוספות.
- מגישים חמים עם שבבי פרמזן מעל.
באותה שיטה מכינים:
פסטה עם ברוקולי, שרי ופרמזן - מבשלים חבילת פסטה לדרגת אל-דנטה, מסננים ומערבבים עם הברוקולי וכל הדברים הטובים שנאפו איתו.
2. ברוקולי מוקפץ בסויה וצ'ילי עם שקדים קלויים
נהדר על ערמה של אורז. אפשר להחליף את השקדים בפקאנים מסוכרים.
המרכיבים ל-4 מנות:
2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים3 כפות שמן
2 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ טרי או יבש
3 כפות רוטב סויה
1 כף מירין
להגשה:
3 כפות חצאי שקדים קלויים
אופן ההכנה:
- מכינים קערה עם מי קרח. חולטים ברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים, ומעבירים לקערה. מסננים ומייבשים.
- מחממים שמן בווק ומוסיפים שום, ג'ינג'ר וצ'ילי. כשעולה ריח, מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים עד שהוא מתרכך מעט. מתבלים בסויה ומירין.
- מגישים עם חצאי שקדים קלויים.
3. גראטן ברוקולי
הגראטן הכי מהיר בעולם - רק מערבבים ואופים. נפלא גם עם כרובית.
המרכיבים ל-תבנית בקוטר 22×32 ס"מ:
2 ראשי ברוקולי, מפורקים לפרחים גדולים1 מיכל שמנת לבישול 15%
מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט מגורר טרי
2 שיני שום קצוצות
1-1/2 פלפל צ'ילי מיובש קצוץ (או כמה טיפות טבסקו)
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מניחים את הברוקולי בתבנית בשכבה אחת.
- מתבלים שמנת לבישול במלח, פלפל, מוסקט, שום וצ'ילי ויוצקים על הברוקולי. מכסים ברדיד אלומיניום.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, מורידים את הכיסוי, מפזרים פרמזן ואופים עוד 10 דקות עד להזהבה.
4. ברוקולי ברוטב יין לבן עם צלפים ולימון
מי שלא צמחוני: כדאי להוסיף אנשובי, שנמס לתוך הרוטב ויוצר תוספת מושלמת לדגים.
המרכיבים ל-4 מנות:
2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים
3 כפות חמאה
1 כפית שמן
2 שיני שום פרוסות
1 שאלוט או בצל סגול קטן קצוץ
1/2 כוס יין לבן
1 כף צלפים
קליפה מגוררת מלימון אחד
6-5 פילטים של אנשובי - לא חובה
אופן ההכנה:
- מכינים קערה עם מי קרח. חולטים ברוקולי 3 דקות בסיר עם מי מלח רותחים ומעבירים לקערה. מסננים ומייבשים.
- מחממים חמאה, שמן, שום ושאלוט בווק (או במחבת גדולה) ומאדים דקה-שתיים.
- מוסיפים יין ומאדים עוד דקה-שתיים. מוסיפים אנשובי ומניחים לו להתמוסס תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הברוקולי ומקפיצים 3-2 דקות להטמעת הטעמים.
- מורידים מהאש, מוסיפים צלפים וקליפת לימון, מערבבים ומגישים.
המתכונים לקוחים ממגזין "על השולחן"